Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Handbollfestivalen ger fler handbollskompisar

      2018-02-06 09:35

      "När vi avslutade dagen kunde alla tjejer konstatera att de lärt känna flera nya kompisar och att vi alla ser fram mot att träffas fler gånger framöver." - så skriver IFK Nyköping F09 på sin hemsida efter söndagens Handbollfestival.

      Bilden: Alla som ville fick vara med på en gruppbild vid slutet av dagen.

      En Handbollfestival är en aktivitet där handbollslag från ett eller flera distrikts olika föreningar bjuds in och samlas för att både träna tillsammans och spela matcher mot varandra. Aktiviteten riktar sig främst till barn upp till tio år och syftet är att ge barn en positiv upplevelse genom att skapa en starkare gemenskap som gör att de kommer närmre varandra. Skillnaden från en vanlig handboll cup eller ett träningsläger är att lagen tillsammans värmer upp, tränar teknik samt har en gemensam avslutning.

      IFK Nyköping arrangerade i söndags en Handbollfestival för flickor födda 09. Såhär skriver de på sin hemsida på svenskalag.se:

      "Det var nog lite pirrigt på morgonen med närmare 60 handbollstjejer som samlades på golvet och många ansikten som man inte kände igen, men efter en stor hinderbana som uppvärmning och två matcher per lag samlades alla tjejer igen och kom överens om att man måste hitta minst en ny kompis från ett annat lag att prata med.

      Nästa punkt på schemat var stationsträning där spelarna från IFK, Hultic och Ramunder blandades i fyra grupper. Skott och motorikträning, konhandboll och olika typer av bollkontroll och lekar blandades med mycket skratt och prat.

      Till de avslutande två matcherna var det inte lätt att samla ihop grupperna. Både varmkorven i kiosken och tröttheten började göra sig påmind hos många, men alla kämpade på föredömligt.

      När vi avslutade dagen kunde alla tjejer konstatera att de lärt känna flera nya kompisar och att vi alla ser fram mot att träffas fler gånger framöver.

      Stort tack till duktiga och trevliga ledare från både Hultic och Ramunder. Lika stort tack till Lollo, Emmie, Smilla och Amanda från IFKs F03 som hjälpte till som både ledare och domare under dagen. Vilka bra föredömen för de yngre tjejerna!"

      Mer information hittar du på svenskhandboll.se/handbollfestival >>

      Vill du veta mer om aktiviteten Handbollfestival? Kontakta Tony Carlsson, 070-750 31 71 eller tony.carlsson@handboll.rf.se.

      Uppdaterad: 2018-02-06 09:37
      Skribent: Svenska Handbollförbundet/IFK Nyköping F09

      Fler nyheter

      Svenskdömd match i VM

      2019-01-20

      Ikväll (20/1) kliver vårt svenska domarpar in på…

      Rösta: Tobias Karlsson nominerad på QX gaygala

      2019-01-20

      Sista dagen att rösta! Tobias Karlsson, en av…

      Alla USM-matcher som streamas i helgen

      2019-01-18

      16 arrangörer livesänder i helgen sitt…

      Idrottsgalan och Scandic prisar Bennanis

      2019-01-17

      - Överväldigade, glada och otroligt stolta är vi…

      RF har reviderat det intressepolitiska programmet

      2019-01-17

      Riksidrottsförbundet har presenterat ett…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000