Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Spårvägen tog säsongens första poäng

    2016-03-07 08:27

    Sista omgångens match mot Spårvägen var en betydelselös historia för båda lagen, men bortalaget från Stockholm jagade sin första seger, något som syntes tydligt i matchens inledning där bortalaget kämpade febrilt i försvarsspelet och hade god utdelning på sina avslut.

    Spårvägen kunde rycka ifrån till fyramålsledning efter 20 minuter och då hade hemmalaget passat på att missa 3 straffar. Att skärpan saknades syntes i både passningar och avslut men Önnered knaprade ikapp lite innan paus till 9-11, en del i det hade inbytte debutanten i hemmamålet Ida Dahlgren som gjorde en klart godkänd insats matchen igenom, trots att många avslut kom i relativt fria lägen från 6 meter den andra halvleken igenom.

    Den andra halvleken började dock bra för hemmalaget som jagade sig förbi och hamnade i ledning efter 40 minuter med 14-13 men efter det vänder Spårvägen på steken igen och gör 7-1 på hemmalaget och matchen är avgjord, slutresultatet 19-22 känns välförtjänt för Spårvägen där Towe Andersson gör en stabil insats på 9m och i målet står duktiga Evelina Eriksson i vägen för många skott.

    I hemmalaget känns insatsen blek rakt igenom, kanske lite typiskt i en match som inte betyder mer än äran så var segern viktigare för Spårvägen denna dag. Kul med debutanten Ida Dahlgren i målet som fick spela och visa upp sig i 40 minuter, matchens lirare i hemmalaget var alltid slitande Sofia Hvenfelt och i bortalaget Towe Andersson.

    Nu väntar några veckor av matchuppehåll innan kvalet börjar i påskhelgen, vilka som blir motståndare är ännu inte klart men Guif, Boden och OV Helsingborg kämpar om andraplatsen i serien. Vi passar på att gratulera Skara HF (förra årets kvalmotståndare) till elitserieavancemanget! 

    Marcus Jigenheim 

    Uppdaterad: 2016-03-07 08:31
    Skribent: Johan Sylwan

    Fler nyheter

    Kvartsfinalerna klara i SHE

    2018-03-15

    Efter kvällens sista matcher i grundserien står…

    Grytegård: "Vi är ett lag som inte ger sig"

    2018-03-15

    Kampen kring strecket ger extra nerv till den…

    Allt inför den rafflande sista omgången

    2018-03-14

    Det är dags för den sista grundserieomgången av…

    Hallagård: "Man är så fokuserad på att vinna"

    2018-03-09

    Motivationen väcktes hos den blivande mamman…

    Elin Hansson: "Många som kan ta ansvar"

    2018-03-08

    En del tips pekade i en annan riktning. Skuru IK…