Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Anna Olsson: "Handlar om att våga"

      2017-05-26 16:22

      En final med Team Eslöv och en med LUGI HF. Lätt förståeligt är det bara segern som fattas för Anna Olsson. H65 Höörs lagkapten har till att börja med styr på tankarna inför finalhelgen. "Vi har pratat om att det gäller att hålla fokus på matchen, annars händer mycket runtomkring med presskonferens, hotell och stor arena", säger hon.

      – Många tjejer är också vana från spelet i Europacupen och är duktiga på att koppla på vid matchen, fortsätter den erfarna högernian.

      H65 har redan gjort ett par finaler, för några veckor sedan i Challenge Cup. Det var ojämna insatser som slutade med en andraplats, fungerar snarare som drivmedel för revanschlustan.

      – Vi är inte alls nöjda med de finalerna, kan prestera mycket mer. Nu har vi utvärderat oss själva så att vi är klara mentalt och inte blir för överladdade.

      Finaldramatiken i de stora arenorna är ändå en ny upplevelse för de flesta. Även för Anna Olsson blir intåget i Malmö med H65 Höör något nytt.

      – Eslöv hade spelat finaler tidigare, i LUGI kändes det också som vi skulle tillhöra topplagen. Det är känns unikt och mer oväntat, ingen förutom oss själva har trott på oss med ny tränare och nya spelare. Vi har slitit oerhört hårt för att få ihop det, säger Olsson.

      – Först hade vi en hell week i Kristianstad under försäsongen och vi har fortsatt på det spåret med konditionspass och gympass för att hålla nivån.

      Och alla har varit med på noterna?

      – Ja, jag gillar det. Om man ska förlora ska man känna att man gett allt och det tycker vi har gjort under hela säsongen. 

      I två tidigare möten under året pressade H65 Sävehof till delad poäng ena gången och föll först under de sista sju-åtta minuterna den andra. Samma scenario, tajt fram emot slutsignalen är långt från otänkbart i finalen.

      Vad krävs för att avgöra då?

      – Det låter skittråkigt men det gäller att man har grundlagt med bra fysik och är klar i huvudet. Det kan betyda mycket hur matchen sett ut fram till dess, vilket lag som har momentum. Sista fem handlar det ändå om att våga och inte låsa sig i spelet, våga sticka på kontring och skjuta, säger Olsson och menar att laget fått en skjuts genom att spränga en del av ramarna.

      – Vi har en bra sinnesstämning och har släppt handbromsen. Mycket kontringar och vi har sänkt ribban på kraven i anfallsspelet, allt behöver inte vara så strukturerat jämnt.

      I dina två tidigare finaler har Sävehof vunnit. Känns de som spökmotståndare?

      – Nej, det var mer förr, Sävehof har visat sig mer mänskliga. Med Eslöv var det länge jämnt i matchen, i LUGI tog vi det till förlängning, Allt kan hända i en final och det stärker oss. 

      Som lagkapten, har du ett brandtal att ta fram i omklädningsrummet precis före matchstart?

      – Jag tror jag sade mitt viktigaste när vi blev klara för final. Det viktigaste är inte att göra mycket media eller fixa biljetter till fastrar eller mostrar eller lägga energi på banketten efteråt, säger hon och fortsätter finalförberedelserna.

      – Jag ska försöka njuta lite mer än vad jag gjort förut. Man ska vara tokladdad, det är lätt att få tunnelseende men jag hoppas ta in lite mer, njuta av publiken samtidigt som jag har fokus på matchen.

      H65:S SKYTTELIGA INFÖR FINALEN
      Cassandra Tollbring 168 (45)
      Marie Wall 104
      Anna Olsson 102 (18)
      Emma Lindquist 75
      Sofia Hvenfelt 66

      SÄVEHOFS SKYTTELIGA INFÖR FINALEN
      Emma Fernis 155 (67)
      Elin Hallagård 108
      Ida Odén 105 (13)
      Jamina Roberts 97
      Olivia Mellegård 83 (9)

      Uppdaterad: 2017-05-26 16:29
      Skribent: Fredrik Hasselgren

      Fler nyheter

      Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

      2018-09-08

      H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18…

      Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

      2018-09-07

      H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

      H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

      2018-09-06

      Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

      Försäsongens mästare – avsnitt 3

      2018-09-05

      Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

      Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

      2018-08-31

      C More och Sportkanalen storsatsar och visar…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000