Hoppa till sidans innehåll

Sommarbrev juli 2018

2018-07-09 20:59

Mitt sommarbrev i juli förra året inleddes med att ”regnet piskade mot rutan”. I år får jag säga att regnet lyst med sin frånvaro. Jag hörde så sent som i morse på radion att torkan som slagit till i stora delar av vårt land påverkar alla och främst våra bönder. Denna torka väntas kosta svenska bönder c:a 3 miljarder kronor för att exempelvis kunna importera foder till djuren så att vi i vår tur kan få vår föda. Jag behöver inte gå längre än att titta på min egen gräsmatta som känns som en gräsmatta utomlands, torr, vass och hård för att inse hur torrt det är.

Vi ska dock glädjas över den otroliga sommar vi hittills haft. Att så tidigt som i slutet av maj kunna ta ett bad i någon av våra insjöar bara några veckor efter det att isarna lämnat har jag aldrig varit med om tidigare. Jag vill inte annat hoppas att sommaren blir fortsatt varm, solig, lugn och avslappnande så som Ni själva önskar. Sommaren, som jag ser den är en tid för återhämtning och batteriladdning så att vi orkar det kommande året. 

Det är nu snart 2 månader sedan jag åter igen fick förtroende att leda vårt DGHF ännu ett år. Vid inledningen av mötet belyste jag att vi växer och ett kvitto på det är att vi vid verksamhetsdagen var över 50 personer anmälda vilket är en toppnotering i antalet deltagare de senaste åren.

Tillsammans har vi nu börjat vår gemensamma resa mot att bli ett större och starkare förbund och det kan jag se främst av att föreningarnas stora och starka engagemang återkopplas till vårt förbund. Även för kommande år så är hela förbundsstyrelsen komplett på alla positioner vilket känns tryggt.

Under verksamhetsdagen i maj kom det upp mycket bra idéer och önskemål samt även en del hinder som vi tillsammans behöver lösa. Bland annat så är domarbristen påtaglig. Här har vi tillsammans med Er föreningar ett ansvar att trygga återväxten. Jag är övertygad om att vi kommer lyckas.

För kommande säsong så kommer SAMSYN fortsatt vara en del i vårt arbete. Ett utmanade arbete då vi representerar i två olika distrikt, Dalarna och Gävleborg. I detta arbete kommer vi vara ett konkret exempel på SAMSYN, jag menar det ska ju inte skilja något mellan distrikten i frågan och vi är med i båda.

Ingenting varar ju för evigt som det sägs och så även för oss inom DGHF. Vi har det kommande året fortsatt utmaningar som vi kommer ställas inför, väntade likväl som oväntade. Så snart de uppstår så kommer vi precis som tidigare att lösa de efter bästa förmåga i förbundet och med Er i föreningarna.

 

Jag önskar Er alla en skön sommar!

HA KUL – KÖRT HÅRT - TA HAND OM ER – VI SES!

Pär Olsson, Ordförande

Uppdaterad: 2018-09-12 14:42
Skribent: Pär Olsson

Fler nyheter

Sök Idrottslyftsbidrag till projekt inom föreningen

2019-03-13

Nu är Svenska Handbollförbundets…

Läger F 04 Dalarna

2019-03-13

Läger F 04 den 29/3 i Falun med tema Anfall.

Nu syns vi...än mer !

2019-03-05

Syns man inte så finns man inte brukar det ju…

Sälls Åkeri Cup

2019-02-21

Ala IF bjuder in till cup för flickor…

Ordförande har ordet !

2019-02-14

DGHF februari 2019 Snön har äntligen kommit med…

 
Dala-Gävleborgs HF
Alfta GOIF, Forsparksvägen 20
822 31 Alfta
Telefon: 027155918