Hoppa till sidans innehåll
8167 False
  Huvudsponsor
  4042 False
  Huvudsponsor
  3755 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Nilsson vinnare i svenskmötet

    2016-02-27 20:36

    Andreas Nilsson och hans Veszprem var laget som fick jubla efter slutsignalen i Flens Arena i dag. Efter en stark andra halvlek borta mot svensklaget SG Flensburg-Handewitt blev det en ungersk 29–28-seger.

    Det var gott om svenskar på planen och bänkarna när Flensburg-Handewitt tog emot Veszprem i den näst sista omgången i gruppspelet i Champions League. Hemmalaget ledde grupp A inför matchen och kunde vid seger ha haft gruppsegern i egna händer inför nästa helgs avslutande omgång.

    Efter första halvlek såg det ut att bli en bekväm hemmaseger. Flensburgförsvaret var oerhört effektivt och bakom det fanns en storspelande svensk landslagsmålvakt i Mattias Andersson. Gästerna kröp dock närmnare i slutet av halvleken och såg till att underläget bara var två mål.

    I andra halvleken var rollerna ombytta.

    – Vi hade svårt att komma till avslut i första halvleken och kom heller inte åt dem i försvaret, men vi ändrade några saker till andra halvleken och det gav utdelning, säger Veszprems linjespelare Andreas Nilsson, som gjorde ett mål i matchen.

    – Vårt försvarsspel gjorde också att vi kunde göra några enkla kontringsmål. Det var en riktigt skön och viktig seger, säger han.

    Flensburg-Handewitt har fortfarande chansen att vinna gruppen, och därmed säkra en direktplats till kvartsfinalen, men har det inte längre i egna händer. I stället är det Staffan Olssons Paris SG som sitter i förarsätet, en poäng före Veszprem och två före Flensburg-Handewitt.

    Paris SG tar emot Flensburg-Handewitt nästa söndag och Veszprem spelar hemma mot Wisla Plock.

    – Det var en oerhört jämn och tajt match och härlig stämning. Det kunde ha slutat hur som helst, men Veszprem gör en bra andra halvlek och är inte oförtjänta av att vinna, säger Flensburgs och landslagets lagkapten Tobias Karlsson.

    Matchens bästa målskyttar blev hemmalagets Rasmus Lauge och gästernas veteran Ladoslav Nagy. Båda gjorde nio mål vardera.

    Uppdaterad: 2016-02-27 20:49
    Skribent: Daniel Vandor

    Fler nyheter

    ”Roligaste träningen någonsin”

    2016-05-27

    Omgång 2 av EM 2016:s biljettprojekt…

    Två debutanter i Signells första trupp

    2016-05-25

    Damlandslagets förbundskapten Henrik Signell har…

    Sveriges speltider i OS klara

    2016-05-22

    Sveriges båda landslags speltider i…

    Damer U 18 – VM-lottningen klar

    2016-05-18

    Sverige får möta Spanien, Kongo, Brasilien…

    Henrik Signell ny förbundskapten

    2016-05-18

    Sveriges nya förbundskapten på damsidan heter…

     
    Svenska Handbollförbundet
    Idrottens Hus
    114 73 Stockholm
    Telefon: 086996000