Hoppa till sidans innehåll
8167 False
  Huvudsponsor
  4042 False
  Huvudsponsor
  3755 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Semi 4:5, Skuru IK - Lugi HF 20-21 (13-12)

    2012-05-01 19:02

    Idrott kan vara tufft. Med 2 sekunder kvar avgör Sabina Jacobsen en slutspelsbatalj inför 697 åskådare i Eriksdalshallen. Det blir helt tyst (förutom från en handfull Lugisupportrar) på läktarna och Lugispelarna brister ut i jubel. En match med flera svängningar, bra målvakts och försvarsspel och mycket satsning vanns tillslut av de vinröda och Skuru önskar lycka till i finalen.

    Semifinal 4, Lugi leder matchserien med 2-1 i matcher, med allt vad det innebär idrotts psykologiskt. Skuru hade oavsett ”kniven på strupen” medan Lugi hade två chanser till den nödvändiga segern för att nå Malmö Arena och möjligheten till SM-guld 2012.

    När matchen startade hade gästande Lugi Sanna Åstrand och mellan Skurus stolpar stod Therese Brorsson. Lugi startade med lika offensivt försvar som i de tidigare matcherna och Skuru startade med 5-1 försvar med Hedvig Owe som spets.

    Efter tre minuter och 3 anfall var hade Skuru 3-0 och Lugi bytte in Jessica Ryde i målet. Efter 4.03 tog Lugi lag time-out vid ställningen 4-0, en kanonstart av Skuru i matchen.  Emma Hawia och Emma Petersson var tongivande i Skuru. En stund senare var dock naturligtvis Lugi med i matchen igen, Maria Adler skytte och genombrott kom igång och ställning var efter 10 minuter var ställningen jämn igen med 7-6 till Skuru.

    Lugi tog sedan över lite grann, ett mycket tufft försvarsspel, som domarna tillät och bra tryck framåt gav en ledning 10-8 och Skuru fann nu för gott att utnyttja sin time-out.

    I slutet av halvleken hittade Skuru in i den nivå Lugi satt i sitt försvar och nu var det helt plötsligt en tuff försvarsinriktad match, lite som man förväntat sig innan.

    Man kunde konstatera att ev. tveksamheter man kunde se i bägge lagen under match tre nu var som bortblåsta. Det var full satsning från alla håll.

    Skuru gick till vila med ett måls ledning men en jättefight var att vänta i andra halvlek.

    Inledningen på andra halvlek var lite mer avvaktande, ungefär som att lagen nu kände av lite mer vad som stod på spel.

    Maria Rademacher i Lugi och Emma Hawia i Skuru leder litegrann sina lag. Efter 12.36 får Lugi en utvisning och Skuru gör ett litet ryck igen. När utvisningen är över leder man med 18-15. Inte helt oväntat i denna matchserie står det dock naturligtvis snart 18-18 och då tar Skuru sin time-out i andra halvlek efter 20.11.

    Exakt 5 minuter senare tar Lugi sin sista time-out. Då har Skuru gjort två mål och Lugi inget. Stämningen är riktigt bra i en välbesatt Eriksdalshallen och 

    Avslutningen blir olidligt spännande. I ledning med 20-19 efter 58.20 får Skuru en utvisning och Lugi gör mål i följande anfall.

    Skuru har sedan ett långt men hela tiden aggressivt anfall mot ett Lugi som nu spelar mycket offensiv försvar och försöker skärma av och låsa Skurus anfall och lyckas bra med det.

    29.40 får Lugi bollen, 20-20, och med två (!) sekunder kvar får Sabina Jacobsen chansen och avgör matchen från 9 meter.

    Dramatiskt så det räcker och blir över och det är, med lite perspektiv bara att lyfta på hatten åt lycka och önska dem ett stort lycka till i finalen. Lugi vinner matchserien med 3-1. Alla matcherna är jämna men segrar är inte alltid  tillfälligheter. Lugi har många matchvinnartyper och massor av individuellt skickliga spelare både i anfall och försvar.

    Plusspelare i Lugi är Anna Lagerquists fantastiska försvarsspel. Maria Adler är magnifik och även Sabina Jacobsen och Maria Rademacher gör massor av bra saker. Sanna Åstrand i målet är riktigt bra i andra halvlek. Även Amanda Åkerman gör mycket nytta för Lugilaget.

    I hemmalaget gör Emma Hawia Svensson en fin match i bägge ändarna av planen. Johanna Westberg har sina stunder. Carin Strömberg och Emelie Westberg är riktiga krigare hela matchen och Hedvig Owe gör ett par fantastiska byten som center i försvaret. Bodil Norrboms andra halvlek är magnifik och sist men inte minst Emma Petersson går för fullt i många sekvenser under hela matchen.

    Skuru har gjort en fin säsong. Det är surt att den är över, så nära Malmö men det är bra jobbat och Skuru har visat att man nu är med i racet fullt ut till nästa säsong, det är jag helt övertygad om!

    Matchens lirare priset gick till Anna Lagerquist i Lugi och till Emma Petersson i Skuru IK, det var bra val.

    Målskyttar i Skuru IK: Johanna Westberg 5, Emma Petersson 4, Emma Hawia Svensson 4 (2), Emelie Westberg 3, Anna-Carin Petersson 1, Lova Liif 1, Carin Strömberg 1, Hedvig Owe 1.

    Lugi HF: Maria Adler 9, Sabina Jacobsen 5 (2), Maria Radermacher 2, Amanda Åkerman 2, Hanna Ringdahl 1, Anna Lagerquist 1, Linn Larsson 1.

    Matchen dömdes av Rickard Canbro och Kristoffer Sjöberg

    Utvisningar, Skuru IK: 3 x 2 minuter, Lugi HF: 3 x 2 minuter.

     Publik: 697. 

     

    Skuru IK Handboll / Magnus Janson

     

     

    Uppdaterad: 2012-05-01 19:17
    Skribent: Magnus Janson

    Fler nyheter

    EC-lottningen: spanskt, tjeckiskt och danskt

    2016-07-19

    H65 Höör får åka till den spanska nordkusten…

    Dags för lottning av EHF-cupen och Challenge cup

    2016-07-18

    Sverige deltar med maximalt antal lag (3) och…

    Henrik Signell: Roligt med en nästan helskandinavisk grupp

    2016-07-01

    Lottningen för höstens Champions League spel gav…

    Lottning av Champions Leagues huvudrunda

    2016-06-30

    Imorgon fredag 1/7 kl 13.00 lottas gruppspelet i…

    Svenska folkets röst – fansens favoriter

    2016-06-15

    En epok inom handbollen tar slut när elitserien…