Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Nytt styrkebesked av LUGI Dam

    2016-11-19 20:51

    Kvällens match i anrika Idrottshallen i Lund mellan LUGI Dam och Skövde blev ytterligare ett bevis på att de vinröda tjejerna är i toppen av tabellen för att stanna. De visade ingen pardon och kunde vinna komfortabelt med hela 26-15. Ett nytt styrkebesked av LUGI!

    Efter en jämn inledning där lagen följdes åt fram till 6-6, kom ett LUGI-ryck till ledning med 10-6. Skövde fick större och större problem att skapa lägen framåt. Försvaret släppte inte till många luckor, och det blev en hel del tekniska fel av gästerna. Ställningen 12-8 i paus kändes helt rättvist. Hemmalaget var strået vassare än sina motståndare.

    LUGI gav inte Skövde någon chans att närma sig i inledningen av andra. Efter drygt 10 minuter var ställningen 17-9 i hemmafavör. Skövdes coach, Magnus Frisk, tog timeout, men det hjälpte inte. Vinrött ångade på för allt vad tygen höll, och visade att det var klasskillnad på lagen denna afton. Skövde hade inget motmedel mot LUGI´s effektivitet både framåt och bakåt. Hög klass på alla positioner hos de vinröda, där alla tog för sig på bästa sätt. Bortalaget spred bollar och hade svårt att få spelet att stämma. Just idag var det stor skillnad på tvåan och femman i SHE-tabellen.

    Viktoria Börjesson i bortamålet gjorde en bra insats och fick välförtjänt priset som bästa spelare i sitt lag. I LUGI fick Hanna Blomstrand juryns röst. Sju mål och ett spel som bådar gott inför EM i december. Hela laget gör en strong insats, men ett extra plus också till Olivia Löfqvist, Elinore Johansson och Jenny Carlson. Som sagt, en imponerande insats av LUGI Dam idag igen. Kanske synd att det är paus i seriespelet nu…? 

    Som alla vet, så väntar nu ett uppehåll för tjejerna i SHE. Ett spännande EM på hemmaplan står närmast på programmet. Vi önskar Hanna Blomstrand, Anna Lagerquist och de  övriga i blågult ett stort lycka till! Vågar vi tro på en medalj för Signells landslag?

    LUGI Dam spelar nästa seriematch den 21/12. Då är det dags att möta nykomlingen Boden Handboll IF på bortaplan.

    Matchfakta

    LUGI HF-Skövde HF 26-15 (12-8)

    Målskyttar LUGI: Hanna Blomstrand 7, Elinore Johansson 5, Melissa Petrén 4, Jenny Carlson 3, Beatrice Nilsson 2, Olivia Löfqvist 2, Anna lagerquist 2, Ebba Engdahl

    Skövde: Fatos Kücükyildiz 4, Tilda Matthijs 3, Rebecka Otter 2, Julia Ehn, Linnéa Efraimsson, Filippa Nyman, Sara Johansson, Sofia Berggren, Tilda Olsson

    Utvisningar: LUGI 3x2 min Skövde 2x2 min

    Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson


    Uppdaterad: 2016-11-19 20:52
    Skribent: Roger Kristiansson

    Fler nyheter

    Kvartsfinalerna klara i SHE

    2018-03-15

    Efter kvällens sista matcher i grundserien står…

    Grytegård: "Vi är ett lag som inte ger sig"

    2018-03-15

    Kampen kring strecket ger extra nerv till den…

    Allt inför den rafflande sista omgången

    2018-03-14

    Det är dags för den sista grundserieomgången av…

    Hallagård: "Man är så fokuserad på att vinna"

    2018-03-09

    Motivationen väcktes hos den blivande mamman…

    Elin Hansson: "Många som kan ta ansvar"

    2018-03-08

    En del tips pekade i en annan riktning. Skuru IK…