Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Skövde HF vinnare i Eslövshallen

      2013-11-24 20:37

      Therese Wislander blev matchhjälte för sitt Skövde HF när hon med fyra sekunder kvar räddade friläge och såg till att båda poängen hamnade i Skaraborg. Team Eslöv kan vara stolta över sin andra halvlek där de visade på god moral och var nära att kämpa till sig en poäng. Matchen slutade 27-28 (12-15).

      Söndagens möte mellan Team Eslöv och Skövde HF slutade bittert för hemmalaget. Under de första 30 minuterna gjorde Skövde mål från alla håll och kanter samtidigt som skottförsöken från niometersspelarna i Eslöv allt som oftast hamnade hos duktiga Therese Wislander i målet eller så gick de utanför.

      Efter en riktigt dålig första halvlek där Skövde var det klart bättre laget verkade det som att de gula tjejerna hade pratat ihop sig i halvlek för det var helt andra takter i den andra halvleken.

      Nathalie Wingemo i hemmaburen höjde sig rejält och framåt lyckades Eslöv sätta Rebecca Isaksson i bra lägen där hon gjorde mål eller ordnade straffar och utvisningar. Efter cirka tio minuter i den andra halvleken var Skövde i ledningen med fyra bollar men ett par utvisningar i följd gjorde att hemmalaget gick ikapp och därefter följdes lagen åt målmässigt.

      Kanske kan tränare Magnus Frisk gräma sig över att de inte riktigt lyckade sy ihop säcken när de hade ett klart övertag på Eslöv. Å andra sidan stod de till sist som segare men det får han tacka sin målvakt för. I matchens sista anfall hade Eslöv chansen, dessutom med en spelare mer på banan då Skövde drabbats av en utvisning.

      Från läktarplats kändes det som att instruktionerna var tydliga, Skövde ville inte släppa ett läge till Rebecca Isaksson på högernio som varit bäst i hemmalaget under den andra halvleken. Så bollen hamnade hos Malin Andersson som med stor lucka på högersex var fri med Therese Wislander. Ni vet hur den duellen slutade och det var bortalaget som fick dansa ringdans.

      Malin Hanold utnämnd till bästa spelare i Skövde HF men en annan spelare som verkligen bör nämnas är Ewelina Danielsson som var bra matchen igenom.

      I Eslöv var det Rebecca Isaksson som fick med sig blomsterkvasten hem.

      Uppdaterad: 2013-11-24 20:39
      Skribent: Lasse Angantyr

      Fler nyheter

      Seger i första kvalmatchen för H65 Höör

      2018-09-08

      H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18…

      Guldpipan till Hvenfelt och Kardell

      2018-09-07

      H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt och Skuru…

      H65 Höör favoriter till både ligaseger och SM-guld

      2018-09-06

      Årets upptaktsträff för SHE hölls i dag i Malmö…

      Försäsongens mästare – avsnitt 3

      2018-09-05

      Jessica Ehrnbring och Jannike Wiberg vann de…

      Historisk satsning av C More och Sportkanalen på damhandboll

      2018-08-31

      C More och Sportkanalen storsatsar och visar…