Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Nytt styrkebesked av LUGI Dam

     2016-11-19 20:51

     Kvällens match i anrika Idrottshallen i Lund mellan LUGI Dam och Skövde blev ytterligare ett bevis på att de vinröda tjejerna är i toppen av tabellen för att stanna. De visade ingen pardon och kunde vinna komfortabelt med hela 26-15. Ett nytt styrkebesked av LUGI!

     Efter en jämn inledning där lagen följdes åt fram till 6-6, kom ett LUGI-ryck till ledning med 10-6. Skövde fick större och större problem att skapa lägen framåt. Försvaret släppte inte till många luckor, och det blev en hel del tekniska fel av gästerna. Ställningen 12-8 i paus kändes helt rättvist. Hemmalaget var strået vassare än sina motståndare.

     LUGI gav inte Skövde någon chans att närma sig i inledningen av andra. Efter drygt 10 minuter var ställningen 17-9 i hemmafavör. Skövdes coach, Magnus Frisk, tog timeout, men det hjälpte inte. Vinrött ångade på för allt vad tygen höll, och visade att det var klasskillnad på lagen denna afton. Skövde hade inget motmedel mot LUGI´s effektivitet både framåt och bakåt. Hög klass på alla positioner hos de vinröda, där alla tog för sig på bästa sätt. Bortalaget spred bollar och hade svårt att få spelet att stämma. Just idag var det stor skillnad på tvåan och femman i SHE-tabellen.

     Viktoria Börjesson i bortamålet gjorde en bra insats och fick välförtjänt priset som bästa spelare i sitt lag. I LUGI fick Hanna Blomstrand juryns röst. Sju mål och ett spel som bådar gott inför EM i december. Hela laget gör en strong insats, men ett extra plus också till Olivia Löfqvist, Elinore Johansson och Jenny Carlson. Som sagt, en imponerande insats av LUGI Dam idag igen. Kanske synd att det är paus i seriespelet nu…? 

     Som alla vet, så väntar nu ett uppehåll för tjejerna i SHE. Ett spännande EM på hemmaplan står närmast på programmet. Vi önskar Hanna Blomstrand, Anna Lagerquist och de  övriga i blågult ett stort lycka till! Vågar vi tro på en medalj för Signells landslag?

     LUGI Dam spelar nästa seriematch den 21/12. Då är det dags att möta nykomlingen Boden Handboll IF på bortaplan.

     Matchfakta

     LUGI HF-Skövde HF 26-15 (12-8)

     Målskyttar LUGI: Hanna Blomstrand 7, Elinore Johansson 5, Melissa Petrén 4, Jenny Carlson 3, Beatrice Nilsson 2, Olivia Löfqvist 2, Anna lagerquist 2, Ebba Engdahl

     Skövde: Fatos Kücükyildiz 4, Tilda Matthijs 3, Rebecka Otter 2, Julia Ehn, Linnéa Efraimsson, Filippa Nyman, Sara Johansson, Sofia Berggren, Tilda Olsson

     Utvisningar: LUGI 3x2 min Skövde 2x2 min

     Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson


     Uppdaterad: 2016-11-19 20:52
     Skribent: Roger Kristiansson

     Fler nyheter

     Månadens spelare i november: Marie Wall

     2017-11-30

     Många mål och en hög träffprocent. Marie Wall…

     Härliga svenska framgångar i Europaspelet

     2017-11-19

     Tre matcher, tre segrar. SHE-lagen imponerade i…

     Edvardsson: "Försvaret har varit nyckeln"

     2017-11-15

     En topp fyra-plats att behålla över uppehållet…

     Emma Rask: "Vi har gjort jobbet i alla matcher"

     2017-11-14

     H65 Höör är en match från det perfekta…

     Södrén: "Vi är med i toppen och fajtas"

     2017-11-11

     SHE har blivit berikad med fler toppmöten än…