Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Hallagård: "Man är så fokuserad på att vinna"

     2018-03-09 08:35

     Motivationen väcktes hos den blivande mamman. Med familjen en dotter större har Elin Hallagård återvänt till handbollen. Hon vill bidra med rutin till IK Sävehof. – Jag har mycket energi, kan pusha de andra även om det inte blir massor med mål, säger hon.

     Comebacken är redan avklarad, Boden borta där Hallagård fick beröm för sitt försvarsspel. Fredag kväll väntar derbyfest mot BK Heid och gratis entré i Partille Arena.

     Då menar niometersspelaren att hon är en bit från full form och hoppas mest på speltid i svart och gult. 

     – Det känns som all tid jag får på banan är bonus. Jag hade inte kunnat räkna med att vara tillbaka nu men förlossningen kom fem veckor för tidigt och allt gick lättare än jag vågat hoppas.

     Hur har det varit att koppla av från handbollen?

     – Det var jätteskönt att komma bort från det. Jag har också haft svårt att motivera mig i perioder, kände mig rätt nöjd med min karriär och kunde fokusera på annat när jag var gravid. Sen kom jag fram till att jag inte var klar med handboll, saknade det rätt mycket. Framförallt alla kickarna som man inte får i vanliga livet, jag vill ge det en chans till och känner att jag inte har nått toppen än.

     Våren 2016 kom Hallagård tillbaka från knäskada och flera månaders rehabilitering. Två år senare finns förkunskapen om glädjeämnen och hinder i en comeback.

     – Det finns skillnader, jag är i fysiskt god form så det sitter mycket mer i huvudet. Framförallt handlar det om tempot och att våga hamna i situationer där det kan göra rätt ont, säger hon.

     – Man känner sig inte jättestark i duellerna och hänger inte med i fötterna. Så det är lite läskigt att gå in i närkamper.

     Och det finns ingen annan utväg än att våga göra det?

     – Nej, det tuffa är att våga utmana sig själv, träna på sina svagheter och försöka göra det som är jobbigt. Det är lite samma som efter korsbandsskadan, man upplever att man ska skada sig igen.

     Men tävlingsdjävulen vaknade till i matchsituation?

     – Verkligen, ännu mer än vad jag trodde. Man är så fokuserad på att vinna, det är inte svårt att få fram den känslan tydligt, ler Hallagård.

     Efter sex raka förluster har Sävehof vänt till åtta vinster och allt bättre läge inför slutspelet. Var kan du bidra mest?

     – Jag hoppas kunna komma med en känsla av att finnas här och vara rutinerad. Jag kanske inte spelar jättemycket men kan bidra med en känsla av trygghet när jag spelar bakåt. Jag har mycket energi och kan pusha de andra även om det inte blir massor med mål.

     Under fem tidigare seriesäsonger har Hallagård fått till 272 fullträffar och 225 assist för Sävehof. Elitkarriären har hon full koll på, det krävs desto mer pusslande i föräldrarollen.

     – Ja, idag ska vi till exempel ha teori innan träning och jag får ha med Stina (dottern). Min sambo, mamma och pappa hjälper ju till hemma och Johanna Alm och Ida (Odén) har ju barn så det går bra. Men det krävs att någon har ett öga på henne här så att jag kan träna på riktigt. Jag funderar på att anlita någon av ungdomarna i S-hof som kan ha lite koll på henne.

     Hallagård är tillbaka i ett läge där Sävehof har en del att spela för, tredje till femte plats ska fördelas i de två sista omgångarna. Och när det gäller fredagens motståndare tillkommer kryddan att ta revansch på förlusten i höstmötet.

     – Vi pratade om det. Det gäller inte bara placering i tabellen, nu kämpar vi för att markera att vi är bättre än dem. Förlusterna vi fick gör att vi taggar till extra.

     Inför storpublik på läktaren?

     – Det hade varit riktigt kul. I ett derby kommer vi att tjäna på att det kommer mycket folk och att det blir en rolig tillställning. 

      

     GÖTEBORGSDERBYN 2017/18

     20 september Heid–Sävehof 28-25; 582 åskådare i Heidhallen
     13 oktober Önnered–Sävehof 20–24; 815 åskådare i ÖHK-hallen
     15 november Önnered–Heid 21–21; 704 åskådare i ÖHK-hallen
     20 januari Heid–Önnered 24–24; 521 åskådare i Heidhallen
     25 februari Sävehof–Önnered 27–26; 907 åskådare i Partille Arena

      

     Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK/BILDBYRÅN

     Uppdaterad: 2018-03-09 08:44
     Skribent: Fredrik Hasselgren

     Fler nyheter

     Sävehof till Champions League utan kval

     2018-06-19

     Sävehof är återigen svensk representant i…

     Transfernytt: Boden värvar spansk målvakt

     2018-05-28

     Boden Handboll IF har nu gjort klart med…

     Transfernytt: Tillman till VästeråsIrsta

     2018-05-25

     Idag är det vilodag och vi tar tillfället i akt…

     Transfernytt: Overby tar över mästarna

     2018-05-18

     Dansk pokalvinnare som ny tränare i Sävehofs…

     Transfernytt: Wiklund klar för VästeråsIrsta

     2018-05-18

     Det är äntligen fredag och idag är vi glada över…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Box 11016
     100 61 Stockholm
     Telefon: 086996000