Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Rapp första kvinna i IHF:s exekutivkommitté

     2017-11-11 16:49

     Anna Rapp, 158-faldig landslagsspelare för Sverige, har i dag blivit utnämnd till kassör i Internationella Handbollförbundet. Uppdraget innebär också att hon tar plats i IHF:s exekutivkommitté, som första kvinna någonsin.

     Internationella Handbollförbundet (IHF) håller i helgen kongress i turkiska Antalya. En av punkterna under dagen har varit utnämningen av en ny kassör, en roll som nu getts till Anna Rapp.

      Den tidigare landslagsspelaren, som i dag är civilingenjör med MBA-examen, tar dessutom plats i IHF:s högst beslutande organ, exekutivkommittén. Där finns fem personer – förutom Rapp är det IHF:s president Hassan Moustafa, vicepresidenten och två ledamöter.

     Aldrig tidigare har en kvinna haft en plats där.

     – Någon måste ju vara först och det är både roligt och inspirerande att vara första kvinna där, säger hon.

     Rapp, som även tar plats i IHF:s styrelse,  var inför kongressen den enda kandidaten till kassörsuppdraget och blev handplockad till nomineringsprocessen.

     – Det har inte varit något mål jag haft i livet att få en sådan här roll, men när jag fick frågan kunde jag inte se varför jag skulle tacka nej. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt med handboll och vill vara med och bidra, säger hon.

     – Det har betytt jättemycket för Sverige genom åren att vara representerat i både IHF och EHF. Svensk handboll får en möjlighet att göra sin röst hörd. Och det är förstås extra glädjande att Anna Rapp kan visa vägen för kvinnorna in i både exekutivkommittén och styrelsen, säger Jörgen Holmqvist, tidigare ordförande i IHF:s skiljenämnd och numera hedersledamot i IHF.

     Anna Rapp (tidigare Ljungdahl) spelade 158 A-landskamper för Sverige på vilka hon gjorde 303 mål. Hon vann tre SM-guld med Skuru och tilldelades utmärkelsen Årets spelare 1999. Som ledare var hon förbundskapten för såväl 88/89- och 90/91-årgångarna under ungdomsåren.

     Bilden: Den svenska delegationen på plats på IHF-kongressen i Turkiet: Stefan Albrechtson (ledamot i utvecklingskommittén), Fredrik Rapp (ordförande i Svenska Handbollförbundet), Jörgen Holmqvist (hedersledamot i IHF), Anna Rapp (nyvald kassör i IHF) och Stefan Lövgren (medlem av Europeiska Handbollförbundets exekutivkommitté och vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

     Uppdaterad: 2017-11-11 16:56
     Skribent: Daniel Vandor

     Fler nyheter

     Svenska Handbollförbundet satsar på utvecklingen av Parahandboll

     2018-01-20

     De kommande två åren kommer Peter Svensson…

     Nya handbollsföreningen Södertälje Handboll arrangerar bollskola

     2018-01-18

     Södertälje har inte haft någon…

     Vi tackar Birgitta Strehle

     2018-01-18

     Svenska Handbollförbundet vill tacka Birgitta…

     Hans Vestbergs stipendium delades ut för första gången

     2018-01-10

     Hans Vestbergs stipendium ”Unga talanger”…

     Krister Bergström vd för EM 2020

     2018-01-04

     Samtidigt som herrlandslaget förbereder sig för…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Idrottens Hus
     110 16 Stockholm
     Telefon: 086996000