Hoppa till sidans innehåll
8167 False
  Huvudsponsor
  4042 False
  Huvudsponsor
  3755 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Ingen regnbågsbindel i EM

    2016-01-14 17:42

    Det blir ingen regnbågsfärgad bindel på lagkaptenen Tobias Karlssons arm under EM i Polen. Det europeiska handbollförbundet (EHF) meddelade i dag att man förbjuder flerfärgade kaptensbindlar under turneringen.

    Det har skrivits och debatterats mycket den senaste veckan gällande den regnbågsfärgade bindel som den svenska lagkaptenen Tobias Karlsson hade för avsikt att bära under det EM i Polen som inleds i morgon.

    Karlsson, som förra året var ambassadör för Euro Games, har spelat samtliga fem träningsmatcher med bindeln, som han fick av IFK Kristianstads Johan Jepson. Det svenska mästarlagets kapten har burit en likadan under hela Champions League-säsongen.

    EHF lämnade tidigare i veckan klartecken för att bära bindeln under EM, men skickade i dag ut ett tvåsidigt dokument med klädkoder till de deltagande länderna där de bland annat förbjöd multifärgade kaptensbindlar.

    – Jag tycker att det är tråkigt att EHF hindrar oss från att visa vad vi står för vad gäller öppenhet, medmänsklighet och allas lika värde, säger Tobias Karlsson.

    Bjarthe Myrhol och Gudjon Valur Sigurdsson, lagkaptenerna för Norge respektive Island, har under veckan läst om bindeln och hade beställt en var sin från Karlsson för att bära under EM. Dessutom har Tysklands lagkapten Steffen Weinhold hört av sig till Karlsson och uttryckt sitt stöd och uppmuntrat initiativet.

    – Att det är fler som uppskattar bindeln och ville bära den stryker ju under ännu mer att det är ett viktigt budskap, säger Karlsson.   

    Lasse Tjernberg, svensk landslagschef:

    – För oss har det varit självklart att stötta Tobias i hans vilja att bära bindeln. Svenska Handbollförbundet har inställningen att alla personer är lika mycket värda, oavsett kön, etnicitet, sexualitet eller religionstillhörighet. Vi strävar efter att vara öppna och välkomnande för alla.

    Uppdaterad: 2016-01-14 17:46
    Skribent: Daniel Vandor

    Fler nyheter

    Två debutanter i Signells första trupp

    2016-05-25

    Damlandslagets förbundskapten Henrik Signell har…

    Sveriges speltider i OS klara

    2016-05-22

    Sveriges båda landslags speltider i…

    Damer U 18 – VM-lottningen klar

    2016-05-18

    Sverige får möta Spanien, Kongo, Brasilien…

    Henrik Signell ny förbundskapten

    2016-05-18

    Sveriges nya förbundskapten på damsidan heter…

    Tollbring tar plats i VM-kvaltruppen

    2016-05-17

    Förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan…

     
    Svenska Handbollförbundet
    Idrottens Hus
    114 73 Stockholm
    Telefon: 086996000