Hoppa till sidans innehåll
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    23255 False
     Huvudsponsor
     22014 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Svenska Handbollförbundet sluter avtal med SolidSport

        2018-10-23 11:00

        Avtalet gäller över två år med option på ytterligare två år, och bland sändningarna kommer att märkas både USM och den traditionstyngda SverigeCupen. Sändningar kommer även att bli tillgängliga i Telias utbud från och med 2019.

        Bilden: Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundet (till vänster) och Tobias Talbäck, SolidSport (till höger). Foto: Per Ekberg.

         

        SolidSport och svensk handboll har haft ett väl etablerat samarbete de senaste åren, där bland annat livesändningarna från USM 2018 blev en rejäl framgång. Nu tar parterna ytterligare kliv i samarbetet och sluter ett avtal som sträcker sig till och med 2020, med option på ytterligare två år.

        Bland de tävlingar som kommer att sändas märks finalspelet i USM, SverigeCupen, SM i beachhandboll, trim-SM samt gymnasie-SM.

        Ett arbete för att ta fram en gemensam ligalösning för lagen i allsvenskan är också pågång.

        Och ambitionen sträcker sig längre än så:

         - Vår ambition är att skapa ett hem för svensk handboll, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck. Och fortsätter:

        - Det har visats mycket handboll på SolidSport tidigare, och SHF vill, precis som vi, tillgängliggöra mer av svensk handboll. Där tror vi SolidSport och SHF är en bra kombination.

        - Initialt är fokus att säkerställa att alla handbollsföreningar i Sverige får information och kunskap kring det här samarbetet. Att de förstår vilken möjlighet det kan innebära ekonomiskt och hur klubben kan utvecklas genom detta samarbete, avslutar Tobias.

        Det finns många fördelar med det här samarbetet. En stor fördel är att vi nu kan samla all handboll under landslaget och våra högsta serier på ett ställe, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets generalsekreterare, och fortsätter:

        - Nu finns chansen för våra föreningar i Sverige att haka på, och några är redan med. Vi ser att det här kommer att växa över tid och vi själva kommer att kunna lyfta fram våra arrangemang ännu bättre.

        Sändningar från de större arrangemangen kommer även att bli tillgängliga i Telias utbud. Telia är sedan ett knappt år en partner med delägande i SolidSport och ser med tillförsikt fram emot utvecklingen i samarbetet med handbollförbundet.

        Både Svenska Badmintonförbundet och Svenska Bordtennisförbundet har nyligen slutit liknande avtal med SolidSport, något som vd Tobias Thalbäck ser som en tydlig utveckling hos framåtsträvande idrotter.

        - Det handlar inte bara om SolidSport, det handlar om förbunden som är på. Förbund som är aktiva. De ser ett värde att synliggöra en så stor del av sin sport som möjligt och det är också vår ambition i det här samarbetet med handbollförbundet. Att skapa ett hem för svensk handboll, där man som tittare ska kunna följa allt från seniormatcher och USM-slutspel ner till exempelvis Önnereds flickor -08. Det tror vi är bra för SolidSport, bra för handbollen i stort och framför allt bra för varje enskild förening som får möjlighet att dryga ut lagkassan och öka på sina intäkter.

        Svenska Handbollförbundets kanal hittar du på www.svenskhandboll.se/play >>

        Kontakta SolidSport för mer information i detta ärende >>

        Uppdaterad: 2018-10-24 09:22
        Skribent: Pressmeddelande/SolidSport

        Fler nyheter

        Bli volontär under EM 2020!

        2019-09-19

        Om mindre än ett halvår är det dags för…

        Idrotten glöms bort när städerna växer

        2019-09-18

        Hälften av Sveriges kommuner har inte en…

        Topphandbollsymposium 2020

        2019-09-13

        Svenska Handbollförbundet anordnar ett…

        Allsvenskan live på play

        2019-09-10

        Svenska Handbollförbundet gör tillsammans med…

        Registrering av yngre spelare i IdrottOnline

        2019-09-10

        Svenska Handbollförbundet vill härmed uppmana…

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000