Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Staffan Olsson klar för Paris Saint-Germain

      2015-09-23 17:43

      Staffan Olsson är klar som assisterande tränare för det franska storlaget Paris Saint-Germain och tar plats på bänken redan i kväll. Samtidigt fortsätter han som förbundskapten för det svenska herrlandslaget till minst över EM i Polen i januari.

      Paris Saint-Germain fortsätter sin stora handbollssatsning. Nu får Nikola Karabatic, Mikkel Hansen & Co en svensk som tränare. Staffan Olsson kommer att assistera Zvonimir ”Noka" Serdarusic. Olsson spelade under Serdarusic under sina samtliga sju säsonger i THW Kiel och vann där fyra ligaguld.

      – Jag bollade mycket med ”Noka” när jag blev tränare i Hammarby, han var som en mentor för mig. Och vi har haft bra kontakt även efter det, säger Olsson.

      Första kontakten från PSG togs i somras och Olsson har under hösten övervägt erbjudandet och haft täta samtal med landslagskommittén.

      – Det har tagit sin tid och det var viktigt för mig eftersom jag vill fullfölja de åtaganden jag har med Svenska Handbollförbundet. PSG har haft tålamod och nu när vi har hittat en lösning som alla parter är nöjda med känns det jättebra.

      Om diskussionerna har tagit tid så går det undan desto mer nu. Kontraktet skrevs på vid halv sex-tiden på onsdagskvällen och redan i kväll tar han plats på bänken när PSG tar emot Saint Raphael i den franska ligan.

      – Det är en otroligt häftig utmaning att komma till ett storsatsande topplag i Europa. Det är det jag inte upplevt än i min tränarkarriär.

      Staffan Olsson kommer att fram till nyår fortsätta leda det talangprojekt han har med de kommande landslagsspelarna och kommer att fortsätta sitt arbete som förbundskapten tillsammans med Ola Lindgren så länge OS-chansen finns kvar.

      Sverige spelar EM i Polen i januari och jagar där en plats i OS-kvalet.

      – Vi har haft en bra dialog med både Staffan och PSG. För vår del var det viktigt att försäkra oss om att landslaget får bästa möjliga förberedelser inför EM och ett eventuellt OS-kval och det känner vi att vi kan ge dem. Vi önskar Staffan stort lycka till i PSG, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

      Uppdaterad: 2015-09-23 18:37
      Skribent: Daniel Vandor

      Fler nyheter

      Sverige avslutade EM-kvalet med ny seger

      2017-06-17

      EM-kvalet är över för de svenska herrarna och…

      Herrar A – Vinst 29–21 mot Ryssland i EM-kvalet

      2017-05-03

      Sverige noterade sin tredje raka seger och…

      Ligalandslaget besegrade Ricoh, 30-28

      2017-05-02

      Det nya ligalandslaget på herssidan har i…

      Herrar A – Sverige toppar EM-kvalgruppen inför Rysslandsmatcherna

      2017-05-01

      Det svenska herrlandslaget samlades på måndagen…

      Damer A – mot Makedonien och Serbien i EM-kval

      2017-04-21

      Sverige får möta Makedonien, Serbien och ett…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000