Hoppa till sidans innehåll
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    22014 False
     Huvudsponsor
     18334 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Damerna först ut när Scandic elitsatsar

        2019-12-14 11:49

        Svenska Handbollförbundets samarbetspartner Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider samt även arbetsmöjligheter efter idrottskarriären. Elitsatsningen lanseras i början på 2020 på Scandics hotell i Sverige, meddelar Scandic i ett pressmeddelande.

        Scandic har stöttat svensk sport och idrott sedan kedjans start 1963. Scandic vill vara med och stötta elitsatsande idrottare genom en flexibel arbetsmiljö som möjliggör en fortsatt idrottskarriär, genom arbete inom besöksnäringen. Satsningen är även tänkt att underlätta för idrottare i och med steget ut i arbetslivet, efter avslutad idrottskarriär. I den inledande fasen kommer Scandic att vända sig till elitsatsande kvinnor inom fotboll, ishockey, handboll och basket.

        - Mycket glädjande initiativ som kan vara en bra möjlighet för några av våra elitsatsande spelare i högsta ligorna, säger Robert Wedberg, Generalsekreterare, Svenska Handbollförbundet.

        – Vi hoppas att fler vill fortsätta satsa på sina idrotter genom det här initiativet, och vår målsättning är givetvis att många av dessa idrottare sedan blir framgångsrika medarbetare och ledare inom Scandic efter sina idrottskarriärer. Disciplinen, lagandan och ledarskapet från idrottsvärlden är mycket användbara inom besöksnäringen, säger Rickard Forsberg, sponsringschef, Scandic Sverige.  

        Satsningen är ett samarbete mellan Scandic och Riksidrottsförbundet samt några av de större specialidrottsförbunden, bland annat Svenska Handbollförbundet.

        – Vi hoppas att denna satsning ska göra att fler elitidrottare kan hålla på längre, och i förlängningen bidra till fler svenska idrottsframgångar. En flexibel arbetsmöjlighet ger elitidrottare trygghet under idrottssatsningen och underlättar övergången till den civila karriären, säger Peter Mattsson, chef Idrottsutveckling vid Riksidrottsförbundet.

        Till hösten 2020, har Scandic tillsammans med Riksidrottsförbundet ambitionen att erbjuda satsningen även till elitsatsande män och samtliga idrotter inom RF:s paraply. Elitidrottarna kommer under sin anställning också få möjlighet till utbildning inom Scandic samt tillgång till en inspirationsföreläsningsserie där föreläsarna består av erfarna ledare och profiler inom både idrotten och näringslivet. Hur man som elitsatsande idrottare går tillväga, och vilka urvalskriterier som gäller för respektive idrott, kommer informeras via Scandic och berörda förbund efter årsskiftet.

        För mer information, kontakta:
        Christine Fraser, Kommunikation, Scandic Sverige 
        E-post: christine.fraser@scandichotels.com 
        Telefon: +46 704 39 41 44 

        Uppdaterad: 2019-12-14 12:10
        Skribent: Pressmeddelande Scandic

        Fler nyheter

        Bronsmedaljerna i EM till Norge

        2020-01-25

        Vi säger grattis till Norge som på…

        Kroatien-Spanien i EM-finalen

        2020-01-24

        Det blir Kroatien och Spanien som gör upp om…

        Rullstolshandboll gör entré på SM-veckan

        2020-01-23

        Idag blev det klart att rullstolshandbollen blir…

        Sverige sjua i Europamästerskapet

        2020-01-23

        I dag, torsdag, är det spelledigt i det pågående…

        Norge-Kroatien och Spanien-Slovenien i semifinalerna

        2020-01-22

        I EM:s semifinaler på fredag i Tele2 Arena i…

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000