Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Robert kontrar: Svensk handboll – alltid i världsklass i allt vi gör!

      2019-01-09 15:45

      - Gott nytt handbollsår! Häng med på min kontring: om stundande VM och svensk handbolls strategiarbete och framtid.

      Vi är inne i en intensiv period, damlandslaget kom sexa i EM i Frankrike i december, i dagarna står herrarna beredda att gå in i VM i Danmark/Tyskland, och på hemmaplan har seriespelet pågått för fullt. Det är med andra ord en perfekt tid för oss tillsammans att ta vår underbara sport till en ny nivå!

      Damlandslaget befäste sin position i världseliten genom att komma sexa i EM. De besegrade EM-finalisten och världsmästarna Ryssland och spelade oavgjort mot de blivande Europamästarna Frankrike i en match de faktiskt var värda att vinna. EM var en stark prestation med tanke på alla skador och frågetecken som dök upp inför och under turneringen. Det är glädjande att se hur nya spelare levererade, det är bra för framtiden.

      I dagarna laddar herrlandslaget upp i Halmstad inför VM-starten mot Egypten den 11 januari i Köpenhamn. I gruppen återfinns även Argentina (13/1), Angola (14/1), Qatar (16/1), Ungern (17/1) och därefter vidarespel. Det råder optimism i herrlägret, ett par av våra absolut bästa spelare har åter erbjudit sina tjänster till svensk handbolls stora glädje. Hela Sverige står säkert bakom herrlandslaget när allvaret börjar – lycka till!

      EM, VM och OS i all ära – det är jätteviktigt att vi är med och placerar oss väl – men det är framtiden som avgör hur vi ska uppfylla vår strategi som beslutades vid senaste förbundsmötet.

      Visionen ”Svensk handboll – alltid i världsklass i allt vi gör” är ingen blygsam målsättning. Men den är på allvar. För att vi ska behålla, och helst förbättra vår position måste vi arbeta tillsammans: elit och bredd, lag, klubbar, intresseorganisationer, kommittéer, distrikt och förbund. Det är i våra föreningar som kommande världsspelare kastar sina första passningar och därifrån förhoppningsvis tar de steg vidare. Allt hänger ihop!

      För att strategier, verksamhet och mål ska uppfyllas är alla lika viktiga. Därför samlar vi såväl våra distrikt som kommittéer i Malmö under den 11-13 januari för att arbeta med våra nya strategi 2021/2025. Vi har även representanter från våra bolag på plats. Det är faktiskt första gången vi samlas så brett. Vi blir runt 100 personer och vi kallar mötet samverkanskonferens. Vi vill skapa en förståelse och verklig delaktighet på ett nytt sätt så att alla ska känna delaktighet och att var och en påverkar och är viktig för vår sport.

      De områden vi bland annat kommer att arbeta med är:

      - utveckla handbollsföreningen
      - handboll för alla hela livet
      - ett stärkt ledarskap
      - barn & ungdom
      - internationella arrangemang & kommersiell tillväxt
      - elit & landslag i världsklass

      Det blir presentationer inom de olika områden som kommer att diskuteras och vi kommer i arbetet ha hjälp av Sofia Kärrå från Riksidrottsförbundet. 

      Konferensen är ett väldigt viktigt led mot vår framtid. Vi vet sedan tidigare att det är svårt och kan ta tid att nå ut med olika verksamhetsfrågor – men det är bland annat det här vi hoppas uppnå: allt gör vi tillsammans för en ännu starkare framtid!

      Lycka till 2019 för alla i vår verksamhet!

       

      Robert Wedberg

       


       

      Fakta Robert Wedberg
      Robert, 53, tillträdde den 1 april som Generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Som spelare gjorde Robert sex a-landskamper för Sverige och 333 serie-slutspelsmatcher för IK Sävehof. Som tränare förde Robert Alingsås till SM-guld och Champions League-spel. Robert har även varit tränare och verkat som ledamot i Svenska Handbollförbundets styrelse. Civilt har han varit rektor på en högstadieskola, därefter kultur- och fritidschef i Partille kommun. 2011 blev han kommunchef i samma kommun, en tjänst han hade i fem år innan han 2016 tog klivet tillbaka till handbollen på heltid.

      Uppdaterad: 2019-01-09 13:53
      Skribent: Svenska Handbollförbundet

      Fler nyheter

      SM - avstamp mot Europa för GBHC

      2019-06-12

      Göteborgs BHC är laget som innehåller ett helt…

      Lagen som gör upp på sand

      2019-06-11

      Åtta lag i herrklassen och förhoppningsvis åtta…

      Handbollssommar

      2019-06-10

      Under sommarmånaderna spelar många av våra…

      Handbollen mot matchfixning

      2019-06-07

      När Sveriges främsta handbollstalanger samlas i…

      Uttagna spelare till Riksläger i augusti

      2019-06-06

      Uttagningarna till Riksläger i augusti är klara…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000