Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      H 65 Höör klara för final i Challenge Cup

      2017-04-15 21:12

      H65 Höör är framme vid sin andra Europacupfinal. Efter att i semifinalen ha slagit ut Tjeckiska Sokol Poruba med sammanlagt 20 (!) mål är det bara Zagreb som står i vägen för en ny seger i Challenge Cup. - Vi ska fanimej vinna den här cupen. Så är det bara, säger Tollbring.

      28-16 på hemmaplan följdes upp av seger med 14-22 på bortaplan. H65 Höör krossade Tjeckiska Sokol Porub med sammanlagt 50-30.

      - En styrkedemonstration på ett sätt. Men man ska komma ihåg att detta är en cup med "fri lottning" och vi mötte faktiskt svårare spanskt motstånd i runda tre och i kvartsfinalen, säger tränare Ola Månsson.

       

      Ledningen med 9-5 i halvtid grundlades genom...

      - Ett starkt försvarsspel. Det har fungerat väldigt bra den senare delen av säsongen. Men när vi ledde så tydligt en bit in i andra halvlek så försvann en del av skärpan. Hur som helst kom vi från Tjeckien med en finalbiljett och en go känsla inför kvartsfinalen hemma mot Skövde på onsdag.

      H65 var helt enkelt bättre på alla positioner, även om laget gick runt på i stort sett samtliga spelare. I andra halvlek ryckte H65 ytterligare och 14-22 var nästan siffror i underkant.

       

      Cassandra Tollbring konstaterade att hennes tid i H65 höör kommer att avslutas med en Europacupfinal.

      - Det är stort för mis, och för laget. Inget annat damlag i Sverige har gått till en Europacupfinal tidigare. Dessutom är Challenge Cup en "bättre" cup i år eftersom EHF bara har tre cuper och inte som tidigare fyra, säger Tollbring.

      Femmålsskytten gjorde H65:s två första mål och såg till att Höör-laget fick den start på matchen som direkt släckte hemmalagets hopp. Jessica Ryde i mål höll dessutom nollan i en halv evighet.

      - Vi trodde nog att de skulle ösa på mer, som vi hade gjort om varit i deras situation. Men vi kände tidigt att de körde på i samma tempo och bara var lite tuffare bakåt. Inte någon gång kände jag att vi inte hade full kontroll på händelserna, säger Tollbring.

       

      Som på sista träningen dagen innan matchdag inte trodde på spel.

      - Jag vrickade foten och hade fruktansvärt ont. Då kändes det tungt - när läkaren tejpade foten kändes det hopplöst. Men redan samma kväll kände jag att det nog skulle gå att spela ändå...

      Cassandra Tollbring gör sin sista vår i H65 Höör. Efter sommaren väntar ett proffsäventyr i Larvik - och en final i Challenge Cup smäller naturligtvis högt för "Cassie".

      - I Rimbo var jag med och tog ett JSM-brons, i samma turnering som vi mötte stjärnfyllda lag som LUGI och Skuru. Med H65 är det segern mot Silkeborg, där vi avgjorde i sista sekunden, som smäller högst - så här långt...

      I finalen, den första och andra helgen i maj, väntar Lokomotiva Zagreb. Vilket lag som börjar hemma avgörs vid en lottning under tisdagen. Klart är hur som helst att H65 ska locka med storpublik tack vare gratis entré genom en sponsorinsats.

      - Vi ska fanimej vinna den här cupen. Så är det bara, säger Tollbring.

       

      Ola Månsson har inte lagt ner sin själ i att analysera finalmotståndet.

      - Men jag vet att det inte är samma lag som spelade i champions League för två år sedan. Klubben har gjort en omstart och bygger nytt med bra och unga spelare. De har slagit ut Gran Canaria, det spanska topplaget som vann den här turneringen ifjor.

      Uppdaterad: 2017-04-15 21:26
      Skribent: Christoffer Sonnevi

      Fler nyheter

      Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

      2018-09-08

      H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18…

      Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

      2018-09-07

      H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

      H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

      2018-09-06

      Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

      Försäsongens mästare – avsnitt 3

      2018-09-05

      Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

      Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

      2018-08-31

      C More och Sportkanalen storsatsar och visar…