Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Krister Broman medverkar i Diabetesgalan i kväll

     2017-11-11 19:46

     I kväll tisdag den 14 november går Diabetesgalan på Grand Hotel som också kommer att sändas på TV3 klockan 20.00. Svensk handbolls Krister Broman kommer att vara på plats tillsammans med Ralf Lundberg där ett förinspelat inslag kommer att sändas.

     Krister Broman är mångsysslaren inom svensk Handboll, han har varit med länge i handbollssvängen och varit engagerad som överledare i nästan 20 år för olika ungdomslandslag på både flick- och pojksidan.

     En gång i tiden var han en framgångsrik domare både nationellt och internationellt, han har arbetat med domarfrågor, varit överledare för u-landslagen och är aktiv i Svenska Handbollförbundets kommittér och evenemang. 

     2007 fick Krister diabetes 2 och levde sitt liv som vanligt, utan att låta sjukdomen påverka honom. 

     - Jag kände mig aldrig sjuk och levde på som vanligt, fikade ofta som vi svenskar gör och jag hade inga problem med att dricka Coca Cola eller äta Delicato bollar. Jag trodde att jag var odödlig, säger Broman.

     Fem år senare drabbades Krister av en hjärtinfarkt och blev inlagd 12 dagar på sjukhus. Där fick han ett sår på tån som läkte till och från under två månaders tid. 

     - När jag på väg ner till Österrike med P94 landslaget kände jag att tån inte var speciellt bra, men obrydd som jag var brydde jag mig inte speciellt mycket om det. Till slut blev jag tvungen att ta tag i det, jag kom tillbaka till Sverige och läkaren tog allvarligt på min situation. Jag kände dock ingen större oro för Gunnar Blombäck (spelare i elitserien, tränare i elitserien, förbundskapten för U-landslag och numera tränare i högsta serien i Norge) fastnade med foten i en gräsklippare och spelade i elitserien efter det, säger Broman.

     Riktigt så enkelt var det inte, tre dagar senare kom en läkare in och mätte Kristers kranskärl och konstaterade att en del av benet  behövde amputeras. Resten är historia, men rehabiliteringstiden gick snabbt och det var tur att OS i London sändes den sommaren. 

     - Det var enkelt att ta sig upp till rullstolen på morgonen och ta sina tabeltter och sätta på OS. Den 20 augusti var jag på Gåskolan för första gången och bestämde mig då tillsammans med sjukgymnasten att jag skulle kunna köra bil till jul. Redan efter fem veckors träning fyra till fem gånger i veckan fick jag min protes den 18 september och körde bil den 7 november.

     Att handbollen ligger Krister varmt om hjärtat och betyder mycket är det ingen tvekan om. 

     - Handbollen har betytt jävligt mycket, utan den hade jag inte varit där jag är i dag och jag är ett likhetstecken med handbollen. Min son Andreas kan inte följa med mig på tisdag så jag bjöd med Ralf.

     Idag har Krister ett sundare levnadssätt till sin diabetes och äter inget som kan påverka hans blodsocker i onödan.

     I kväll tisdag den 14 november sänds diabetesgalen på TV3 klockan 20.00 och ett inslag med Krister kommer att visas.

     Uppdaterad: 2017-11-14 08:39
     Skribent: Sanna Nilsson

     Fler nyheter

     Hans Vestbergs stipendium delades ut för första gången

     2018-01-10

     Hans Vestbergs stipendium ”Unga talanger”…

     Krister Bergström vd för EM 2020

     2018-01-04

     Samtidigt som herrlandslaget förbereder sig för…

     Tack Ralf och välkommen Niklas!

     2017-12-29

     I dag gör vår tävlingschef Ralf Lundberg sin…

     Viktigt om uppsägning av samarbetsavtal

     2017-12-22

     Inför denna säsong ändrades sista datumet för…

     Svenska Handbollförbundets projekt för att främja inkludering och integration

     2017-12-19

     I ÖSKs projekt ”Handboll för hjärta och…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Idrottens Hus
     110 16 Stockholm
     Telefon: 086996000