Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Hallagård: "Man är så fokuserad på att vinna"

      2018-03-09 08:35

      Motivationen väcktes hos den blivande mamman. Med familjen en dotter större har Elin Hallagård återvänt till handbollen. Hon vill bidra med rutin till IK Sävehof. – Jag har mycket energi, kan pusha de andra även om det inte blir massor med mål, säger hon.

      Comebacken är redan avklarad, Boden borta där Hallagård fick beröm för sitt försvarsspel. Fredag kväll väntar derbyfest mot BK Heid och gratis entré i Partille Arena.

      Då menar niometersspelaren att hon är en bit från full form och hoppas mest på speltid i svart och gult. 

      – Det känns som all tid jag får på banan är bonus. Jag hade inte kunnat räkna med att vara tillbaka nu men förlossningen kom fem veckor för tidigt och allt gick lättare än jag vågat hoppas.

      Hur har det varit att koppla av från handbollen?

      – Det var jätteskönt att komma bort från det. Jag har också haft svårt att motivera mig i perioder, kände mig rätt nöjd med min karriär och kunde fokusera på annat när jag var gravid. Sen kom jag fram till att jag inte var klar med handboll, saknade det rätt mycket. Framförallt alla kickarna som man inte får i vanliga livet, jag vill ge det en chans till och känner att jag inte har nått toppen än.

      Våren 2016 kom Hallagård tillbaka från knäskada och flera månaders rehabilitering. Två år senare finns förkunskapen om glädjeämnen och hinder i en comeback.

      – Det finns skillnader, jag är i fysiskt god form så det sitter mycket mer i huvudet. Framförallt handlar det om tempot och att våga hamna i situationer där det kan göra rätt ont, säger hon.

      – Man känner sig inte jättestark i duellerna och hänger inte med i fötterna. Så det är lite läskigt att gå in i närkamper.

      Och det finns ingen annan utväg än att våga göra det?

      – Nej, det tuffa är att våga utmana sig själv, träna på sina svagheter och försöka göra det som är jobbigt. Det är lite samma som efter korsbandsskadan, man upplever att man ska skada sig igen.

      Men tävlingsdjävulen vaknade till i matchsituation?

      – Verkligen, ännu mer än vad jag trodde. Man är så fokuserad på att vinna, det är inte svårt att få fram den känslan tydligt, ler Hallagård.

      Efter sex raka förluster har Sävehof vänt till åtta vinster och allt bättre läge inför slutspelet. Var kan du bidra mest?

      – Jag hoppas kunna komma med en känsla av att finnas här och vara rutinerad. Jag kanske inte spelar jättemycket men kan bidra med en känsla av trygghet när jag spelar bakåt. Jag har mycket energi och kan pusha de andra även om det inte blir massor med mål.

      Under fem tidigare seriesäsonger har Hallagård fått till 272 fullträffar och 225 assist för Sävehof. Elitkarriären har hon full koll på, det krävs desto mer pusslande i föräldrarollen.

      – Ja, idag ska vi till exempel ha teori innan träning och jag får ha med Stina (dottern). Min sambo, mamma och pappa hjälper ju till hemma och Johanna Alm och Ida (Odén) har ju barn så det går bra. Men det krävs att någon har ett öga på henne här så att jag kan träna på riktigt. Jag funderar på att anlita någon av ungdomarna i S-hof som kan ha lite koll på henne.

      Hallagård är tillbaka i ett läge där Sävehof har en del att spela för, tredje till femte plats ska fördelas i de två sista omgångarna. Och när det gäller fredagens motståndare tillkommer kryddan att ta revansch på förlusten i höstmötet.

      – Vi pratade om det. Det gäller inte bara placering i tabellen, nu kämpar vi för att markera att vi är bättre än dem. Förlusterna vi fick gör att vi taggar till extra.

      Inför storpublik på läktaren?

      – Det hade varit riktigt kul. I ett derby kommer vi att tjäna på att det kommer mycket folk och att det blir en rolig tillställning. 

       

      GÖTEBORGSDERBYN 2017/18

      20 september Heid–Sävehof 28-25; 582 åskådare i Heidhallen
      13 oktober Önnered–Sävehof 20–24; 815 åskådare i ÖHK-hallen
      15 november Önnered–Heid 21–21; 704 åskådare i ÖHK-hallen
      20 januari Heid–Önnered 24–24; 521 åskådare i Heidhallen
      25 februari Sävehof–Önnered 27–26; 907 åskådare i Partille Arena

       

      Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/BILDBYRÅN

      Uppdaterad: 2018-03-09 08:44
      Skribent: Fredrik Hasselgren

      Fler nyheter

      Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

      2018-09-08

      H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18…

      Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

      2018-09-07

      H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

      H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

      2018-09-06

      Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

      Försäsongens mästare – avsnitt 3

      2018-09-05

      Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

      Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

      2018-08-31

      C More och Sportkanalen storsatsar och visar…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000