Hoppa till sidans innehåll

Handbollsfestivaler i höst!

2017-09-25 13:12

I stället för "miniliga" och cupspel så kommer vi att köra Handbollsfestivaler under hösten i Dala/Gävleborg distriktet, där barn och ledare träffas under max 3 timmar för att spela och träna tillsammans.

Konceptet är framtaget och testat i Stockholmshandbollen och det går att hitta mer info om spelformen och tanken bakom "Handbollsfestivalen" på Svenska Handbollförbundets hemsida, Klicka Här

Ansvariga för genomförandet av festivalerna är Drago Vuckovac, Dalarna och Magnus Dehlin för Gävleborg

Här kommer de datum som är planerade under hösten

Anteckningarna från mötet den 14 september kan ni läsa här nedan.

Handbollsfestival och Miniliga 2017/2018 i Dalarna

Möte den 14/ 9 2017 18.00-20.00

Närvarande: August Söderlind, Falu HK, Malin Ericsson, Ludvika HF, Tina Brandt, Barkens HF, Marie Waller, Borlänge HK, Karin ”Knalin” Boström Ungdomsansvarig DGHF och Drago Vuckovac, ansvarig för Handbollsfestivalen i Dalarna.

Handbollsfestival  för barn födda 10, 09 och 08 (07) Handbollsfestival kan arrangeras i alla åldrar men nu vänder vi oss till distriktets yngre barn för de ska få träna på att spela matcher där fokus är att ha roligt, träffa kompisar från olika föreningar lag och kön, möta ledare och matchledare (domare) de sistnämda behöver ju också en arena att träna på.

Handbollsfestivalen

Drago berättar om Handbollsfestivalen, visade bildspel och infohäfte, häftet finns att ladda ner på svenskhandboll.se, där finns även en liten filmsnutt som ni kan använda för att visa ledare och föräldrar samt jingeln som vi vill att ni spelar upp på samtliga matcher, för att få banderoll eller popup kontakta Oliva Justin projektledare på Dalaidrotten (SISU/DIF) för Puck eller boll- domaren spelar roll. Matchvärdsutbildning erbjuds den 5 oktober i Falun

Ansvarig för Handbollsfestivalen är Tony Olsson, projektledare Svenska Handbollförbundet, Drago Vuckovac och Magnus Dehlin ansvarar på Distriktsnivå och varje förenings ska utse en Handbollsfestival kontaktperson för att underlätta kommunikationen. Knalin är samordnare för all barnhandboll i distriktet, Drago och Magnus rapporter till Tony och Knalin, Knalin ser till att info om datum mm läggs ut på distriktets hemsida www.dghf.se

Drago tar kontakt med H-M Isberg och Linnea Larsen om att få tillgång till ledare från Gymnasieprogrammen de som går handbollsprofil eller lokal idrottsprofil.

Tips från Stockholmshandbollen, de arrangerade tipspromenader för föräldrar där man exempelvis kan ta med regelfrågor, vad står i idrotten vill och anvisningarna, blandat med lite frågor om klubben eller orten.

Fördelning av Festivaler

Vi fördelade arrangemangen fram till jul och beslutade att ha ett utvärderingsmöte den 14 december  kl 18.00-20.00 för att stämma av hur det hela har fungerat och planera för våren. Se dagarna nedan, och för vilken åldersgrupp, vi diskuterade och bestämde att de yngre väntar till den 10 december, så de hinner bli lite varma i kläderna, medan de äldre P och F 08orna börjar redan den 8 oktober 13.00-16.00 i Lorensbergahallen, och då är det fokus på träning för att lära känna varandra och förstå konceptet, vi vet inte hur många lag som finns i dom åldersgrupperna än.

Svårt att veta så här i början på säsongen hur många vi blir, det ska max vara mellan 40-60 spelare vid varje tillfälle (3 timmar max), och gärna klubbar från närområdet i den mån det går, vi ska inte stirra oss blinda på ålder utan det ska vara ok att mixa och ta med yngre och äldre spelare för att komma upp i antal lag och spelare, från 9 åringar och äldre så delar vi på killar och tjejer om det behövs och tid finns i hallar, men för 7 och 8 åringar spelar vi mixat, finns inga skillnader mellan könen varken fysiskt eller psykiskt, det skiljer lika mycket mellan könen som inom könen (tom mer inom enl fakta och forskning) däremot finns det normer i samhället som påverkan killar och tjejers beteenden som vi vuxna är duktiga på att cementera och bekräfta, tuffa killar och mjuka tjejer osv. Läs mer om detta fenomen och vad som är på G inom Svensk Idrott www.strategi2025.se

Här är planen för arrangemangen under hösten/vinter 2017

Söndag 8 oktober 13.00-16.00 Lorensbergahallen, Ludvika för pojkar och flickor 08 (riktålder)

Lördag 21 oktober Heldag,  Haraldsbohallen, Falun pojkar och flickor 08 (riktålder)

söndag 12 november heldag? Kopparhallen Avesta Flickor och Pojkar 09 (riktålder) och om tid finns även pojk och flick 08? Osäkra på halltiden, återkommer senare med tider.

lördag 25 nov heldag Maserhallen, Borlänge Pojkar och flickor 08 (riktålder)

söndag10 december Bergahallen, Smedjebacken Pojkar och Flickor 10 och 09

onsdag - fredag 27-29 december Sporthallen Ludvika för alla åldrar olika dagar, ej klart än vilka dagar, Drago och Olak, LHF gör en plan så fort som möjligt.

