Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Södrén: "Vi är med i toppen och fajtas"

    2017-11-11 09:14

    SHE har blivit berikad med fler toppmöten än tidigare. Skuru IK:s möjlighet att hindra Kristianstad HK:s framfart är nästa match i kategorin. – Vi bidrar gärna till deras första förlust, säger Jenny Södrén.

    SKURU IK–KRISTIANSTAD HK
    LÖRDAG 11 NOVEMBER 15.00
    NACKA BOLLHALL
    SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

    Skuru spelade tre raka SM-finaler och var första utmanare till Sävehof. Det var innan H65 Höörs succésäsong ändrade om spelplanen och Kristianstads segerrad gav ryggrad till en topposition.  

    Blir serien bättre med ett tätare toppskikt?

    – Ja, det är mycket jämnare i år och det är bara bra. Alla måste prestera bättre över fler matcher, och vi är med i toppen och fajtas, säger mittsexan Jenny Södrén.

    Ulrika Olsson tillbaka var en av de positiva förändringarna i Nackalagets spelarflöde inför säsongen. Alexandra Bjärrenholt och Jennie Linnéll är två andra karaktärsspelare, dessutom med förmågan att spela på olika positioner.

    Har ni hittat en konstellation där ni slipper kliva varann på tårna?

    – Jag tycker det, alla på nio meter är olika typer och vi har fått ihop det med olika styrkor. Ulrika är en stark skytt och Bjärrenholt kan gå mer på genombrott.

    Jennie Linnéll delar stundtals spelet på linjen med dig, hur hanterar du konkurrensen?

    – Jag och Jennie kompletterar varann bra. Jag är lite tyngre, står mer medan hon är en rörlig mittsexa. Vi hjälper varandra att utvecklas, framförallt är vi bra kollegor och har bra dialog och feedback. 

    Hur högt prioriteras linjespelet i Skuru i år?

    – Väldigt högt. Vi jobbar ju inte bara för egna lägen utan arbetar mycket med spärrspel och hålla nere försvaret för att hjälpa skyttarna. På nio meter styr de spelet, visst men det är mycket fokus på sex meter också, säger Södrén. 

    Hon gör sin sjätte säsong i Skuru, den första på ett tag då hon definitivt kunnat lägga en segdragen fotskada bakom sig.

    – Det tog närmare två år och två operationer. Skönt att kunna vara mer fri och fokusera på sin handbollsutveckling, istället för att lägga mycket fokus på rehab.

    Lagkaptenen i den gröna tröjan kom 2012 från Rimbo HK, en klubb som de senaste åren spridit fler spelare till SHE-klubbar och Cassandra Tollbring vidare till Larvik i Norge.  

    – Det var mycket fokus på individuell utveckling och att alltid göra sitt bästa. Vi skulle alltid spela till det bästa läget för att göra mål. Jag har pratat med Alexandra (Bjärrenholt) om det, det var bra för vår utveckling.

    Kristianstad vann senaste gången lagen möttes i Nacka Bollhall. Skuru är förvarnat efter en kort titt i tabellen där tvåan och trean finns på vardera planhalvan. Eller när Jenny Södrén går igenom motståndarens styrkor.

    – Satrapova (Lucie) i målet räddar det mesta och de tre som spelar på nio meter (Sarah Carlström, Martina Crhova, Asli Iskit) är oerhört bra. Vi behöver stå bra bakåt, kan inte bara packa över försvaret på en sida, säger hon inför lördagens utmaning.

    – Vi har bra fysik, i vissa matcher har vi smällt på mycket, men i andra har vi blivit lite för defensiva. Där har vi lite att jobba med och det har vi gjort i veckan. Kristianstad är bra på att spela bollen vidare och då är det lätt att bli nedtryckt i försvaret.

    SPELARE FRÅN RIMBO HK I SHE
    Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK, 33 mål
    Mathilda Lundström, Skuru IK, 12 mål
    Jenny Södrén, Skuru IK, 20 mål
    Kristin Thorleifsdottir, H65 Höör, 10 mål
    Lina Wessberg, Team Eslöv IK, 17 mål

    JENNY SÖDRÉNS FACIT I SKURU
    2012/13: 20 matcher, 27 mål, 3 utvisningar
    2013/14: 21 matcher, 49 mål, 7 utvisningar
    2014/15: 20 matcher, 57 mål, 6 utvisningar
    2015/16: 8 matcher, 12 mål
    2016/17: 20 matcher, 29 mål, 4 utvisningar 

    Bilden: Jenny Södrén, lagkapten i Skuru, hoppas att Kristianstad förlorar för första gången den här säsongen. Foto: Bildbyrån.

    Uppdaterad: 2017-11-11 09:23
    Skribent: Fredrik Hasselgren

    Fler nyheter

    Kvartsfinalerna klara i SHE

    2018-03-15

    Efter kvällens sista matcher i grundserien står…

    Grytegård: "Vi är ett lag som inte ger sig"

    2018-03-15

    Kampen kring strecket ger extra nerv till den…

    Allt inför den rafflande sista omgången

    2018-03-14

    Det är dags för den sista grundserieomgången av…

    Hallagård: "Man är så fokuserad på att vinna"

    2018-03-09

    Motivationen väcktes hos den blivande mamman…

    Elin Hansson: "Många som kan ta ansvar"

    2018-03-08

    En del tips pekade i en annan riktning. Skuru IK…

     
    Svenska Handbollförbundet
    Idrottens Hus
    110 16 Stockholm
    Telefon: 086996000