Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyft

Möjligheten för handbollsföreningarna att söka medel från Svenska handbollförbundets Idrottslyft kommer att öppna tisdag 16/5. Observera att alla ansökningar numera sker via IdrottOnline och den flik som heter ”Idrottsmedel”.

Liksom tidigare är ett villkor att tidigare erhållna bidrag återrapporterats. 2017 kommer följande kategorier att finnas:

1. Utbildningsbidrag TS1 och TS2. Ett bidrag som kan sökas av förening som utbildar ledare under året, utbildningen skall avslutas under 2017 och storleksmässigt uppgår till 2500 kronor per utbildad och godkänd ledare.

2. Vision 2017. Även detta år kommer 100 föreningar enligt principen först till kvarn, att beredas möjlighet att söka medel för att jobba med SHF:s arbetshäfte ”Vision 2017-Behålla”. Bidrag om 5000 kronor kommer att beviljas vid insänd och godkänd projektplan enligt anvisningar på arbetshäftet som hittas här: Arbetshäfte

3. Domarprojekt. Då tillgången på distrikts- och regiondomare är knapp, samtidigt som bl.a. USM och det reguljära seriespelet för barn och ungdomar växer, är behovet stort av att fler föreningsdomare fortsätter utbilda sig till distrikts- och regiondomare. Detta kan exempelvis ske genom olika mentorsprojekt, att skapa möjlighet för nya domare att få tillgång till en lärande och coachande miljö där man finner inspiration och uppskattning för ett fortsatt dömande. SHF bedriver parallellt ett antal åtgärder för att förbättra situationen och tillgången till distrikts- och regiondomare, beskrivning av detta finner man här:

4. Övriga projekt. Föreningars projektansökningar som ligger i linje med RF:s och SHF:s intentioner med Idrottslyftet. Mer information finns här:

 

Kontakta er idrottskonsulent på Hallands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna för att få vägledning

 

Idrottslyftet För frågor angående projektinriktning, ansökningar osv: Anders Wiiand, anders.wiiand@handboll.rf.se För frågor angående IdrottOnline, behörighet att söka: RF, support@idrottonline.se

Uppdaterad: 2017-06-21 15:10
Skribent: Lisa Fallhagen
 
Hallands Handbollförbund
Växjövägen 11
302 44 Halmstad
Telefon: +46 738 42 82 00