Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Matchreferat

     Önnereds HK - Skånela IF 29-25 (18-11)

     Onödigt spännande när Önnered hemmabesegrade Skånela IF

     Dax för seriepremiär på hemmaplan i elitserien mot laget som besegrade oss i allsvenskan förra säsongen, Skånela IF.

      
     Liten nyhetsbild i lista Efter en rafflande avslutning på matchen mellan Önnered och Boden så stod bortalaget som segrare med 21-20.
      
     Liten nyhetsbild i lista Sista omgångens match mot Spårvägen var en betydelselös historia för båda lagen, men bortalaget från Stockholm jagade sin första seger, något som syntes tydligt i matchens inledning där bortalaget kämpade febrilt i försvarsspelet och hade god utdelning på sina avslut.
      
     Liten nyhetsbild i lista En på förhand tuff match blev om möjligt ännu tuffare då Jessica Ahlert och Linnea Säreborn fick lämna återbud till följd av sjukdom.
      

     Nytt drama mot Heid

     (2016-02-18 08:20)
     Liten nyhetsbild i lista Som alltid så blir det spännande och dramatiskt när Heid kommer på besök. Ett Heid som saknade Wilma Brask och Tilda Matthijs men väl hade en ombytt Adda Walther på bänken.
      
     Liten nyhetsbild i lista Dagens match började i ett rasande tempo där lagen under första kvarten bytte mål med varandra innan hemmalaget började att dra i från mål för mål. Mycket bra skytte av båda lagen där Skövde inte fick tag i hemmalagets 9m-skytte och där Skövde kunde springa igenom ÖHK´s offensiva försvar ganska lätt.
      

     Haveri mot Hellton

     (2016-01-28 08:18)
     Liten nyhetsbild i lista I kvällens viktiga match räckte hemmalaget inte till mot Hellton som var bättre på det mesta och kunde åka hem till Karlstad med en gedigen seger med 28-20.
      
     Liten nyhetsbild i lista Dagens motståndare Västerås har stått för en riktigt bra höst och första halva av serien och satte direkt upp ett hårt tempo i matchen. Västerås anförda av rutinerade 9m-linan Olofsson/Bjärenholt/Åström spelade med högt tempo och satte direkt hårt tryck på hemmalaget fram till 0-3
      
     Liten nyhetsbild i lista Visst var det så att det fanns nerver på utsidan när derbyt i ÖHK-hallen drog igång. Visst var några spelare på gränsen till övertända och visst skulle det bli jämt och tight ända in i kaklet. Men var resultatet verkligen vad någon trodde med 20 minuter kvar av matchen. Inte alls, två gånger är hemmalaget knockade i brygga och med 18 minuter kvar står det 15-21 och med 5 minuter kvar står det 21-25, men allt kan tydligen hända i dessa derbyn.
      
     Liten nyhetsbild i lista Matchen mot topplaget Höör började illa och motståndarna från Skåne kunde rinna ifrån till 2-7 men sedan verkar det mesta klaffa i spelet och efter 16 minuter tar hemmalaget ledningen med 9-8, det i numerärt underläge.
      
     Liten nyhetsbild i lista Dagens viktiga kamp i ÖHK-hallen blev aldrig vad man på förhand kunde trott. Bortalaget var för bra mot ett för dagen väldigt blekt Önnered.
      
     1 2 3 4 > »

     Nyheter

     Månadens spelare i november: Marie Wall

     2017-11-30

     Många mål och en hög träffprocent. Marie Wall…

     Härliga svenska framgångar i Europaspelet

     2017-11-19

     Tre matcher, tre segrar. SHE-lagen imponerade i…

     Edvardsson: "Försvaret har varit nyckeln"

     2017-11-15

     En topp fyra-plats att behålla över uppehållet…

     Emma Rask: "Vi har gjort jobbet i alla matcher"

     2017-11-14

     H65 Höör är en match från det perfekta…

     Södrén: "Vi är med i toppen och fajtas"

     2017-11-11

     SHE har blivit berikad med fler toppmöten än…

     Onödigt spännande när Önnereds HK vann

     Efter några trevande första fem minuter kom vi igång framåt och ledde med 5-1 efter 10 minuter då Skånela tvingades till sin första time-out. Vi fortsatte på inslagen väg att spela ett tight försvarsspel mot 9m spelare och M6 och gav dem chansen från kanterna om de väl fick några chanser. Lagom till halvtid hade vi sprungit ifrån till 18-11 och många kände nog att vi skulle ta denna matchen.

     I andra halvlek spelade Skånela ett offensivare spel i försvaret och det gav oss likt i första halvlek svårigheter första 5 innan vi ånyo kunde rycka ifrån till 22-14, men där sker något i vårt spel både framåt och bakåt blir vi bekväma och vill spela av matchen och Skånela ger sig aldrig, aldrig!
     Nervigt fram till 22-20 med 8 kvar så knyter viktiga kuggen Sandra Kvarnström näven i fickan och trycker in 23-20 och den värsta nervositeten släpper och vi kan rycka till oss de 29-25 som matchen slutat. Skånela spelar tufft både mot sig själva och oss och ger oss en riktig kamp, NU är alla andra lag varnade för Skånela, i synnerhet på sin hemmaplan kommer överraska.
     Stina Hellberg på sin V6 har en grymt bra dag med många 6 viktiga mål, Caroline Levander och Sandra Kvarnströms spel på 9m är tryckt och kraftfullt samt Hanna i mål är idag de som sticker ut.
     Nu tränar vi vidare mot nästa tuffa kamp på söndag då vi möter semifinalisten Höör på bortaplan.

     Målskyttar ÖHK: Stina Hellberg 6, Sandra Kvarnström 4, Lina Barksten 4 (3), Frida Åkerström 3, Caroline Levander 3, Elin Källqvist 3, Mathilda Jonsson 2, Amanda Byrne 2, Louise Karlsson 2

     Målskyttar Skånela: Therese Östlund 6, Josefin Ekwall 6, Sarah Fransson 4, Emma Fernis 3, Lina Wessberg 2, Viktoria Högströn Unell 2, Elin Nygårds 1 & Fanny Blank 1

     Utvisningar: ÖHK 4×2, SIF 3×2

     Marcus Jigenheim