Hoppa till sidans innehåll
8167
  Huvudsponsor
  4042
   Huvudsponsor
   3755
    Huvudsponsor
    5982
     Huvudsponsor

     Lugi HF:s damer klara för sin första SM-final

     2012-05-01 15:47

     Lugi HF är i SM-final. Semifinal 4:5 i Eriksdalshallen i Stockholm på 1:a maj vanns över Skuru IK med uddamålet, 21-20 efter underläge i paus, 12-13. Segermålet gjordes av Sabina Jacobsen några sekunder före slutsignalen.

     Skuru låg före i målprotokollet större delen av matchen - ledde bl a med 5-0 efter knappa fem min. spel. Men Lundalaget segade sig i kapp.

     Knappa fem min. för slutet visade tavlan 20-18 till hemmalaget. Lugi tog då time out.

     Strax efter knappade Maria Adler in till 20-19. Därefter fick Skuru Emelie Westberg utvisad och hon satt på botbänken resten av matchen. Då kvitterade Hanna Ringdahl till 20-20. Skuru hade sedan - med en spelare kort - chansen att göra segermålet men misslyckades.

     I stället fick de vinröda bollen och kunde då göra 21-20 (se ovan).   

     Författaren till dessa rader spekulerade i sin inför-text, vad som skulle hända med siffran 21 denna gång. Det blev alltså segermålet för Lugi.

     Glädjen var enorm i Lugi-lägret efter slutsignalen. Laget hade vänt 0-1 till 3-1 i matcher mot Skuru och första SM-finalen var ett faktum. 

     - Det känns jätteskönt. Tuffa matcher i semifinalenserien. Vi ledde nu bara en gång tidigare under matchen (9-8) och sedan då 21-20 i slutsekunderna. Men det räcker ju, sade Lugis assisterande tränare Alice Jacobsen med ett leende.

     Hon tillade: - Nu har vi en och en halv vecka på oss att få alla spelare friska och krya. Just nu är det flera som har skavanker och varit krassliga.      

     Niomålsskytten Maria Adler - en av matchvinnarna i Lugi - sade:

     - Just nu har jag ont nästan överallt på kroppen. Men det skall säkert ordna sig till SM-finalen i Malmö.

     Det var en fysisk semifinal, där många spelare låg på golvet. En som aldrig kom tillbaka in på banan efter fotskada i den andra halvleken var Lugis Linn Larsson.

     - Jag vet inte just nu vad det är för fel på min fot. Det var i alla fall omöjligt  fortsätta att spela. Men skriv upp att i Malmö om en dryg vecka finns jag på banan igen. En SM-final vill jag verkligen inte missa.

     Clara Monti Danielsson uttryckte det som säkerligen hela truppen kände.

     - Det känns mycket bättre nu att kliva på kvällståget hem till Lund, än om vi hade torskat.    

     I fjol förlorade Lugi semifinalserien med 2-3 mot Team Eslöv. Men i år gick det alltså bättre. Regerande svenska mästarna Sävehof väntar i finalen. Tabellettan mot dito tvån.

     Skall Lundalaget gå hela vägen denna gång? Lugi har aldrig varit någon önskemotståndare för Partillelaget. Den 12:e maj har vi svaret.

     I Skuru-lägret var givetvis besvikelsen stor. 647 åskådare på läktarna gjorde allt för att stödja sitt lag. Men som bitr. tränaren Jocke Lundberg konstaterade:

     - Vi gjorde inga mål framåt de sista fem spelminuterna utan förlorade denna period med 0-3. Då vinner man inte sådana här jämna matcher. 

     Skuru skall dock ha beröm för sin insats i denna jämna semifinalserie och segern med 3-0 i kvarten mot Spårvägen. Det var ju dessutom första gången sedan 2006 som laget gick så här långt i SM-slutspelet.

     Men nu är säsongen över för Nackas stolthet.

     Härmed sätter svenskhandboll.se punkt för de båda semifinalserierna 2012 och börjar - precis som lagen - ladda för årets nationella höjdpunkt, SM-finalen.  

      

     Bilden. Lugi HF:s damer i SM-final för första gången i historien. Är det konstigt att glädjen är stor ....; Marcus Ericsson/Bildbyrån 

       

     Uppdaterad: 2012-05-02 12:15
     Skribent: Jan Wigren

     Fler nyheter

     En internationell utblick

     2014-04-17

     De fyra ”stora” damligorna är inne i…

     Europacupfinalerna är lottade

     2014-04-15

     Det blir en intensiv Europacuphelg den 3-4 maj…

     IK Sävehof klara för semifinal

     2014-04-14

     Det blev en målfest i den tredje kvartsfinalen…

     Tredje raka för Lugi HF

     2014-04-13

     Lugi HF gjorde processen kort i den tredje…

     Skuru IK klara för semifinal

     2014-04-13

     Den tredje kvartsfinalen mellan Skuru IK och…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Idrottens Hus
     114 73 Stockholm
     Telefon: 086996000