Hoppa till sidans innehåll
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    22014 False
     Huvudsponsor
     18334 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Allsvenskan live på play

        2019-09-10 10:42

        Svenska Handbollförbundet gör tillsammans med vår samarbetspartner SolidSport en storsatsning på webbsändningar i handbollplay av Allsvenskan, damer och herrar, den kommande säsongen - där dessutom åtminstone 40 matcher kommer att produceras och exponeras i Telias utbud.

        Aldrig tidigare har de allsvenska ligorna exponerats bättre och bredare, bland annat med livesändningar från samtliga matcher och aldrig tidigare har fansen haft en så bra chans att följa sitt favoritlag och samtidigt bidra till klubbens utveckling.

        De allsvenska ligorna fick en fin start på SolidSport under förra säsongen - den första säsongen där klubbarna kunde livesända sina matcher på plattformen - och under 2019/2020 utökas bevakningen rejält.

        • Cirka 300 matcher, både damer och herrar, planeras att livesändas på SolidSport.
        • Av dessa kommer åtminstone 40 matcher även att produceras på plats av SolidSport, och då även exponeras i Telias utbud.

        - Vi är enormt glada över att kunna bidra till denna satsning kring den allsvenska handbollen. Serierna känns extremt intressanta med massor av spännande lag och lovande spelare, och att intresset att följa sina lag finns hos fansen - ja, det såg vi tydliga bevis för under fjolårssäsongen, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

        Dessutom presenteras nu en ligalösning hos SolidSport, vilken gör det möjligt att via livesändningar följa sitt/sina favoritlag i Allsvenskan, på både hemma- och bortaplan. Du anmäler dig som månadssupporter på ditt favoritlags SolidSport-kanal och betalar 129 kronor i månaden. Förutom att du då kan se ditt lags alla matcher stöttar du föreningen ekonomiskt och bidrar till utvecklingen i föreningen. Ju fler månadssupportrar en förening har, desto mer gynnas alltså föreningen.

        - I samarbetet med SolidSport är målsättningen att synliggöra handbollen så mycket som möjligt runt om i Sverige, och dessutom hjälpa till att skapa en ny intäktskälla för föreningarna. Vår Allsvenska satsning är helt i linje med den planerade utvecklingen, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets Generalsekreterare.

        Allsvenskan får en logotyp - logotypen för de båda ligorna är densamma, men med en förskjutning, och illustrerar en hand som håller i en boll präglad med det Allsvenska A:et. Logotypen är helt uppbyggd av hexagonen som återfinns på handbollar och är i sitt grundutförande gul och blå men är tänkt att kunna ändra färg för att skapa en tydligare koppling till respektive lag i Allsvenskan.

        Den allsvenska säsongen inleds fredagen den 13 september med mötet LIF Lindesberg-Rimbo HK, och dagen efter är det bland annat dags för det heta 08-derbyt mellan AIK och Hammarby IF. 

        Nu lanseras också nya Solidsport-appen. Ett verktyg som gör det lättare för tittare att se matcher och event, följa lag, och hitta nytt spännande innehåll.​

        – Vi jobbar ständigt för att göra vår tjänst smidigare, snabbare och bättre för våra användare och utveckling av den här "tittarappen" är ett stort och viktigt steg i detta arbete, säger Johan Lundqvist, produktchef på Solidsport.

        I appen kan en användare:

        • Enklare hitta lag och innehåll från en liga, cup, eller event.
        • Följa obegränsat antal lag, samt enkelt kommentera och dela innehåll.

        Appen laddar du ned i din appbutik.

         

        Till Allsvenskan damer >>

        Till Allsvenskan herrar >>

        Uppdaterad: 2019-09-10 11:53
        Skribent: Mathias Lühr / Therese Bringefors

        Fler nyheter

        Spanien och Kroatien mot semifinalerna i EM

        2020-01-18

        Spanien och Kroatien drar ifrån i Huvudrundans…

        Svensk tiomålsförlust mot Portugal

        2020-01-17

        Sverige förlorade ”måste”-matchen mot…

        Gjensidige växlar upp

        2020-01-17

        Gjensidige utökar samarbetet med handbollen som…

        Lagen i EM rankade på platserna 13-24

        2020-01-16

        Titelförsvarande Spanien besegrade på torsdagen…

        Danmark utslaget ur EM

        2020-01-15

        Ungern besegrade Island i finalen av Grupp E i…

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000