Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    5982 False
     Huvudsponsor

     Skövde HF vinnare i Eslövshallen

     2013-11-24 20:37

     Therese Wislander blev matchhjälte för sitt Skövde HF när hon med fyra sekunder kvar räddade friläge och såg till att båda poängen hamnade i Skaraborg. Team Eslöv kan vara stolta över sin andra halvlek där de visade på god moral och var nära att kämpa till sig en poäng. Matchen slutade 27-28 (12-15).

     Söndagens möte mellan Team Eslöv och Skövde HF slutade bittert för hemmalaget. Under de första 30 minuterna gjorde Skövde mål från alla håll och kanter samtidigt som skottförsöken från niometersspelarna i Eslöv allt som oftast hamnade hos duktiga Therese Wislander i målet eller så gick de utanför.

     Efter en riktigt dålig första halvlek där Skövde var det klart bättre laget verkade det som att de gula tjejerna hade pratat ihop sig i halvlek för det var helt andra takter i den andra halvleken.

     Nathalie Wingemo i hemmaburen höjde sig rejält och framåt lyckades Eslöv sätta Rebecca Isaksson i bra lägen där hon gjorde mål eller ordnade straffar och utvisningar. Efter cirka tio minuter i den andra halvleken var Skövde i ledningen med fyra bollar men ett par utvisningar i följd gjorde att hemmalaget gick ikapp och därefter följdes lagen åt målmässigt.

     Kanske kan tränare Magnus Frisk gräma sig över att de inte riktigt lyckade sy ihop säcken när de hade ett klart övertag på Eslöv. Å andra sidan stod de till sist som segare men det får han tacka sin målvakt för. I matchens sista anfall hade Eslöv chansen, dessutom med en spelare mer på banan då Skövde drabbats av en utvisning.

     Från läktarplats kändes det som att instruktionerna var tydliga, Skövde ville inte släppa ett läge till Rebecca Isaksson på högernio som varit bäst i hemmalaget under den andra halvleken. Så bollen hamnade hos Malin Andersson som med stor lucka på högersex var fri med Therese Wislander. Ni vet hur den duellen slutade och det var bortalaget som fick dansa ringdans.

     Malin Hanold utnämnd till bästa spelare i Skövde HF men en annan spelare som verkligen bör nämnas är Ewelina Danielsson som var bra matchen igenom.

     I Eslöv var det Rebecca Isaksson som fick med sig blomsterkvasten hem.

     Uppdaterad: 2013-11-24 20:39
     Skribent: Lasse Angantyr

     Fler nyheter

     Chans till revansch för Höör i EHF-cupen

     2018-07-17

     När EHF-cupen idag lottade den första…

     Så spelas SHE 2018/19

     2018-07-12

     Spelschemat för SHE-ligan 2018/19 är släppt och…

     Sävehof till Champions League utan kval

     2018-06-19

     Sävehof är återigen svensk representant i…

     Transfernytt: Boden värvar spansk målvakt

     2018-05-28

     Boden Handboll IF har nu gjort klart med…

     Transfernytt: Tillman till VästeråsIrsta

     2018-05-25

     Idag är det vilodag och vi tar tillfället i akt…