Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Fler kvinnor på TS3 i år

     2017-06-16 11:46

     Svenska Handbollförbundet anordnar varje år tränarutbildningen TS3 ute på Bosön. Vi fick en pratstund med TS3-deltagaren Camilla Hultgren Dahlberg tränare för BK Heids damer i SHE om sina upplevelser av tränarutbildningen och kursen i sin helhet.


     De två första stegen i tränarstegen, TS1 och TS2 sköter distrikten och det sista steget arrangeras av förbundet. I helgen kommer tränare som ska påbörja TS3 och tränare som ska avsluta TS3.

     Camillas tränarbakgrund började som ungdomsledare för Kv.IK Sport F94/95, som senare flyttade över till BK Heid för att bli en större grupp och få bättre förutsättningar för att kunna spela. Sedan dess har hon fortsatt som ledare för tjejerna fram till div 1. Efter en förfrågan från klubben har hon de senaste tre åren varit involverad bland a-lagets tränare som assisterande eller lagledare. Inför förra säsongen blev hon huvudansvarig för BK Heids damer. 

     - Att ha deltagit i tränarutbildningen har varit bra, det är ju en del uppgifter som ska göras och det har ibland varit svårt att finna tid när man har 3 barn, jobbar och leder ett lag i SHE, men allt går om man vill och har backup från nära och kära, säger Camilla.

     Under utbildningarna är det en rad olika steg tränarna ska gå igenom bland annat grundteknik i anfall och försvar, spelförståelse, idrottspsykologi och träningslära av diverse instruktörer bland annat Erik Larholm och Torbjörn Klingkvall.

     - Jag har fått många tips och idéer från kurserna och inte minst av övriga deltagare, säger Camilla.

     Att det finns få kvinnliga tränare på hög nivå runt om i Sverige är ett faktum, men förbundet kan se en ökning i deltagandet av kvinnor och i TS3 som börjar i helgen är det fyra kvinnor.

     - Det tar väldigt mycket tid och man måste verkligen ha stöttning hemifrån. Många har familjer att ta hand om och jag har turen att ha en man som stöttar mig i detta och vi ser till att pussla ihop schemat för att få ihop träningar/matcher och barnens aktiviteter. Jag förstår om många väljer bort det för att satsa på familjen. Vill du utbilda dig till ledare är detta ett jättebra sätt, planera din tid så hinner du det, säger Camilla.

     Camilla kommer att fortsätta att träna BK Heid den kommande säsongen i SHE och som tränare är det individuella målet viktigt.

     - Målet är att varje år som jag är ledare ska vara nöjd med det jag och laget har presterat på och vid sidan av banan. Att veta att vi har gjort vårt bästa, sen hoppas jag alltid att det gör att vi kommer utvecklas, avslutar Camilla.

     Uppdaterad: 2017-06-16 12:17
     Skribent: Sanna Nilsson

     Fler nyheter

     Enkelt vinst för Sverige mot Slovenien

     2017-12-11

     Det blev en kort sejour för Slovenien som igår…

     Sverige knäckte Norge och vann gruppen

     2017-12-09

     Sverige visade absolut världsklass mot regerande…

     Sverige säkrade slutspel

     2017-12-08

     Sverige vann bekvämt mot Argentina på…

     Sverige vände och vann

     2017-12-06

     Det var ett riktigt målkalas när Sverige slog…

     Matchguide: Sverige–Tjeckien

     2017-12-05

     Sverige studsade tillbaka och besegrade Ungern i…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Idrottens Hus
     110 16 Stockholm
     Telefon: 086996000