Robert Wedberg ny generalsekreterare - Svenska Handbollförbundet - IdrottOnline Forbund
Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Robert Wedberg ny generalsekreterare

     2018-02-02 12:46

     Robert Wedberg blir ny generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. 53-åringen från Partille tillträder sin nya tjänst den 1 april.

     Christer Thelin, vd för Svenska Handbollsförbundet sedan 34 år tillbaka, går i pension under våren. I samband med det görs hans roll om och ersättaren, som kommer att ha titeln generalsekreterare, heter Robert Wedberg.

     Wedberg har en gedigen bakgrund såväl på det civila planet som på handbollsplanen. Från att ha varit rektor på en högstadieskola och sedan kultur- och fritidschef i Partille kommun, blev han 2011 kommunchef i samma kommun, en tjänst han hade i fem år innan han 2016 tog klivet tillbaka till handbollen på heltid.

     – Det ska bli en fantastiskt roligt utmaning att bli generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Det är ett drömjobb för mig och det känns oerhört inspirerande att kliva på nu när handbollen är het efter två framgångsrika mästerskap och vi har både EM (herrar 2020) och VM (herrar och damer 2023) på hemmaplan att se fram emot. Samtidigt ska vi inleda ett nytt visionsarbete för att tillsammans med distrikten, våra 500 föreningar och 100 000 spelare utveckla svensk handboll ytterligare.

     Fredrik Rapp, ordförande i Svenska Handbollförbundet, är mycket nöjd med rekryteringen av Robert Wedberg, som skett med hjälp av en rekryteringsbyrå. – Robert får det övergripande ansvaret att leda svensk handboll framåt och att verkställa förbundsstyrelsens beslut. Han är erkänt skicklig på att leda såväl små som stora organisationer och helt rätt person att arbeta med svensk handbolls vision, värdegrund och värderingar samt att involvera distrikten, föreningarna och våra partners på den spännande resa vi har framför oss.

     Som ledare inom handbollen har Wedberg Önnereds HK till elitserien och Alingsås HK till SM-guld och Champions League-spel. Dessutom har han suttit som ledamot i förbundsstyrelsen och haft rollen som överledare för herrlandslaget. Sedan 2016 har han varit tränare för IK Sävehofs herrlag.

     Som spelare gjorde han sex A-landskamper under Bengt Johanssons tid som förbundskapten och spelade 333 serie- och slutspelsmatcher i följd för IK Sävehof 1987–1993.

     Wedberg lämnar redan nu sina befintliga uppdrag i IK Sävehof och tillträder som generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet den 1 april där han under en övergångsperiod kommer att arbeta parallellt med Christer Thelin.


     Svenska Handbollförbundet är, till skillnad från flertalet andra idrottsförbund, tydligt uppdelad i två separata operativa organisationer. Den kommersiella delen gällande A-landslagsarrangemang, ansökan om mästerskap samt sponsring/samarbetspartners drivs av Svenska Handbollslandslaget AB med egen styrelse och rapportering direkt till Svenska Handbollförbundets styrelse.

     Sportkontoret, med ledning av generalsekreteraren, och Svenska Handbollslandslaget AB har ett nära samarbete med ambitionen att förstärka detta ytterligare de kommande åren. Även mästerskapen drivs normalt i en egen organisation för att inte ta kraft från den ordinarie verksamheten.

     Uppdaterad: 2018-02-02 13:00
     Skribent: Daniel Vandor

     Fler nyheter

     Drömprojektet: Tjäna pengar till ditt lag och sälj EM-biljetter

     2018-08-15

     Bli en del av EM: I januari 2020 är det dags för…

     Riksläger 2 Halmstad för FP02

     2018-08-09

     4-7 augusti genomfördes Riksläger 2 för spelare…

     Hur når vi toppen?

     2018-08-06

     Så var det dags igen, juni månad har passerat…

     Gå med idrottsrörelsen i EuroPride 2018

     2018-07-30

     Gå tillsammans och med den samlade…

     Ingen VM-final för ett tappert Sverige

     2018-07-28

     Tyvärr blir det ingen sensationell VM-final för…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Box 11016
     100 61 Stockholm
     Telefon: 086996000