Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Ny hemmavinst för "Teamet"

     2013-10-06 20:38

     Team Eslöv visar sig vara starka hemma i Eslövshallen. Den här gången var det BK Heid som fick se sig besegrade efter 25-21 (11-11) vid full tid. Men det var bitvis ett nytt spel som hemmatjejerna visade upp, starkt försvar men kontringarna uteblev.

     De flesta som följt Team Eslöv de senaste åren vet att framgångsmelodin brukar vara hårt jobb i försvaret och sedan kontringar på det. Den här söndagen var det fortfarande starkt försvarsarbete, under ledning av Sofie Ericsson, men kontringarna lyste med sin frånvaro. Istället blev det till att göra mål i uppställt anfallsspel vilket fungerade rätt så bra den här dagen.

     Det blev en svängig och spännande match för oss som tittade på. BK Heid har en riktigt rivig och kvick niometersuppställning som var svår att hantera för hemmalaget. Mikaela Mässing som håller till på vänsternio visade vid flera tillfällen upp ett riktigt tungt skytte.

     Efter en helt jämn första halvlek var det Heid som hade initiativet i den andra halvleken och ledde med två bollar efter cirka sju minuter. Sedan bytte hemmalaget målvakt och nyförvärvet Ilse Khöne fick visa upp sig för publiken. Det gjorde hon riktigt bra och blev tungan på vågen. I den sista delen av andra halvlek är Team Eslöv starkare och vinner till sist med fyra bollar efter att Heid tvingats till lite chansartat spel på slutet.

     Tjejerna från Västra Frölunda spelar bra och de sitter med sparkapital på bänken då Adda Walther saknades på grund av skada. De lyckades sätta stopp för Eslövs kontringsspel och ingen kan nog påstå att det varit helt oförtjänt om Heid fått ta med sig någon av poängen hem.

     Team Eslöv då? Jo, när de spelar som tränare Tomas Westerlund vill blir det riktigt bra, men när det ska göras saker på egen hand blir det lite mindre bra. Niometersspelarna Cassandra Tollbring, Anna Bardis och Rebecca Isaksson visade också att de kommer bli jobbiga att möta framöver. Roligt att det goda försvarsarbetet prisades då Sofie Ericsson fick pris som bästa spelare i hemmalaget, det var välförtjänt.

     Målskyttar

     Team Eslöv: Cassandra Tollbring 7, Anna Bardis 5, Amanda Andersson 5, Karolina Andersson 3, Rebecca Isaksson 2, Ida Kellokoski Adamsson 2, Lina Olsson 1.

     BK Heid: Mikaela Mässing 6, Sunna Jonsdottir 5, Janita Svenheden 4, Tove Olsson 3, Sofia Tegstedt 2, Linnea Aruvald 1.

     Uppdaterad: 2013-10-06 20:45
     Skribent: Lasse Angantyr

     Fler nyheter

     Chans till revansch för Höör i EHF-cupen

     2018-07-17

     När EHF-cupen idag lottade den första…

     Så spelas SHE 2018/19

     2018-07-12

     Spelschemat för SHE-ligan 2018/19 är släppt och…

     Sävehof till Champions League utan kval

     2018-06-19

     Sävehof är återigen svensk representant i…

     Transfernytt: Boden värvar spansk målvakt

     2018-05-28

     Boden Handboll IF har nu gjort klart med…

     Transfernytt: Tillman till VästeråsIrsta

     2018-05-25

     Idag är det vilodag och vi tar tillfället i akt…