Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Heid tog två viktiga poäng i slutspelskampen

     2016-02-20 18:45

     Det var en speciell stämning i hallen innan dagens match mot Hellton. Att mycket stod på spel förstod nog alla. Detta var en match som man brukar kalla en fyra-poängsmatch. Senaste mötet lagen emellan slutade med stor vinst för Hellton, de lyckades i den matchen med det mesta. Däremot börjar vi veta att Heid är starka på hemmaplan då man kommer från segrar mot Höör och Sävehof, dock förlorade man senaste matchen, Önnered på bortaplan.

     Hellton började matchen på bästa sätt för deras del och efter cirka nio minuter ledde dem med 4-1. Därefter vaknade hemmalaget, man stängde igen bakåt och bakom försvaret stod en storspelande Jennifer ”Penny” Hama. Efter nästan fjorton minuter hade Heid kommit ikapp och ställningen var då 4-4 men hemmalaget nöjde sig inte med det. Heid tog Time-Out och gjorde ytterligare två mål. Totalt slutade denna period i 5 raka mål. Det var då främst Linn Hansson, debutant för dagen, som gjorde två mål och Johanna Forsberg som även hon gjorde två mål. Heid fortsatte sedan att vara i försarsätet halvleken ut och i halvtid var resultatet 10-6.

     Andra halvleken började trögt för hemmalaget. Hellton gjorde reducerade först till 10-7. Det tog hela tio minuter innan hemmalaget gjorde sitt första mål i den andra halvleken. Men det gör inte så mycket att man inte gör mål framåt när försvar och målvaktsspel stämmer så som det gjorde idag. Matchen slutade med hemmaseger 19-14.

     Signifikativt för matchen var att Heid spelade ett bra försvarsspel och Jennifer Hama stängde bak i målet, stannade på 50%. Anfallsmässigt gick det i perioder med mycket tekniska fel. Hellton försökte kontra en del men hade inte direkt flytet med sig idag, antingen slängdes bollen bort eller så missades avsluten.

     Idag debuterade Linn Hansson och Kristina Zubonja för hemmalaget, kommer senast från Sävehof. Bägge skall vara fullt nöjda med sina matcher.

      

     Målskyttar

     BK Heid

     Johanna Forsberg 6, Linn Hansson 3, Tilda Matthijs 3, Victoria Larsson 2, Alexandra Larsson 1, Janita Svenheden 1, Annica Smidje 1, Emilia Lindmark 1, Amelia Lundbäck 1

      

     IF Hellton

     Karin Ullén 5, Lina Hillgren 3 (3), Linda Johansson 2, Kristin Ullén 2, Maria Lindh 1, Frida Alm 1,

     Uppdaterad: 2016-02-20 18:46
     Skribent: Andreas Wallin

     Fler nyheter

     Månadens spelare i november: Marie Wall

     2017-11-30

     Många mål och en hög träffprocent. Marie Wall…

     Härliga svenska framgångar i Europaspelet

     2017-11-19

     Tre matcher, tre segrar. SHE-lagen imponerade i…

     Edvardsson: "Försvaret har varit nyckeln"

     2017-11-15

     En topp fyra-plats att behålla över uppehållet…

     Emma Rask: "Vi har gjort jobbet i alla matcher"

     2017-11-14

     H65 Höör är en match från det perfekta…

     Södrén: "Vi är med i toppen och fajtas"

     2017-11-11

     SHE har blivit berikad med fler toppmöten än…