Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Ny hemmavinst för "Teamet"

      2013-10-06 20:38

      Team Eslöv visar sig vara starka hemma i Eslövshallen. Den här gången var det BK Heid som fick se sig besegrade efter 25-21 (11-11) vid full tid. Men det var bitvis ett nytt spel som hemmatjejerna visade upp, starkt försvar men kontringarna uteblev.

      De flesta som följt Team Eslöv de senaste åren vet att framgångsmelodin brukar vara hårt jobb i försvaret och sedan kontringar på det. Den här söndagen var det fortfarande starkt försvarsarbete, under ledning av Sofie Ericsson, men kontringarna lyste med sin frånvaro. Istället blev det till att göra mål i uppställt anfallsspel vilket fungerade rätt så bra den här dagen.

      Det blev en svängig och spännande match för oss som tittade på. BK Heid har en riktigt rivig och kvick niometersuppställning som var svår att hantera för hemmalaget. Mikaela Mässing som håller till på vänsternio visade vid flera tillfällen upp ett riktigt tungt skytte.

      Efter en helt jämn första halvlek var det Heid som hade initiativet i den andra halvleken och ledde med två bollar efter cirka sju minuter. Sedan bytte hemmalaget målvakt och nyförvärvet Ilse Khöne fick visa upp sig för publiken. Det gjorde hon riktigt bra och blev tungan på vågen. I den sista delen av andra halvlek är Team Eslöv starkare och vinner till sist med fyra bollar efter att Heid tvingats till lite chansartat spel på slutet.

      Tjejerna från Västra Frölunda spelar bra och de sitter med sparkapital på bänken då Adda Walther saknades på grund av skada. De lyckades sätta stopp för Eslövs kontringsspel och ingen kan nog påstå att det varit helt oförtjänt om Heid fått ta med sig någon av poängen hem.

      Team Eslöv då? Jo, när de spelar som tränare Tomas Westerlund vill blir det riktigt bra, men när det ska göras saker på egen hand blir det lite mindre bra. Niometersspelarna Cassandra Tollbring, Anna Bardis och Rebecca Isaksson visade också att de kommer bli jobbiga att möta framöver. Roligt att det goda försvarsarbetet prisades då Sofie Ericsson fick pris som bästa spelare i hemmalaget, det var välförtjänt.

      Målskyttar

      Team Eslöv: Cassandra Tollbring 7, Anna Bardis 5, Amanda Andersson 5, Karolina Andersson 3, Rebecca Isaksson 2, Ida Kellokoski Adamsson 2, Lina Olsson 1.

      BK Heid: Mikaela Mässing 6, Sunna Jonsdottir 5, Janita Svenheden 4, Tove Olsson 3, Sofia Tegstedt 2, Linnea Aruvald 1.

      Uppdaterad: 2013-10-06 20:45
      Skribent: Lasse Angantyr

      Fler nyheter

      Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

      2018-09-08

      H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18…

      Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

      2018-09-07

      H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

      H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

      2018-09-06

      Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

      Försäsongens mästare – avsnitt 3

      2018-09-05

      Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

      Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

      2018-08-31

      C More och Sportkanalen storsatsar och visar…