Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Varför tränarutbildning?

      Vilken är den största anledningen till att man blir ledare?  Tänk efter en stund!

      Forskningen har visat att den största anledningen är att man blivit tillfrågad.

      Därför vill vi fråga dig: Vill du vara med och leda unga handbollungdomar och med tiden se hur de utvecklas till duktiga handbollspelare ja kanske landslagsspelare? 

      Älskar du handboll? Vill du utvecklas och lära känna sporten ännu mer?

      Vill du uppleva den spännande resan våra unga handbollsförmågor tar från hungriga nybörjare till skickliga handbollsspelare?

      Känner du ett brinnande intresse för tränaryrket men funderar på hur du ska lyckas i praktiken? Över hur du tar första steget?

      Då vill vi varmt rekommendera dig att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, ”Tränarskolan”.

      Du, som är intresserad, rekommenderas att genomgå Svenska Handbollförbundets tränarutbildning, som börjar med "Framtidens handbollspelare" som är handbollens basutbildning för blivande tränare. Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade. Den ger dig kunskaper för att leda och träna barn 6-12 år. Utbildningen omfattar 20-25 timmar.

      När du har tränat dina ungdomar en tid och känner dig mogen att vidareutbilda dig, är det lämpligt att anmäla dig till Tränarskolan första stegTS1. Denna utbildning ger dig verktyg att leda ungdomar i 13-14 års åldern. Den omfattar 72-75 h som fördelas på ett flertal sammankomster under ett verksamhetsår.

      Då dina yngre förmågor börjar komma upp i åldrarna och du vill vidareutbilda dig för att ligga i fas med deras utveckling är det naturliga steget att anmäla sig till steg två i Tränarskolan, TS2. Här får du lära dig att leda spannet 16-18 år samt senior under nivån elit.

      Även TS2 omfattar 72-75 h och fördelas på 3-4 veckoslut under ett verksamhetsår.

      Är du fortfarande intresserad av att vidareutbilda dig kan du ansöka om att få gå Tränarskolans tredje steg, TS3. TS3 ger dig kunskaper att leda och träna ett elitlag i handboll. Utbildningen omfattar omkring 75 timmar fördelade på 2 sammankomster om 3-4 dagar med ett verksamhetsår emellan.

      Varje år har du möjlighet att fortbilda dig. Alla ojämna år arrangerar SHF:s utbk ett ungdomstränarsymposium på två till tre ställen i landet. Fortbildningen vänder sig till alla som tränar ungdomar, oavsett tränarbakgrund. Alla jämna år arrangeras ett Handbollsconvent, som vänder sig till alla som tränar seniorer, oavsett tränarbakgrund. Självklart är alla välkomna att anmäla sig till både conventet och ungdomssymposiet.

      Våga satsa internationellt!

      Handbollens högsta utbildning är Master Coach - utbildningen. Denna utbildning är initierad av EHF i syfte att få en likartad tränarutbildning i Europa. Utbildningen är exklusiv och pågår under två verksamhetsår med omväxlande nationella och internationella internatsammandragningar. En Master-Coach examen ger dig möjlighet att ta ett tränarjobb i en europeisk toppklubb.

      Sök till Tränarskolan nu, vi ser fram emot din ansökan!

      Uppdaterad: 2015-08-21 10:52
      Skribent: Lennart Söderström

      Nyheter

      Ny regel gällande arbetsgivardeklaration

      2018-12-14

      Skatteverket inför den 1/1 2019 ny regel…

      Dubbelt svenskt i EM idag

      2018-12-12

      Dubbelt svenskt i EM idag onsdag 12/11 när både…

      Inbjudan till kurs i Handbollens spelarutbildning

      2018-12-07

      Svenska Handbollförbundet har uppdaterat…

      Kommande mästerskap

      2018-12-04

      EM pågår för fullt men vi blickar också framåt…

      Svenskt i EM idag

      2018-12-03

      Landslaget vann igår mot Serbien i EM och spelar…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000