Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Svenska Handbollförbundet sluter avtal med SolidSport

      2018-10-23 11:00

      Avtalet gäller över två år med option på ytterligare två år, och bland sändningarna kommer att märkas både USM och den traditionstyngda SverigeCupen. Sändningar kommer även att bli tillgängliga i Telias utbud från och med 2019.

      Bilden: Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundet (till vänster) och Tobias Talbäck, SolidSport (till höger). Foto: Per Ekberg.

       

      SolidSport och svensk handboll har haft ett väl etablerat samarbete de senaste åren, där bland annat livesändningarna från USM 2018 blev en rejäl framgång. Nu tar parterna ytterligare kliv i samarbetet och sluter ett avtal som sträcker sig till och med 2020, med option på ytterligare två år.

      Bland de tävlingar som kommer att sändas märks finalspelet i USM, SverigeCupen, SM i beachhandboll, trim-SM samt gymnasie-SM.

      Ett arbete för att ta fram en gemensam ligalösning för lagen i allsvenskan är också pågång.

      Och ambitionen sträcker sig längre än så:

       - Vår ambition är att skapa ett hem för svensk handboll, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck. Och fortsätter:

      - Det har visats mycket handboll på SolidSport tidigare, och SHF vill, precis som vi, tillgängliggöra mer av svensk handboll. Där tror vi SolidSport och SHF är en bra kombination.

      - Initialt är fokus att säkerställa att alla handbollsföreningar i Sverige får information och kunskap kring det här samarbetet. Att de förstår vilken möjlighet det kan innebära ekonomiskt och hur klubben kan utvecklas genom detta samarbete, avslutar Tobias.

      Det finns många fördelar med det här samarbetet. En stor fördel är att vi nu kan samla all handboll under landslaget och våra högsta serier på ett ställe, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets generalsekreterare, och fortsätter:

      - Nu finns chansen för våra föreningar i Sverige att haka på, och några är redan med. Vi ser att det här kommer att växa över tid och vi själva kommer att kunna lyfta fram våra arrangemang ännu bättre.

      Sändningar från de större arrangemangen kommer även att bli tillgängliga i Telias utbud. Telia är sedan ett knappt år en partner med delägande i SolidSport och ser med tillförsikt fram emot utvecklingen i samarbetet med handbollförbundet.

      Både Svenska Badmintonförbundet och Svenska Bordtennisförbundet har nyligen slutit liknande avtal med SolidSport, något som vd Tobias Thalbäck ser som en tydlig utveckling hos framåtsträvande idrotter.

      - Det handlar inte bara om SolidSport, det handlar om förbunden som är på. Förbund som är aktiva. De ser ett värde att synliggöra en så stor del av sin sport som möjligt och det är också vår ambition i det här samarbetet med handbollförbundet. Att skapa ett hem för svensk handboll, där man som tittare ska kunna följa allt från seniormatcher och USM-slutspel ner till exempelvis Önnereds flickor -08. Det tror vi är bra för SolidSport, bra för handbollen i stort och framför allt bra för varje enskild förening som får möjlighet att dryga ut lagkassan och öka på sina intäkter.

      Svenska Handbollförbundets kanal hittar du på www.svenskhandboll.se/play >>

      Kontakta SolidSport för mer information i detta ärende >>

      Uppdaterad: 2018-10-24 09:22
      Skribent: Pressmeddelande/SolidSport

      Fler nyheter

      Skatteverket erbjuder webbseminarier

      2019-03-20

      Skatteverkets webbseminarier riktar sig till…

      Påminnelse: Anmälan till MasterCoach

      2019-03-19

      I sommar arrangeras den högsta…

      Tjäna extra pengar till lagkassan - sälj EM-biljetter!

      2019-03-01

      Nu kan ditt lag sälja EM-biljetter och tjäna…

      Uttagningarna till Riksläger 1 och 3 klara

      2019-02-28

      Här hittar du alla uttagna spelare, kallelse…

      Klart med 2019 års turneringar

      2019-02-27

      Svensk handboll har 50 turneringar med fler än…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000