Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Rafflande när SHE avslutades

      2018-03-15 20:48

      Det vimlade av viktiga matcher när Svensk HandbollsElit avgjordes på torsdagskvällen. När krutröken hade skingrats valde sedan de bästa lagen i serien sina motståndare till det kommande SM-slutspelets kvartsfinaler.

      Inför slutomgången var det redan klart vilka seriens två bästa och två sämsta lag skulle bli. Höörs HK H 65 vann serien före jagande Skuru IK och i botten har det sedan en tid varit klart att Team Eslövs IK åker ur och att Skara HF får kvala mot tvåan i allsvenskan.

      Men däremellan var det vidöppet.

      IK Sävehof, Lugi HF och Kristianstad HK gjorde upp om platserna tre, fyra och fem medan det inför sista omgången endast var två poäng mellan sexan Önnereds HK och tian BK Heid. Som om det inte vore nog möttes dessutom Heid sjuan Bodens Handboll IF samtidigt som åttan VästeråsIrsta HF tog emot nian Skövde HF.

      Efter den sista slutsignalen stod det klart att IK Sävehof slutade trea och Lugi HF fyra. Lagen får därmed fördel av en eventuell femte match på hemmaplan.

      Platserna fem till åtta kneps sedan i fallande ordning av Kristianstad HK, Önnereds HK, VästeråsIrsta HF och Boden Handboll IF.

      Under kvalstrecket fick Skara HF sällskap av BK Heid och Skövde HF till kvalspelet för att hålla sig kvar i högsta serien.

      Så var det dags för kvällens andra akt:valen av kvartsfinalmotståndare. Seriesegrande Höörs HK H 65 hade att välja mellan västmanlänningar och bodensare. Möjligen var det så att skåningarna snarare valde bort när valet föll på VästeråsIrsta HF, ett lag som Höör har haft avsevärt svårare för än det andra möjliga valet, men där resvägen är kortare.

      Nästa lag att välja var Skuru IK. Även Nackalaget valde bort flygresan till förmån för Önnereds HK, något tränare Mats Kardell var öppen med.

      Nästa lag att välja var IK Sävehof som nu hade chansen att välja mellan åttan Boden och femman Kristianstad. Partillelaget valde då Boden och även om det geografiskt blir långa resor så det det på pappret ut som en kort resa mot semifinal.

      Kvarvarande kvartsfinalpar blev då Lugi HF och Kristianstad HK i en derbyserie som på förhand ser högst oviss ut.

      Uppdaterad: 2018-03-16 11:09
      Skribent: Adam Engström

      Fler nyheter

      Alla USM-matcher streamas i helgen

      2019-01-18

      För första gången livesänder samtliga - 16 st! -…

      Rösta: Tobias Karlsson nominerad på QX gaygala

      2019-01-18

      Tobias Karlsson, en av svensk handbolls mest…

      Idrottsgalan och Scandic prisar Bennanis

      2019-01-17

      - Överväldigade, glada och otroligt stolta är vi…

      RF har reviderat det intressepolitiska programmet

      2019-01-17

      Riksidrottsförbundet har presenterat ett…

      Tätt med matcher för Mirza & Mattias

      2019-01-17

      Det svenska domarparet har tilldelats ännu en…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000