Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Fler kvinnor på TS3 i år

     2017-06-16 11:46

     Svenska Handbollförbundet anordnar varje år tränarutbildningen TS3 ute på Bosön. Vi fick en pratstund med TS3-deltagaren Camilla Hultgren Dahlberg tränare för BK Heids damer i SHE om sina upplevelser av tränarutbildningen och kursen i sin helhet.


     De två första stegen i tränarstegen, TS1 och TS2 sköter distrikten och det sista steget arrangeras av förbundet. I helgen kommer tränare som ska påbörja TS3 och tränare som ska avsluta TS3.

     Camillas tränarbakgrund började som ungdomsledare för Kv.IK Sport F94/95, som senare flyttade över till BK Heid för att bli en större grupp och få bättre förutsättningar för att kunna spela. Sedan dess har hon fortsatt som ledare för tjejerna fram till div 1. Efter en förfrågan från klubben har hon de senaste tre åren varit involverad bland a-lagets tränare som assisterande eller lagledare. Inför förra säsongen blev hon huvudansvarig för BK Heids damer. 

     - Att ha deltagit i tränarutbildningen har varit bra, det är ju en del uppgifter som ska göras och det har ibland varit svårt att finna tid när man har 3 barn, jobbar och leder ett lag i SHE, men allt går om man vill och har backup från nära och kära, säger Camilla.

     Under utbildningarna är det en rad olika steg tränarna ska gå igenom bland annat grundteknik i anfall och försvar, spelförståelse, idrottspsykologi och träningslära av diverse instruktörer bland annat Erik Larholm och Torbjörn Klingkvall.

     - Jag har fått många tips och idéer från kurserna och inte minst av övriga deltagare, säger Camilla.

     Att det finns få kvinnliga tränare på hög nivå runt om i Sverige är ett faktum, men förbundet kan se en ökning i deltagandet av kvinnor och i TS3 som börjar i helgen är det fyra kvinnor.

     - Det tar väldigt mycket tid och man måste verkligen ha stöttning hemifrån. Många har familjer att ta hand om och jag har turen att ha en man som stöttar mig i detta och vi ser till att pussla ihop schemat för att få ihop träningar/matcher och barnens aktiviteter. Jag förstår om många väljer bort det för att satsa på familjen. Vill du utbilda dig till ledare är detta ett jättebra sätt, planera din tid så hinner du det, säger Camilla.

     Camilla kommer att fortsätta att träna BK Heid den kommande säsongen i SHE och som tränare är det individuella målet viktigt.

     - Målet är att varje år som jag är ledare ska vara nöjd med det jag och laget har presterat på och vid sidan av banan. Att veta att vi har gjort vårt bästa, sen hoppas jag alltid att det gör att vi kommer utvecklas, avslutar Camilla.

     Uppdaterad: 2017-06-16 12:17
     Skribent: Sanna Nilsson

     Fler nyheter

     Dubbelt guld till Göteborg Beach Handball Club när beach-sm avgjordes

     2018-06-18

     16-17 juni avgjordes beach-SM i Ulrucehamn, där…

     SM i beachhandboll

     2018-06-16

     Idag (lördag 16 juni 2018) inleds SM i…

     Andrésson till Rhein-Neckar Löwen nästa år

     2018-06-15

     Parallellt med arbetet som förbundskapten för de…

     Isabelle och Jim är Årets spelare

     2018-06-14

     Svenska Handbollförbundets utmärkelse Årets…

     Svenska Handbollförbundet beviljas projektmedel från Svenska Postkodstiftelsen

     2018-06-13

     Projektmedlen som beviljats ska användas av…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Box 11016
     100 61 Stockholm
     Telefon: 086996000