En dag till final: Ingen bär favoritskapet - Svenska Handbollförbundet - IdrottOnline Forbund
Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     En dag till final: Ingen bär favoritskapet

     2018-05-09 19:39

     Får man tro spelare och tränare i finallagen H65 Höör och IK Sävehof blir det en tuff, jämn final imorgon. Det budskapet var tydligt under onsdagens presskonferens inför SM-finalen.

     De regerande mästarna H65 Höör var på plats med tränare Ola Månsson och lagkapten Sofia Hvenfelt. Ytterligare en höjdpunkt på en häftig vecka för Hvenfelt, med landslagsuttagning, titel som Årets komet och en plats i All star team.

     – En helt okej vecka men jag hoppas den ska bli ännu bättre imorgon, sa hon med ett skratt.

     Även om hennes Höör vann serien och är regerande mästare har Hvenfelt svårt att se att man är klara favoriter mot Sävehof.

     – Jag känner mig inte som favorit i alla fall. Jag har varit med om att förlora de flesta gånger mot Sävehof genom åren men nu vann vi finalen senast och även grundserien. Jag vet inte om något lag är riktig favorit.

     Hennes tränare Ola Månsson fick se några starka, viktiga namn lämna efter förra årets final men fick ändå ihop ett imponerande lagbygge.

     – Dom som var på andraposition innan har verkligen tagit ett kliv framåt, tagit större ansvar och blivit bättre. Jag trodde kanske inte det skulle gå så snabbt som det gick. Sedan fick vi en härlig start på säsongen med flera segrar i rad som gav oss en boost.

     Månsson pekade på Jannike Wiberg, den rutinerade målvakten, som en av nycklarna:

     – Förutom att hon har en så otroligt hög procent i räddningar är hon bland de bästa i landet på att få igång spelet och kasta långa utkast. Att hon sedan spelat 20 år i föreningen gör inte saken sämre, hon har kulturen med sig och det är väldigt nyttigt för oss.

     För en gångs skull heter utmanarna om guldet, och inte försvararna, IK Sävehof. Ett Sävehof där Linnea Pettersson dragit ett tungt lass som kapten.

     – Efter den här säsongen känns det extra roligt att stå i finalen. Det har varit väldigt mycket upp och ner men sedan i julas har formen varit stadigt uppåtgående. För många i laget var det en ny upplevelse att ligga så långt ner i tabellen men efter bortavinsten mot Höör var det som att något hände inom oss. Vi började tro på det igen, sa hon under presskonferensen.

     Vägen till guld går via ett tufft fysiskt spel, sa Sävehofs kapten.

     – Vi ska spela fysiskt precis som förra säsongen, men lite tydligare i spelet. Vi kommer låsa och smälla på.

     För hennes tränare Henrik Signell är finalen extra speciell då det är hans sista i Sävehof efter 32 år i föreningen, innan han blir förbundskapten på heltid.

     – Det kommer kännas annorlunda först efteråt tror jag. Just nu tänker jag inte så mycket på att det är min sista match, det är fokus på allt fram till matchens slut. Men det kommer givetvis vara känslomässigt och tomt på vissa sätt.

     Signell tror att det fanns positiva saker med att hans Sävehof överraskande förlorade förra årets final.

     – Jag tror det är bra för svensk handboll på sikt. Vi har drivit utvecklingen under en lång tid och det har sporrat andra lag att ta upp kampen med oss. Man vill sträva mot att ta det där jäklarna i Sävehof och jag tycker det har synts den här säsongen att damhandbollen blivit bredare och bättre.

     Foto: Bildbyrån

     Uppdaterad: 2018-05-10 09:24
     Skribent: Marcus Löfström

     Fler nyheter

     Albana Arifi återvänder till LUGI

     2018-08-09

     Vi kan i dag meddela att den vänsterhänta…

     Transfernytt: Berndtsson gör comeback

     2018-07-31

     Längtan efter handbollsspel blev för stor och nu…

     Transfernytt: Polsk målvakt till Skara

     2018-07-26

     Skara HF har skrivit tvåårskontrakt med…

     Chans till revansch för Höör i EHF-cupen

     2018-07-17

     När EHF-cupen idag lottade den första…

     Så spelas SHE 2018/19

     2018-07-12

     Spelschemat för SHE-ligan 2018/19 är släppt och…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Box 11016
     100 61 Stockholm
     Telefon: 086996000