Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Transfernytt: Jonsdottir till Skara HF

    2017-06-08 14:04

    28-åriga isländskan Sunna Jonsdottir blir sista spelare in i Skara HF:s A-trupp. Därmed är truppen klar och sista pusselbiten lagd.

    DENNA TEXT KOMMER FRÅN SKARA HF

    Sunna Jonsdottir är en erfaren handbollsspelare med en lång meritlista. Senast kommer hon från norska elitlaget Halden HK, och innan dess spelade hon i norska Kongsberg.

    Hon har tidigare också gjort två säsonger med svenska elitlaget Heid i Göteborg. Jonsdottir som är niometersspelare är även en viktig kugge i det isländska landslaget där hon gjort närmare 60 landskamper.

    – Jag ser oerhört mycket fram mot att få komma tillbaka till Sverige och spela med Skara HF. Jag kommer göra allt för att hjälpa klubben och räknar med att kunna bidra på olika sätt, både på planen och utanför, säger hon.

    Skara HF:s tränare Andreas Johansson känner Sunna sedan tidigare. Han var med och tränade henne under åren i Heid och ser fram mot att återse den energiska och erfarna niometersspelaren.

    – Hon är en glad och positiv spelare som alltid ger järnet. Jag är övertygad om att hon kommer att uppskattas av Skarapubliken för sin attityd och fina inställning. Hon är en stark försvarsspelare med fin spelteknik och jag ser verkligen fram mot att få följa henne på träning. Jag är övertygad om att åren i Norge har utvecklat henne ytterligare.

    Sunna Jonsdottir ser också fram mot att få många nya kamrater, spelare som kommer från olika håll och alla är nya i Skara.

    – Flera av oss kommer bo på samma ställe och jag hoppas och räknar med att vi ska kunna ha roligt tillsammans och bli ett sammansvetsat gäng, säger Sunna, som kommer studera på distans när hon ansluter till Skaratruppen 1 augusti.

    Foto: Bildbyrån

    Uppdaterad: 2017-06-09 08:19
    Skribent: Skara HF

    Fler nyheter

    "Tänker på Skövde som ett slutspelslag"

    2018-02-20

    Skövde HF är på ovan mark, jagar åttonde plats i…

    Jönsson och Önnered mot SHE-rekord

    2018-02-17

    Ibland upp och ibland ner är den normala…

    Mouratidou: "Taggad för att få revansch"

    2018-02-07

    I uppväxtorten Kalmar höll hon sig ifrån…

    Månadens spelare i januari: Emmy Nordmark

    2018-02-05

    Det är 31 grader kallt i Boden i dag – men det…

    Nilsson: "Gått snabbare än jag trodde"

    2018-02-04

    Blott 19 år gammal har hon redan hunnit att vara…

     
    Svenska Handbollförbundet
    Idrottens Hus
    110 16 Stockholm
    Telefon: 086996000