Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Varför tränarutbildning?

    Vilken är den största anledningen till att man blir ledare?  Tänk efter en stund!

    Forskningen har visat att den största anledningen är att man blivit tillfrågad.

    Därför vill vi fråga dig: Vill du vara med och leda unga handbollungdomar och med tiden se hur de utvecklas till duktiga handbollspelare ja kanske landslagsspelare? 

    Älskar du handboll? Vill du utvecklas och lära känna sporten ännu mer?

    Vill du uppleva den spännande resan våra unga handbollsförmågor tar från hungriga nybörjare till skickliga handbollsspelare?

    Känner du ett brinnande intresse för tränaryrket men funderar på hur du ska lyckas i praktiken? Över hur du tar första steget?

    Då vill vi varmt rekommendera dig att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, ”Tränarskolan”.

    Du, som är intresserad, rekommenderas att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, som börjar med "Framtidens handbollspelare" som är handbollens basutbildning för blivande tränare. Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade. Den ger dig kunskaper för att leda och träna barn 6-12 år. Utbildningen omfattar 20-25 timmar.

    När du har tränat dina ungdomar en tid och känner dig mogen att vidareutbilda dig, är det lämpligt att anmäla dig till Tränarskolan första stegTS1. Denna utbildning ger dig verktyg att leda ungdomar i 13-14 års åldern. Den omfattar 72-75 h som fördelas på ett flertal sammankomster under ett verksamhetsår.

    Då dina yngre förmågor börjar komma upp i åldrarna och du vill vidareutbilda dig för att ligga i fas med deras utveckling är det naturliga steget att anmäla sig till steg två i Tränarskolan, TS2. Här får du lära dig att leda spannet 16-18 år samt senior under nivån elit.

    Även TS2 omfattar 72-75 h och fördelas på 3-4 veckoslut under ett verksamhetsår.

    Är du fortfarande intresserad av att vidareutbilda dig kan du ansöka om att få gå Tränarskolans tredje steg, TS3. TS3 ger dig kunskaper att leda och träna ett elitlag i handboll. Utbildningen omfattar omkring 75 timmar fördelade på 2 sammankomster om 3-4 dagar med ett verksamhetsår emellan.

    Varje år har du möjlighet att fortbilda dig. Alla ojämna år arrangerar SHF:s utbk ett ungdomstränarsymposium på två till tre ställen i landet. Fortbildningen vänder sig till alla som tränar ungdomar, oavsett tränarbakgrund. Alla jämna år arrangeras ett Handbollsconvent, som vänder sig till alla som tränar seniorer, oavsett tränarbakgrund. Självklart är alla välkomna att anmäla sig till både conventet och ungdomssymposiet.

    Våga satsa internationellt!

    Handbollens högsta utbildning är Master Coach - utbildningen. Denna utbildning är initierad av EHF i syfte att få en likartad tränarutbildning i Europa. Utbildningen är exklusiv och pågår under två verksamhetsår med omväxlande nationella och internationella internatsammandragningar. En Master-Coach examen ger dig möjlighet att ta ett tränarjobb i en europeisk toppklubb.

    Sök till Tränarskolan nu, vi ser fram emot din ansökan!

    Uppdaterad: 2015-08-21 10:52
    Skribent: Lennart Söderström

    Nyheter

    Idrottslyftet 2018

    2018-03-16

    Från och med måndag 19/3 kan…

    Rafflande när SHE avslutades

    2018-03-15

    Det vimlade av viktiga matcher när Svensk…

    Kvartsfinalklart i SM-slutspelet herrar

    2018-03-14

    Seriesegraren IFK Kristianstad valde Eskilstuna…

    Anmälan till SM i beachhandboll 2018 har öppnat

    2018-03-07

    Välkommen att anmäla er till SM i beachhandboll…

    Följ med när Alva spelar handboll

    2018-03-05

    Pixiboken "Alva spelar handboll" finns ute i de…

     
    Svenska Handbollförbundet
    Idrottens Hus
    110 16 Stockholm
    Telefon: 086996000