Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Tränarna om semifinalerna

     2018-04-06 10:54

     Efter torsdagens två sista kvartsfinaler står det klart att svenska mästarna H65 Höör möter Lugi, och Skuru tar sig an Sävehof i de två semifinalerna.

     Det blir därmed en repris på förra säsongens semifinaler, fast omvänt då H65 Höör har hemmafördel mot Lugi och Skuru har hemmafördel mot Sävehof.

     Såhär lyder tankarna hos tränarna i de fyra lagen efter att semifinalerna spikats:

     Ola Månsson, H65 Höör:

     – Sjävklart var det flera faktorer som spelade in när vi valde Lugi, inte bara en sak. Vi har respekt för deras försvarsspel och för Sävehofs anfallsspel och kontringar. Det hade blivit jämnt mot båda lagen men det som till slut vägde över och som gjorde att vi valde Lugi var de 13 raka segrarna som Sävehof har. Sedan har vi i och för sig åtta raka och Skuru sju.

     Månsson om H65 Höörs kvartsfinal: 

     – Vi har haft stora problem med skador och sjukdomar och det tycker jag har påverkat oss. Vi har nått en nivå som vi hade hoppats på ändå men VästeråsIrsta var väldigt bra de sista två matcherna och skapade problem för oss, trots att vi till slut vann i tre raka matcher.

     Dragan Brljevic, Lugi:

     – Det ska bli oerhört spännande och roligt att möta H65 Höör. Det är bra för skånsk handboll att vi har ett lag garanterat i final och jag hoppas på mycket publik och bra stämning både i Lund och i Höör.

     Brljevic om Lugis kvartsfinal:

     – Vi har gjort fem av sex riktigt bra halvlekar, framförallt i de första två matcherna spelade vi vår bästa handboll för säsongen både bakåt och framåt. Det glädjer såklart mig som tränare att vi plockar fram det när vi ska vara som bäst. Vi har en god känsla inför semifinalerna med flera spelare som tagit stora kliv i sin utveckling. Ska vi slå Höör måste vi nå upp i den nivån vi hade i de där två första matcherna mot Kristianstad.

     Mats Kardell, Skuru:

     – Det ska bli en rolig semifinal och det var också ganska väntat att det blev Sävehof. Det har spekulerats om det en längre tid men allt pekade mot det tycker jag. Sävehof känns som en spännande utmaning för oss och det ska bli roligt att stångas mot dom. Det är inte alls en omöjlig uppgift.

     Kardell om Skurus kvartsfinal:

     – Jag är mest nöjd med att vi klarade oss utan skador (skratt). Man måste berömma Önnered utifrån att dom kom in respektlöst och verkligen gjorde sitt yttersta för att förlänga kvartsfinalserien. Även om det med facit i hand blen förhållandevis bekväm resa för oss.

     Henrik Signell, Sävehof:

     – En repris på förra säsongen där semifinalen gick till fem stentuffa matcher där hemmaplan var väldigt avgörande. Jag förväntar mig ett liknande scenario nu också, där det mycket väl kan gå till fem matcher. Skuru är ett duktig lag med flera bra spelare utan större svagheter, men vi är rätt bra vi med just nu (skratt).

     Signell om Sävehofs kvartsfinal:

     – Tycker den återspeglar vår fina form. Boden är ett lag som spelat upp sig under säsongen men jag tycker vi hittat en högre nivå, stabilitet och tyngd i det vi gör. Skuru är ett snäpp till kvalitetsmässigt och det kommer krävas att vi höjer oss ännu mer. Upplägget har hela tiden varit att vi ska bli bättre och bättre och det har vi visat.

     SEMIFINALERNA
     H65 Höör-Lugi
     Skuru-Sävehof

     Uppdaterad: 2018-04-06 11:21
     Skribent: Marcus Löfström

     Fler nyheter

     Transfernytt: Tillman till VästeråsIrsta

     2018-05-25

     Idag är det vilodag och vi tar tillfället i akt…

     Transfernytt: Overby tar över mästarna

     2018-05-18

     Dansk pokalvinnare som ny tränare i Sävehofs…

     Transfernytt: Wiklund klar för VästeråsIrsta

     2018-05-18

     Det är äntligen fredag och idag är vi glada över…

     Transfernytt: Skövde satsar på Black

     2018-05-17

     Olivia Black har skrivit på för Skövde HF för…

     Transfernytt: Delac till SHE och Önnered

     2018-05-17

     Föreningen har i dagarna dels förlängt…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Box 11016
     100 61 Stockholm
     Telefon: 086996000