Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Planenlig seger för IK Sävehof

     2016-02-23 12:40

     En på förhand tuff match blev om möjligt ännu tuffare då Jessica Ahlert och Linnea Säreborn fick lämna återbud till följd av sjukdom.

     Men Önnered kom med överraskning direkt med en tvåpunkt från start vilket fick Sävehof-coachen Signell att kasta in Time-out-kortet efter 1:25 vid ställningen 0-0. Det gav ingen direkt effekt utan lagen följdes åt fram till 6-6 efter 16 minuter där hemmatjejerna anförda av Jessica Ehrnbring tillsammans med en storspelande Sara Nirvander i målet.

     Dock kunde Sävehof sakta men säkert dra ifrån med ett litet ryck fram till 6-10 och en olycklig skada på Önnereds skyttedrottning Beatrice Nilsson som fick hoppa av banan med en hårt lindad fotled.

     I paus kunde Sävehof vandra till vilan med en stabil ledning 8-15. Stor skillnad i lagen fanns i tryckspelet där Sävehof straffar ÖHK´s misstag direkt, men även stensäkra kantspelare som sällan missar sina lägen.

     I Önnered står man bra bakåt i uppställt spel och det offensiva försvaret var lyckat. Det faktum att båda lagen i den andra halvleken spelade med 2-punkt i stora perioder gjorde att det blev lite väl stora ytor, något som Sävehof var bäst på att utnyttja, och de gånger som man missar i Sävehof-försvaret så står ju Johanna Bundsen bakom och räddar mycket.

     I hemmalaget strider man på bra och lite mer oprövade spelare som Caroline Hansson, Ellen Laanemets och Estelle Geyzon får mycket speltid och gör det helt OK. Dagens bästa i hemmalaget är Jessica Ehrnbring (6 mål) tillsammans med Sara Nirvander i målet. Till bästa spelare i Sävehof utses idag Olivia Mellegård, men Johanna Bundsen i mål och kantspelarna Joanna Hagvall och Louise Sand är starkt bidragande idag. 

     Nu är i princip chanserna till slutspel borta utan Önnereds tjejerna får satsa allt mot ett kvalspel. Nästa match spelar tjejerna borta mot starka Lugi på söndag, sedan väntar Spårvägen hemma lördagen den 5/3.

     Marcus Jigenheim 

     Uppdaterad: 2016-02-23 12:42
     Skribent: Johan Sylwan

     Fler nyheter

     Månadens spelare i november: Marie Wall

     2017-11-30

     Många mål och en hög träffprocent. Marie Wall…

     Härliga svenska framgångar i Europaspelet

     2017-11-19

     Tre matcher, tre segrar. SHE-lagen imponerade i…

     Edvardsson: "Försvaret har varit nyckeln"

     2017-11-15

     En topp fyra-plats att behålla över uppehållet…

     Emma Rask: "Vi har gjort jobbet i alla matcher"

     2017-11-14

     H65 Höör är en match från det perfekta…

     Södrén: "Vi är med i toppen och fajtas"

     2017-11-11

     SHE har blivit berikad med fler toppmöten än…