Lördag 30 september klockan 10:00-13:00 i Edsbyn F och P 07-08 från Edsbyn, Alfta, ev Hällbo

Lördag 14 oktober klockan 14:00-17:00 i Hudiksvall F och P07-08 från Strand, Ala, Arbrå ev Hällbo

Söndag 22 oktober (oklar tid)   i Alfta  F och P 09(-10) från Alfta, Hällbo, ev Strand

Söndag 5 november i Alfta F och P 07-08    Oklart vilka klubbar ännu

Tider bokade för våren: ev 14/1 Ludvika, 21/1 Avesta, 10/2 Borlänge, 17/2 Nås, 10/3 Avesta. 17/3 Hedemora, ev blir det någon typ av handbollens dag den 25 mars i Falun så boka in den dagen också. Kanske det tillkommer någon arrangör för våren? Rättvik? Malung? Mockfjärd?

Drago fixar en mall för inbjudan som klubbarna sen får använda för utskick. Jättebra om alla klubbar kan skicka en kontaktuppgifter på alla tränare/ledare på barnnivå så vi kan nå ut med information till dem det berör. Skicka till Knalin, karin.bostrom@dalaidrotten.se , skicka gärna också vilka tider som ni har bokat hallarna, det underlättar planeringen.

De klubbar som vill ha fler matcher bjuder själva in grannklubben för spel på träningstider eller när det finns möjlighet i hallarna. DGHF bjuder in till Handbollsfestival under säsongen 2017-2018 med hjälp av Drago och Magnus Dehlin

Utbildning

Knalin påminner om vikten att ha utbildade ledare på barnnivå, Plattformen 23-24 sept Falun, eller 18-19 nov Mora samt handbollsdelen 25 nov i Borlänge. Övriga kurser ex kost erbjuds den 21 sept Rättvik och 31 oktober Vansbro (Nås IF handboll) 14 oktober Åldersanpassad fysisktträning, akutomhändertagande och tejpning erbjuds också under hösten, se SISU idrottsutbildarnas kurs utbud www.sisuidrottsutbildarna.se/dalarna

Samsyn och Strategi 2015, konferens 15 oktober, för alla lagidrotter viktigt budskap om samverkan mellan idrotterna för barnens bästa, mycket bra föreläsare och kostnadsfritt

Att utbilda spelare, ledare, föräldrar är viktigt för att få en förståelse för hur vi inom svensk handboll vill och ska bedriva vår idrott, att ha en fungerade organisation som har en vision, en stark och uttalad värdegrund där glädje och gemenskap är grundpelare för verksamheten, skapar också en miljö där människor vill vara med och engagera sig. Ge varandra en klapp på axeln, tala om hur viktiga de är, vi tillsammans gör ett fantastiskt arbete, det är så kul att få vara en del av det. Tack ni som deltog på mötet i går, ni är guld värda för handbollen i vårt distrikt. Hör av er om jag fått något om bakfoten.

Nästa möte 14 december kl 18.00 Idrottens Hus i Falun som då har SISU/DIF flyttat till Kvarnberget, Klövern (gamla domänverket)

Vid tangentbordet/Knalin, Ungdomsansvarig i DGHF

Uppdaterad: 2018-01-11 13:36
Skribent: Karin Boström

Fler nyheter

Handbollsfestival och Miniliga

2018-01-02

Den 14 december 2017 träffades ett gäng ledare…

DGHF bjuder in till träff för barnledare i Bollnäs

2018-01-02

Den 22 januari bjuder DGHF in till en träff i…

Vanja Andersson ALL STAR TEAM

2017-11-13

Vanja Andersson (Borlänge HK) MVP i ALL STAR…

DGHF bjuder in till träff för barnledare

2017-11-07

Den 14 december bjuder DGHF in till en träff i…

NIU Gymnasier

2017-10-25

I vårt distrikt har vi 2st NIU Gymnasier

Samsyns konferens i Borlänge

Den 15 oktober arrangerar DGHF tillsammans med 4 andra lagidrotter samt Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna en konferns med Temat barnidrott, PG Fahlström, idrottsforskare kommer bla att berätta om sin forskning och sin syn på talangbegreppet, vi kommer att också att få lyssna på Danijela Rudqvist, hockeysspelare som vann mästarnas mästare den 2015.

Anmäl er före den 2 oktober, läs mer här

Samsyn

 
Dala-Gävleborgs HF
Alfta GOIF, Forsparksvägen 20
822 31 Alfta
Telefon: 0271-55918