Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Herrar A - Vinst mot Tyskland i Partille

      2017-03-18 15:51

      Sverige vann den första av helgens dubbellandskamper på herrsidan mot Tyskland infört 3 502 åskådare i Partille Arena med 27–25 efter 16–9 i pausen. Returmöte i Barclaycard Arena i Hamburg i morgon dit båda ländernas herrlandslag och damlandslag i specialchartrat plan tar sig redan i kväll, lördag för att mötas i morgon, söndag igen.

      Dubbellandskamperna mot Tyskland på både herr- och damsidan ingår i firandet av den tyska handbollens 100-årsfirande och Sveriges båda landslag inbjöds att deltaga i detta. I morgon, söndag, firas Handbollens Dag i Barclaycard Arena i Hamburg, och 1-17 december avslutas jubileumsåret med Damernas VM på olika platser i Tyskland.

      BILDEN: Mattias Zachrisson, bästa svenska målskytt med sju fullträffar i segermatchen mot Tyskland i Partille. ARKIVBILD

      Herrarnas landskamper ligger utanför de normala landslagsfönstren så därför har bara spelare som till vardags spelar i Tyskland varit aktuella för matcherna. Inte heller spelare från den svenska Handbollsligan kommer att kunna deltaga eftersom full serieomgång spelas fredag-måndag.

      Två spelare gjorde debut i svenska landslaget, vänsternian Marcus Stegefelt (HBW Balingen-Weistetten) och vänsternian Hampus Wanne (SG Flensburg-Handewitt). 

      Och båda kom med i målprotokollet. Hampus tvåmålsskytt och Marcus enmålsskytt.

      Det var ett taggat Sverige vi fick se, med bra försvarsspel och ett snabbt varierande anfallsspel över hela banan. Med Sverige i ledningen hela matchen, som mest med åtta bollar vid några tillfällen. Här är matchens målbild, med Sveriges siffror först: 2-0, 6-2, 8-5, 13-6, 17-9 (paus), 20-12, 22-18, 24-22,  och 26-24 fram till slutsignalens 27-25.

      Alla svenska spelare var i aktion, och nio av dem blev målskyttar, med högersexan Mattias Zachrisson främst med sju fullträffar. Närmast efter kom tre fyramålsskyttar, högersexorna Daniel Pettersson och Anton Halén samt mittnian Jim Gottfridsson och högersexan Anton Halén.

      Spelstrategen Jim Gottfridsson bra som vanligt och styrde upp anfallsspelet från baklinjen tillsammans med bland annat Jonathan Stenbäcken.

      Det svenska målet vaktades i första halvlek av Andreas Palicka, som spelade strålande och svarade för rader av ypperliga räddningar. Vi räknade totalt till tolv stycken. Peter Johannesson avlöste i andra halvlek och hade stundtals svårt att få tag i de tyska skotten när de forcerade som mest mot slutet av matchen. Vi räknade till sju räddningar, bland annat knep han en straff vid ett inhopp i första halvlek. 

      –Jag är nöjd, det fanns mycket godbitar som vi kan bygga vidare på! uttryckte sig förbundskaptenen Kristján Andresson efter segermatchen mot Tyskland.

      –Vi kom ju riktigt rätt framförallt i första halvlek, med bra försvarsspel och Palicka som räddar mycket skott i målet som vi kunde ställa om med att göra en del kontringsmål.

      –Anfallsmässigt har vi en del fina kombinationer som sitter. Tyskarna spelar dock upp sig i andra halvlek och gör det jobbigt för oss. Vi bränner en del frilägen i andra halvlek som jag tycker att vi skall ”sätta”.

      –Det blev den matchbild som jag hade förväntat mig, att det blev lite tuffare och vi fick jobba i försvarsspelet och fick inte lika bra träff som i första halvlek.

      –Jag tycker att Mattias Zachrisson gör det bra på högernio och Andreas Palicka en bra insats i målet i första halvlek. De är väl de som sticker ut. Men det finns många andra goda insatser överlag i laget, som  jag tar med mig.

      –Jag är glad att de har en fin attityd, de jobbar hårt. Att det inte blir rätt rent taktiskt kan jag överleva. Intentionen och den viljan de visade är rätt.

      Matchfakta Sverige-Tyskland    27–25  (16–9)

      Målgörare: Sverige: Mattias Zachrisson 7 (2 straffmål), Daniel Pettersson 4, Jim Gottfridsson 4 (1), Anton Halén 4, Andreas Berg 2, Hampus Wanne 2, Helge Freiman 2, Marcus Stegefelt 1, Anton Lindskog 1.

      Priset till lagets bästa spelare: Anton Halén

      Tyskland: Manuel Späth 4, Kai Häfner 3, Nicolai Theilinger 3, Julius Kühn 3, Mathias Musche 3, Ole Rahmel 3 (2), Philipp Weber 2 (1), Michael Allendorf 1, Florian Billek 1, Moritz Preuss 1, Niclas Pieczkowsaki 1.

      Priset till lagets bästa spelare: Manuel Späth.

      Utvisningar: Sverige: 3 x 2 minuter, Tyskland: 1 x 2 minuter.

      Domare: Michal Badura och Jaroslav  Ondogrecula från Slovakien.

      Publik: 3 502 (Partille Arena)      

      Uppdaterad: 2017-03-18 22:58
      Skribent: Björn Persson

      Fler nyheter

      Sverige avslutade EM-kvalet med ny seger

      2017-06-17

      EM-kvalet är över för de svenska herrarna och…

      Herrar A – Vinst 29–21 mot Ryssland i EM-kvalet

      2017-05-03

      Sverige noterade sin tredje raka seger och…

      Ligalandslaget besegrade Ricoh, 30-28

      2017-05-02

      Det nya ligalandslaget på herssidan har i…

      Herrar A – Sverige toppar EM-kvalgruppen inför Rysslandsmatcherna

      2017-05-01

      Det svenska herrlandslaget samlades på måndagen…

      Damer A – mot Makedonien och Serbien i EM-kval

      2017-04-21

      Sverige får möta Makedonien, Serbien och ett…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000