Hoppa till sidans innehåll
8167 False
  Huvudsponsor
  4042 False
  Huvudsponsor
  3755 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Lugi HF:s damer klara för sin första SM-final

    2012-05-01 15:47

    Lugi HF är i SM-final. Semifinal 4:5 i Eriksdalshallen i Stockholm på 1:a maj vanns över Skuru IK med uddamålet, 21-20 efter underläge i paus, 12-13. Segermålet gjordes av Sabina Jacobsen några sekunder före slutsignalen.

    Skuru låg före i målprotokollet större delen av matchen - ledde bl a med 5-0 efter knappa fem min. spel. Men Lundalaget segade sig i kapp.

    Knappa fem min. för slutet visade tavlan 20-18 till hemmalaget. Lugi tog då time out.

    Strax efter knappade Maria Adler in till 20-19. Därefter fick Skuru Emelie Westberg utvisad och hon satt på botbänken resten av matchen. Då kvitterade Hanna Ringdahl till 20-20. Skuru hade sedan - med en spelare kort - chansen att göra segermålet men misslyckades.

    I stället fick de vinröda bollen och kunde då göra 21-20 (se ovan).   

    Författaren till dessa rader spekulerade i sin inför-text, vad som skulle hända med siffran 21 denna gång. Det blev alltså segermålet för Lugi.

    Glädjen var enorm i Lugi-lägret efter slutsignalen. Laget hade vänt 0-1 till 3-1 i matcher mot Skuru och första SM-finalen var ett faktum. 

    - Det känns jätteskönt. Tuffa matcher i semifinalenserien. Vi ledde nu bara en gång tidigare under matchen (9-8) och sedan då 21-20 i slutsekunderna. Men det räcker ju, sade Lugis assisterande tränare Alice Jacobsen med ett leende.

    Hon tillade: - Nu har vi en och en halv vecka på oss att få alla spelare friska och krya. Just nu är det flera som har skavanker och varit krassliga.      

    Niomålsskytten Maria Adler - en av matchvinnarna i Lugi - sade:

    - Just nu har jag ont nästan överallt på kroppen. Men det skall säkert ordna sig till SM-finalen i Malmö.

    Det var en fysisk semifinal, där många spelare låg på golvet. En som aldrig kom tillbaka in på banan efter fotskada i den andra halvleken var Lugis Linn Larsson.

    - Jag vet inte just nu vad det är för fel på min fot. Det var i alla fall omöjligt  fortsätta att spela. Men skriv upp att i Malmö om en dryg vecka finns jag på banan igen. En SM-final vill jag verkligen inte missa.

    Clara Monti Danielsson uttryckte det som säkerligen hela truppen kände.

    - Det känns mycket bättre nu att kliva på kvällståget hem till Lund, än om vi hade torskat.    

    I fjol förlorade Lugi semifinalserien med 2-3 mot Team Eslöv. Men i år gick det alltså bättre. Regerande svenska mästarna Sävehof väntar i finalen. Tabellettan mot dito tvån.

    Skall Lundalaget gå hela vägen denna gång? Lugi har aldrig varit någon önskemotståndare för Partillelaget. Den 12:e maj har vi svaret.

    I Skuru-lägret var givetvis besvikelsen stor. 647 åskådare på läktarna gjorde allt för att stödja sitt lag. Men som bitr. tränaren Jocke Lundberg konstaterade:

    - Vi gjorde inga mål framåt de sista fem spelminuterna utan förlorade denna period med 0-3. Då vinner man inte sådana här jämna matcher. 

    Skuru skall dock ha beröm för sin insats i denna jämna semifinalserie och segern med 3-0 i kvarten mot Spårvägen. Det var ju dessutom första gången sedan 2006 som laget gick så här långt i SM-slutspelet.

    Men nu är säsongen över för Nackas stolthet.

    Härmed sätter svenskhandboll.se punkt för de båda semifinalserierna 2012 och börjar - precis som lagen - ladda för årets nationella höjdpunkt, SM-finalen.  

     

    Bilden. Lugi HF:s damer i SM-final för första gången i historien. Är det konstigt att glädjen är stor ....; Marcus Ericsson/Bildbyrån 

      

    Uppdaterad: 2012-05-02 12:15
    Skribent: Jan Wigren

    Fler nyheter

    EC-lottningen: spanskt, tjeckiskt och danskt

    2016-07-19

    H65 Höör får åka till den spanska nordkusten…

    Dags för lottning av EHF-cupen och Challenge cup

    2016-07-18

    Sverige deltar med maximalt antal lag (3) och…

    Henrik Signell: Roligt med en nästan helskandinavisk grupp

    2016-07-01

    Lottningen för höstens Champions League spel gav…

    Lottning av Champions Leagues huvudrunda

    2016-06-30

    Imorgon fredag 1/7 kl 13.00 lottas gruppspelet i…

    Svenska folkets röst – fansens favoriter

    2016-06-15

    En epok inom handbollen tar slut när elitserien…

     
    Svenska Handbollförbundet
    Idrottens Hus
    114 73 Stockholm
    Telefon: 086996000