Hoppa till sidans innehåll
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    23255 False
     Huvudsponsor
     22014 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Robert kontrar

        2019-09-06 14:30

        Välkomna till en spännande och viktig handbollssäsong!

         

        God och glad höst! Självklart är EM 2020 på hemmaplan för herrlandslaget den 9-26 januari det stora - och för svensk handboll ett viktigt - äventyr den närmsta tiden. Det kommer att innebära ett ökat intresse för vår sport, fler barn och ungdomar som vill börja spela handboll, tv-tid och potentiella nya intäkter. Vi har ett gemensamt ansvar att ta tillvara på de positiva effekter ett mästerskap på hemmaplan innebär. Det är knappt fyra månader kvar till EM som spelas i Sverige (Göteborg, Malmö och Stockholm), Norge och Österrike. Det är första gången som tre nationer arrangerar ett EM tillsammans och antalet deltagande länder har utökats från 16 till 24. Biljettförsäljningen är något bättre än förväntad och jag både hoppas och tror att mästerskapet och finalspelet på Tele2 Arena i Stockholm blir en fantastisk upplevelse.

        Damerna kvalade under våren in till VM, som avgörs i Japan den 28 november-13 december, något som är både sportsligt viktigt och viktigt inför ett eventuellt OS-deltagande sommaren 2020. Nu under hösten påbörjar de sitt kval till EM 2020 som spelas i Danmark och Norge. Första kvalmatchen spelas på hemmaplan, mot Nordmakedonien, i Nyköping den 26 september. Under året har många nya spelare visat framfötterna och verkligen tagit vara på chansen, det gör att konkurrensen om platserna är större än på länge.

        Välkommen våra nya landslagsledare: Glenn Solberg, som i dagarna har påbörjat sin anställning hos oss, kommer under hösten att bekanta sig med svensk handboll för att efter EM 2020 ta över förbundskaptensrollen för herrarna på 100 % efter Kristjan Andréssen - som lämnar för att på heltid leda tyska Bundesligalaget Rhein-Neckar Löwen.

        Välkommen är också vår tidigare landslagskapten och mycket uppskattade spelare Tobias Karlsson som påbörjar en ny karriär inom svensk handboll som Team Manager för herrlandslaget efter EM 2020. Med 180 landskamper och 81 mål under landslagskarriären och massor av internationell erfarenhet och värdefulla kontakter med både ledare och aktiva världen över blir han ett mycket värdefullt tillskott.

        Ordförande Fredrik Rapp omvald. Vår ordförande Fredrik Rapp, Lidingö, omvaldes för ytterligare ett år som styrelseordförande i Svenska Handbollförbundet under förbundsmötet. En sammanfattning av val och beslut som fattades under mötet kan du läsa om på svenskhandboll.se.

        Vårt viktiga arbete med trygga miljöer fortsätter och aktualiserades under augusti i och med programmet Uppdrag granskning i SVT. Handbollen, och hela idrottssverige med Riksidrottsförbundet i spetsen, gör ett ambitiöst arbete för att skapa en trygg idrott och tillsammans ska vi bli ännu bättre. På Riksidrottsförbundets webbplats finns information riktad till både föreningar, aktiva och ledare som hjälp och stöd för att gå vidare med arbetet: https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott.

        För råd, hjälp och stöd kan alla inom svensk handboll vända sig direkt till vårt råd Trygga miljöer. På svenskhandboll.se kan du läsa mer om rådets arbete med att skapa trygga miljöer för barn och ungdomar.

        Uppmärksamheten har visat vikten av att vi tillsammans står upp för våra värderingar.

        Svenska domare i EM. Framgångarna fortsätter för ett av våra mer framstående domarpar: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik, som nu blir ett av de 23 domarpar som kommer att döma EM 2020. Det är vi stolta över. Här läser du mer om nomineringen.

        När vi summerar sommaren kan vi gratulera vårt yngsta landslag, damer U17, som efter ett väl genomfört mästerskap vann ett EM-silver. I finalen blev Ungern för svåra för våra svenska damer (28-24), men framgången visar att utbildningen av spelare och rekryteringen är god och att vi tillsammans kan fortsätta den utvecklingen. Det visar inte minst Europeiska Handbollförbundets internationella ranking, som gjordes efter sommarens ungdomsmästerskap, där Sverige och svensk ungdomshandboll hamnar på en tredjeplats.  

        LYCKA TILL alla handbollare - vi har alla våra drömmar om en framgångsrik ny säsong i världens roligaste sport!

         

        Robert Wedberg

        Uppdaterad: 2019-09-06 13:16
        Skribent: Therese Bringefors

        Fler nyheter

        Topphandbollsymposium 2020

        2019-09-13

        Svenska Handbollförbundet anordnar ett…

        Allsvenskan live på play

        2019-09-10

        Svenska Handbollförbundet gör tillsammans med…

        Registrering av yngre spelare i IdrottOnline

        2019-09-10

        Svenska Handbollförbundet vill härmed uppmana…

        BLI VOLONTÄR UNDER EM 2020!

        2019-09-03

        Om mindre än ett halvår är det dags för…

        Årsrapport och årsavgift

        2019-08-30

        Nu skickar vi ut fakturor på årsavgiften och…

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000