Hoppa till sidans innehåll
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    23255 False
     Huvudsponsor
     22014 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Tränarna om semifinalerna

        2018-04-06 10:54

        Efter torsdagens två sista kvartsfinaler står det klart att svenska mästarna H65 Höör möter Lugi, och Skuru tar sig an Sävehof i de två semifinalerna.

        Det blir därmed en repris på förra säsongens semifinaler, fast omvänt då H65 Höör har hemmafördel mot Lugi och Skuru har hemmafördel mot Sävehof.

        Såhär lyder tankarna hos tränarna i de fyra lagen efter att semifinalerna spikats:

        Ola Månsson, H65 Höör:

        – Sjävklart var det flera faktorer som spelade in när vi valde Lugi, inte bara en sak. Vi har respekt för deras försvarsspel och för Sävehofs anfallsspel och kontringar. Det hade blivit jämnt mot båda lagen men det som till slut vägde över och som gjorde att vi valde Lugi var de 13 raka segrarna som Sävehof har. Sedan har vi i och för sig åtta raka och Skuru sju.

        Månsson om H65 Höörs kvartsfinal: 

        – Vi har haft stora problem med skador och sjukdomar och det tycker jag har påverkat oss. Vi har nått en nivå som vi hade hoppats på ändå men VästeråsIrsta var väldigt bra de sista två matcherna och skapade problem för oss, trots att vi till slut vann i tre raka matcher.

        Dragan Brljevic, Lugi:

        – Det ska bli oerhört spännande och roligt att möta H65 Höör. Det är bra för skånsk handboll att vi har ett lag garanterat i final och jag hoppas på mycket publik och bra stämning både i Lund och i Höör.

        Brljevic om Lugis kvartsfinal:

        – Vi har gjort fem av sex riktigt bra halvlekar, framförallt i de första två matcherna spelade vi vår bästa handboll för säsongen både bakåt och framåt. Det glädjer såklart mig som tränare att vi plockar fram det när vi ska vara som bäst. Vi har en god känsla inför semifinalerna med flera spelare som tagit stora kliv i sin utveckling. Ska vi slå Höör måste vi nå upp i den nivån vi hade i de där två första matcherna mot Kristianstad.

        Mats Kardell, Skuru:

        – Det ska bli en rolig semifinal och det var också ganska väntat att det blev Sävehof. Det har spekulerats om det en längre tid men allt pekade mot det tycker jag. Sävehof känns som en spännande utmaning för oss och det ska bli roligt att stångas mot dom. Det är inte alls en omöjlig uppgift.

        Kardell om Skurus kvartsfinal:

        – Jag är mest nöjd med att vi klarade oss utan skador (skratt). Man måste berömma Önnered utifrån att dom kom in respektlöst och verkligen gjorde sitt yttersta för att förlänga kvartsfinalserien. Även om det med facit i hand blen förhållandevis bekväm resa för oss.

        Henrik Signell, Sävehof:

        – En repris på förra säsongen där semifinalen gick till fem stentuffa matcher där hemmaplan var väldigt avgörande. Jag förväntar mig ett liknande scenario nu också, där det mycket väl kan gå till fem matcher. Skuru är ett duktig lag med flera bra spelare utan större svagheter, men vi är rätt bra vi med just nu (skratt).

        Signell om Sävehofs kvartsfinal:

        – Tycker den återspeglar vår fina form. Boden är ett lag som spelat upp sig under säsongen men jag tycker vi hittat en högre nivå, stabilitet och tyngd i det vi gör. Skuru är ett snäpp till kvalitetsmässigt och det kommer krävas att vi höjer oss ännu mer. Upplägget har hela tiden varit att vi ska bli bättre och bättre och det har vi visat.

        SEMIFINALERNA
        H65 Höör-Lugi
        Skuru-Sävehof

        Uppdaterad: 2018-04-06 11:21
        Skribent: Marcus Löfström

        Fler nyheter

        Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

        2018-09-08

        H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18…

        Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

        2018-09-07

        H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

        H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

        2018-09-06

        Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

        Försäsongens mästare – avsnitt 3

        2018-09-05

        Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

        Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

        2018-08-31

        C More och Sportkanalen storsatsar och visar…

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000