Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Transfernytt: Aarnio byter till VästeråsIrsta

     2018-05-17 08:49

     I sm-finalens dvala vaknar vi nu till liv och försäsongen har tagit full fart. Med detta sagt vill vi även presentera att det äntligen är dags för vårt första nyförvärv. Tidigare Skuru-spelaren Emma Aarnio kommer att ansluta till truppen och med sin ambition och vilja tror vi att hon kommer att finna en bra och viktig roll i det fortsatta lagbygget. Nedan kan ni läsa sportchef Frennes kommentarer om Emma men även hennes egna kommentarer om varför hon valt att spela i den svart-vita tröjan.

     Sportchef Frenne Båverud säger följande om Emma:

     – Emma är en duktig handbollstalang som flyttat till Sverige från Finland för att satsa på sin handboll och vi har haft ögonen på henne under en längre tid. Hon har under sina år i Skurus verksamhet ständigt varit ett stort hot i de flertalet matcher som hon stött på våra U- och USM-lag. Hon satsar allt på sin handboll och kommer att smitta av sig med sin starka ambition och vilja samtidigt som hon kommer att bidra med sitt skytte och spel från dag ett. En lagom roll att växa in i under hösten väntar, sen får vi se hur stora steg hon tar under sin första riktiga säsong i SHE.

     Berätta om dig själv, vem är du, låt oss lära känna dig lite bättre?

     – Jag är en 18 årig tjej som flyttade till Sverige för tre år sen. Jag kommer från Finland från ett ställe som heter Kyrkslätt där jag började min handbollskarriär. Efter grundskolan var klar flyttade jag till Stockholm för gymnasiet och för handboll i Skuru IK. Förra säsongen var jag mesta dels skadad men nu är jag klar och redo för nya utmaningar.

     Hur kommer det sig att du valt VästeråsIrsta HF för din fortsatta handbollsutveckling?

     – Har alltid tyckt att Västerås har en bra och seriös klubb med en bra miljö och trevliga människor. Och så var det! Därför var VästeråsIrsta ett bra val för mig som både vill utvecklas som handbollsspelare men också plugga vidare på högskolan.

     Vilka styrkor skulle du säga att du besitter och vad skulle du själv vilja utveckla?

     Har ett hyfsat bra spelsinne och skottarm. Den finska sisun att aldrig ge upp finns även i denna finne. Det jag vill utveckla är den fysiska biten, för att kunna spela försvarspel mot de äldre och mer rutinerade spelarna behöver man bra fysisk förmåga och med det sagt vill jag också utveckla mitt försvarsspel.

     Hur känns laget inledningsvis?

     – Det känns jättebra, känner några spelare sen innan som gör det lättare att komma in i laget men alla verkar som härliga individer.

     Är du laddad inför säsongen?

     – Ja i och med min skada så blev förra säsongen för mig mestadels rehab. Nu när jag är hel och går in i min första hela elitserie säsong känner jag mig laddad men lite nervös såklart.

     VI hälsar Emma välkommen och önskar henne lycka till!

     Uppdaterad: 2018-05-17 09:00
     Skribent: VästeråsIrsta HF

     Fler nyheter

     Transfernytt: Tillman till VästeråsIrsta

     2018-05-25

     Idag är det vilodag och vi tar tillfället i akt…

     Transfernytt: Overby tar över mästarna

     2018-05-18

     Dansk pokalvinnare som ny tränare i Sävehofs…

     Transfernytt: Wiklund klar för VästeråsIrsta

     2018-05-18

     Det är äntligen fredag och idag är vi glada över…

     Transfernytt: Skövde satsar på Black

     2018-05-17

     Olivia Black har skrivit på för Skövde HF för…

     Transfernytt: Delac till SHE och Önnered

     2018-05-17

     Föreningen har i dagarna dels förlängt…

      
     Svenska Handbollförbundet
     Box 11016
     100 61 Stockholm
     Telefon: 086996000