Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Gjensidige

     Svenska Handbollförbundet byter försäkringsbolag till Gjensidige.

     Från den 1 oktober 2017 byter Svenska Handbollförbundet försäkringsbolag. Gjensidige Försäkring är vår nya försäkringsgivare. 

     Tillsammans med Gjensidige har vi sett över och moderniserat vår försäkring. Vi vill ligga steget före och har därför satsat på att skapa ett aktivt stöd för alla att komma tillbaka till handbollen efter en eventuell skada. Akut- och invaliditetsersättningen för skador som ger mindre än 10% medicinsk invaliditet har bytts ut mot en ny tjänst som kallas "Aktiv vård". 

     Tjänsten är en telefonservice dit man kan ringa vid skada eller symtom och få direkt rådgivning av legitimerad fysioterapeut. 

     Telefonnumret vid skada är: 0771 - 326 326
     Skada kan även anmälas via: www.gjensidige.se/handboll

     Vill du läsa mer om försäkringen finns mer information i Gjensidiges broschyr, klicka här.


     Licens från 15 år men registrera alla som är aktiva handbollare oavsett ålder.
     Samma åldersgräns gäller som tidigare år, det vill säga nu skall alla lag från 15 år (i år födda 2002 och äldre) och uppåt ha en laglicens. Dock vill Svenska Handbollförbundet att alla spelare registreras (oavsett ålder). Det sistnämnda är för att vi inom handbollen skall få en bättre överblick över hur många ungdomar som spelar handboll. Det blir allt viktigare, inte minst vid jämförelser med andra idrotter och vid tilldelningen av ekonomiska medel från Riksidrottsförbundet (RF), att kunna visa hur många vi är. 

     Det är distrikten som till SHF redovisar antalet lag per föreningen har som deltar i seriespel. Har föreningen ungdomar/seniorer i någon form av annat lag/verksamhet kan även dessa registreras som aktiva och laget anmäls särskilt till SHF. Föreningen skickar då själv in information om lag som enbart tränar eller som spelar enstaka cuper till SHF. För dessa beror licenskostnaden på omfattningen träning/spel. 

     Folksam är försäkringsgivare och skada som inträffar fram till den 1 oktober anmäls som tidigare till Folksam: 0771 - 960 960. Då gäller samma regler som föregående säsong. 

     Försäkringsinnehåll

     Alla som omfattas av full licens har samma försäkringsnivå. Lag som sätts samman för enstaka event i, Rullstolshandboll, Gående handboll eller annan tillfällig aktivitet, omfattas inte av "Aktiv vård" men av alla övriga moment. Ungdomar som spelar i lag upp till 15 år omfattas i samma omfattning som de licensierade spelarna inkl. "Aktiv vård". 
     I försäkringen ingår som tidigare ersättning för de kostnader som uppstår vid ett akutbesök hos läkare (resor och sjukvårdskostnad) - max 500:-, samt för tandskador, medicinsk invaliditet >=10%, sönderklippta kläder och dödsfall. Dessutom ingår krisförsäkringen. 

     Registrering av spelare- Ange som "Aktiv"

     Alla licenspliktiga spelare ska registreras via klubbens IdrottOnline-sida. I "Administrationsmodulen" under "Personer" där alla medlemmar registreras, ska alla spelare anges som "Aktiva". Genom denna registrering blir spelarna "synliga" för SHF och Folksam/Gjensidige. Observera att man tills vidare inte behöver fylla i någon licens för spelaren. Hur ni går till väga med att registrera era spelare finner ni i RF:s manual som kan hämtas under idrottonline.se, välj "Support" och "Instruktioner" samt gå vidare till "Administration" och "Personer". OBSERVERA att om man har ett annat föreningsregister så finns funktioner där man via Excel kan importera poster till IdrottOnline. 

     Frågor om detta ställs till supporten IdrottOnline: 
     http://idrottonline.se/support/kontaktaoss-foreningar/, eller till 08-699 61 50 (telefon tid mån-tors 12-15). Ange i ditt ärende till supporten så konkret som möjligt vad ärendet gäller. Bifoga även: 

     • Ditt namn
     • Namnet på föreningen det gäller.
     • Vid eventuella felmeddelanden (kopiera hela felmeddelandet, eller bifoga det som en bild). Beskriv även hur du gick tillväga när felmeddelandet uppstod.
     • Vilken del av sidan som det rör, alltså Medlemsregister
     • Vilket operativsystem (Windows XP, MAC, VISTA) och webbläsare (Internet Explorer, Firefox, OPera) du använder. 

     OBS! Tänk även på att skriva ett ämne i ämnesraden i mailet så att ditt mail inte hamnar i vårt spamfilter. 

     Insamling av uppgifter/betalning
     SDF:en redovisar till SHF senast den 1 augusti vilka lag som respektive förening anmält till distriktens seriespel. SHF fakturerar sedan i september föreningarna samma antal laglicenser som man har anmält lag (till SHFs serier och SDF:ens serier). Lag kommer inte att tillåtas delta i seriespel om man inte betalat laglicensen. 

     Avgift

     Följande avgifter har fastställts för seriespelande lag av förbundsstyrelsen: 


     Lag i Elitserien, Allsvenska och Division 1 = 7.500:-/lag

     Lag i Division 2 och lägre serier, old girls, old boys = 3.750:-/lag.

     Juniorer och A-ungdom = 2.300:-/lag

     Om föreningen har ungdomslag som deltar i både det egna SDF:et och annat SDF betalar man laglicens med 1000:- som licenskostnad för deltagande i den andra serien. 

     Lag som endast tränar eller spelar en cup (t.ex. Trim-SM): 1.400:-/lag.
     För lag som sätts samman av ej registrerade spelare för en turnering i Beachhandboll eller lag i Rullstolshandboll eller Gående handboll alt. nya former av tillfälliga lag kan försäkring tecknas till en kostnad av 150:-/event. Personuppgifter på berörda spelare måste ges till SHF - kontakt nedan - i samband med att licens tecknas. 

     Kontakt på Svenska Handbollförbundet
     Adam Engström
     08 - 699 65 56
     adam.engstrom@handboll.rf.se

     FÖRSÄKRINGAR
     På Gjensidiges hemsida kan Du finna all information om vad som gäller för försäkringsfall från den 1/10 2017. www.gjensidige.se

     På Folksams hemsida kan Du finna information om vad som gäller för försäkringsfall till och med 30/9 2017. www.folksam.se/forsakringar/idrotta/idrottsforbund/handboll

     Du kan även se information om RF:s Grundförsäkring på Folksams hemsida: www.folksam.se/forsakringar/idrotta/forsakringgenomrf

     Uppdaterad: 2017-10-12 09:12
     Skribent: Svenska Handbollförbundet

     Nyheter

     Sverige till semifinal efter seger mot Danmark

     2017-12-13

     Sverige är klara för sin första VM-semifinal…

     Enkelt vinst för Sverige mot Slovenien

     2017-12-11

     Det blev en kort sejour för Slovenien som igår…

     Sverige knäckte Norge och vann gruppen

     2017-12-09

     Sverige visade absolut världsklass mot regerande…

     Sverige säkrade slutspel

     2017-12-08

     Sverige vann bekvämt mot Argentina på…

     Sverige vände och vann

     2017-12-06

     Det var ett riktigt målkalas när Sverige slog…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Idrottens Hus
     110 16 Stockholm
     Telefon: 086996000