Hoppa till sidans innehåll

Registrera spelare i IdrottOnline

2019-06-27 15:33

I dagarna har de gått ut ett utskick från Svenska Handbollsförbundet angående registrering av spelare i IdrottOnline, viktigt att alla aktiva spelare finns registrerade även de som inte har laglicens dvs de under 15 år.

Här nedan kan du läsa innehållet i brevet: 

Registrering av yngre spelare i IdrottOnline

 

Svenska Handbollförbundet vill härmed uppmana samtliga föreningar att registrera samtliga handbollsspelare, oavsett ålder, i IdrottOnline.

 

 

Nytt

Alla, från 15-års ålder, som spelar handboll i Sverige ska redan registreras för att omfattas av laglicensen. Det är de yngre ungdomarna/barnen som saknas i registren och som vi nu uppmanar alla föreningar att registrera.

 

Bakgrund

För några år sedan togs beslut om att alla handbollsspelare ska registreras i IdrottOnline. Detta bland annat för att kunna påvisa vår sports omfattning och hur många som spelar handboll i Sverige. Dessa siffror ligger till grund för jämförelser med andra idrotter och därmed för de bidrag som tilldelas svensk handboll. En annan anledning är att unga spelare som byter klubb redan från början finns registrerade hos sin moderklubb. Det är viktigt om en spelare skulle bli skadad i samband med en handbollsaktivitet.

 

Olycksfallsförsäkring

Inom svensk handboll finns något som kallas licensförsäkring genom vår samarbetspartner Gjensidige som är ett försäkringsbolag. Licensförsäkringen är en olycksfallsförsäkring som skyddar handbollsspelare vid eventuella olyckor och skador. För att en handbollsspelare ska kunna få hjälp av försäkringsbolaget är det viktigt att den som spelar handboll i Sverige är licensierad genom sin respektive förening i IdrottOnline. Det är föreningen som sköter registreringen i IdrottOnline.

 

Registrera spelare

Det är ett ofrånkomligt krav i dag att alla licenspliktiga spelare ska registreras via klubbens IdrottOnline-sida. Under fliken "Administration" under "Personer" där alla medlemmar registreras, ska alla spelare anges som "Aktiva". Observera att ingen licens behöver fyllas i för den enskilde spelaren.

 

idrottonline.se finns utförlig information om hur en spelare registreras som medlem: https://support.idrottonline.se/support/solutions. 

 

Svenska Handbollförbundet, Stockholm 2019-06-25

Uppdaterad: 2019-06-27 15:51
Skribent: Knalin Boström

Fler nyheter

Läger F04 Dalarna

2019-10-16

Läger för F04 den 18/10. Spelare kallas till…

2 läger september F 04 Dalarna

2019-08-12

Dubbla läger för F04 Dalarna i september.

F 04 Hälsingland läger

2019-08-12

Läger för F 04 i Hälsingland med kort varsel

Sommarledighet

2019-06-19

Ha en skön sommar alla handbollare! Tack för…

Tävlingskonferens & Årsmöte i Sandviken 25 maj !

2019-04-25

Här kommer inbjudan till årets…

Handbollens försäkringsbolag

http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Laglicens/

 
Dala-Gävleborgs HF
Alfta GOIF, Forsparksvägen 20
822 31 Alfta
Telefon: 027155918