Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    19813 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Ingen regnbågsbindel i EM

     2016-01-14 17:42

     Det blir ingen regnbågsfärgad bindel på lagkaptenen Tobias Karlssons arm under EM i Polen. Det europeiska handbollförbundet (EHF) meddelade i dag att man förbjuder flerfärgade kaptensbindlar under turneringen.

     Det har skrivits och debatterats mycket den senaste veckan gällande den regnbågsfärgade bindel som den svenska lagkaptenen Tobias Karlsson hade för avsikt att bära under det EM i Polen som inleds i morgon.

     Karlsson, som förra året var ambassadör för Euro Games, har spelat samtliga fem träningsmatcher med bindeln, som han fick av IFK Kristianstads Johan Jepson. Det svenska mästarlagets kapten har burit en likadan under hela Champions League-säsongen.

     EHF lämnade tidigare i veckan klartecken för att bära bindeln under EM, men skickade i dag ut ett tvåsidigt dokument med klädkoder till de deltagande länderna där de bland annat förbjöd multifärgade kaptensbindlar.

     – Jag tycker att det är tråkigt att EHF hindrar oss från att visa vad vi står för vad gäller öppenhet, medmänsklighet och allas lika värde, säger Tobias Karlsson.

     Bjarthe Myrhol och Gudjon Valur Sigurdsson, lagkaptenerna för Norge respektive Island, har under veckan läst om bindeln och hade beställt en var sin från Karlsson för att bära under EM. Dessutom har Tysklands lagkapten Steffen Weinhold hört av sig till Karlsson och uttryckt sitt stöd och uppmuntrat initiativet.

     – Att det är fler som uppskattar bindeln och ville bära den stryker ju under ännu mer att det är ett viktigt budskap, säger Karlsson.   

     Lasse Tjernberg, svensk landslagschef:

     – För oss har det varit självklart att stötta Tobias i hans vilja att bära bindeln. Svenska Handbollförbundet har inställningen att alla personer är lika mycket värda, oavsett kön, etnicitet, sexualitet eller religionstillhörighet. Vi strävar efter att vara öppna och välkomnande för alla.

     Uppdaterad: 2016-01-14 17:46
     Skribent: Daniel Vandor

     Fler nyheter

     Damer A – mot Makedonien och Serbien i EM-kval

     2017-04-21

     Sverige får möta Makedonien, Serbien och ett…

     Damer U 19 – Tuff lottning i sommarens EM

     2017-04-21

     Sverige får möta Nederländerna, Rumänien och…

     Truppen till EM-kvalet mot Ryssland uttagen

     2017-04-11

     Förbundskapten Kristján Andrésson har tagit ut…

     Oavgjort mot Tysklands herrar i Hamburg

     2017-03-19

     Sveriges herrlandslag tycktes vara på väg mot en…

     Fenomenal avslutning gav svensk seger

     2017-03-19

     Sverige besegrade Tyskland för andra dagen i…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Idrottens Hus
     110 16 Stockholm
     Telefon: 086996000