Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Träning & match

     TRÄNINGAR

     Gemensam uppvärmning
     Alla spelare från alla lag värmer upp gemensamt. Undvik att spelare från samma lag håller ihop, utan att tvinga fram en blandning mellan lagen. Det kan vara lämpligt att inleda med en motorikbana och att avsluta med kull. Medan spelarna leker kull är det bra att städa undan motorikbanan. Läs mer under rubriken ÖVNINGSBANK.

     Gemensam teknikträning
     Arrangören leder teknikträningen, cirka 45 minuter lång. Teknikträningen sker i stationsform. Ta gärna hjälp av ledare från gästande lag och be dem gå runt på de olika stationerna och ge feedback till spelarna. Precis som under uppvärmningen är tanken att spelarna ska träna tillsammans med spelare från olika lag, utan att tvinga fram en blandning.

     Övningarna är hämtade från materialet Framtidens Handbollsspelare. Det är viktigt att spelare som kommit långt i sin utveckling utmanas i övningarna samtidigt som spelare som inte kommit lika långt inte får för svåra uppgifter. En hög grad av bollkontakt är viktigt, i övningsmaterialet är därför endast övningar med boll med. En hög aktivitetsgrad är också viktigt, försök undvika att köer bildas vid stationerna. Skulle tid uppstå mellan teknikpasset och det andra matchpasset kan teknikpasset avslutas med kull, stafett eller annan gemensam rolig lekaktivitet.

     MATCHER

     Spelschema sätts av arrangören. Räkna med en matchtid på cirka 1x10 minuter (ingen halvtidspaus). Arrangören tillsätter domare. Matcherna ska spelas utan resultattavlor. Antal lag och spelplaner varierar från arrangemang till arrangemang, försök se till att varje lag får spela minst tre-fyra matcher/festivaltillfälle. Förslag på lottningsmall:

     3 deltagande lag

     Omgång 1: lag 1 mot lag 2

     Omgång 2: lag 2 mot lag 3

     Omgång 3: lag 3 mot lag 1

     4 deltagande lag

     Omgång 1: lag 1 mot lag 4, lag 2 mot lag 3

     Omgång 2: lag 3 mot lag 1, lag 4 mot lag 2

     Omgång 3: lag 1 mot lag 2, lag 3 mot lag 4

     Uppdaterad: 2016-09-07 13:19
     Skribent: Svenska Handbollförbundet

     Nyheter

      
     Svenska Handbollförbundet
     Box 11016
     100 61 Stockholm
     Telefon: 086996000