Hoppa till sidans innehåll
19372 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   4042 False
   Huvudsponsor
   8167 False
    Huvudsponsor
    3755 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Skuru IK-BK Heid 46-19

     2017-10-07 23:20

     Första lördagen i oktober och Heid på besök i bollhallen. Tio raka Skurusegrar mot samma ”goa” gäng till trots så kändes utgången på förhand mycket oviss med tanke på att Heid denna säsong kanske mönstrar sitt bästa lag någonsin på pappret och under inledningen av säsongen till och med hunnit med att besegra självaste Sävehof.

      Matchen startar i ett furiöst tempo och är jämn fram tills det att Towe Andersson kvitterar till 4 lika efter 4.45 min. Då trodde nog publiken att lagen kommit överens om att försvarsmässigt bjuda varandra på så mycket som möjligt för underhållningens skull. Efter detta bestämde sig ett av lagen för att stänga igen bageriet, som tur var detta det grönklädda hemmalaget. In med Josefin Holst i målet som tack vare eget bra spel och god hjälp från ett hemmaförsvar som taggade till kunde landa matchen på en finfin räddningsprocent om 59. 

     När domarna blåser för halvtidspaus och resultattavlan lyser 27-11 har många Skuruspelare gjort bra insatser, men Ulrika Olssons utmärker sig klart. Hon som redan hunnit bli månad-ens spelare i ligan gör sannolikt en av de bästa halvlekarna en Skuruspelare någonsin gjort i Nacka Bollhall. 8 mål på 8 skott, 5 assist, en bollstöld och en total MEP om 7,25 på 30 min! Utan att dissekera historiken så misstänker vi att det endast är Carin Strömberg som mäktat med något liknade i iförd grön-vit tröja. Bra i första halvlek i motståndarlaget var mittsexan Elin Svensson men hon blev vartefter matchen gick alltför ensam inne på sin linje. 

     Efter mycket bra balans i och flyt i bytesflödet i första halvlek öppnar coachduon Kardell/Tagesson den andra halvleken med de yngre talangerna på niometer. Ligan Rosell, De Jong och Lagumdzija spelar förvisso utifrån ungdomlig entusiasm kanske lite mer på chans och tar lite snabbare avslut än sina äldre kollegor men bär laget och gör en beundransvärd andra halvlek som lovar mycket gott inför framtiden. Inte bara vinner de andra halvlek utan vinner den med hela elva bollar!

     Sammantaget en av de trevligare lördagarna på länge i Nacka Bollhall för hemmapubliken. Säsongsinledningen vittnar om en större trygghet och tro på det egna än på länge och vi hoppas säsongen fortsätter i samma anda. Heid har massvis av kvalité i laget och kommer garanterat ha gjort en bra säsong när vi summerar spelåret 2017-18.

     Nästa hemmamatch spelas den 28 oktober kl. 15:00 mot svenska mästarna H65 Höör. Då hoppas vi på ny god uppslutning från hemmapubliken!

     Målskyttar Skuru: Ulrika Olsson 8, Mia Lagumdzija 6, Elin Hansson 5, Alexandra Bjärenholt 4, Carolina Ingesson 4, Mathilda Lundström 3, Frida Rosell 3, Jenny Södrén 3, Daniela De Jong 3, Jennie Linell 3, Hanna Scheuer Larsson 3 och Hanna Åhlén 1.

     Målskyttar Heid: Elin Svensson 6, Towe Andersson 3, Janita Svenheden 3, Kristina Bundsen 2, Alexandra Larsson 1, Kristina Zubonja 1, Annica Smidje 1, Rikke Jensen 1 och Linnea Lindfeldt 1.

     Matchens lirare
     Skuru: Daniela De Jong
     Heid: Elin Svensson

     Uppdaterad: 2017-10-07 23:24
     Skribent: Thomas Björk

     Fler nyheter

     Månadens spelare i november: Marie Wall

     2017-11-30

     Många mål och en hög träffprocent. Marie Wall…

     Härliga svenska framgångar i Europaspelet

     2017-11-19

     Tre matcher, tre segrar. SHE-lagen imponerade i…

     Edvardsson: "Försvaret har varit nyckeln"

     2017-11-15

     En topp fyra-plats att behålla över uppehållet…

     Emma Rask: "Vi har gjort jobbet i alla matcher"

     2017-11-14

     H65 Höör är en match från det perfekta…

     Södrén: "Vi är med i toppen och fajtas"

     2017-11-11

     SHE har blivit berikad med fler toppmöten än…