Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  8167 False
   Huvudsponsor
   19813 False
   Huvudsponsor
   5982 False
    Huvudsponsor

    Skövde HF vinnare i Eslövshallen

    2013-11-24 20:37

    Therese Wislander blev matchhjälte för sitt Skövde HF när hon med fyra sekunder kvar räddade friläge och såg till att båda poängen hamnade i Skaraborg. Team Eslöv kan vara stolta över sin andra halvlek där de visade på god moral och var nära att kämpa till sig en poäng. Matchen slutade 27-28 (12-15).

    Söndagens möte mellan Team Eslöv och Skövde HF slutade bittert för hemmalaget. Under de första 30 minuterna gjorde Skövde mål från alla håll och kanter samtidigt som skottförsöken från niometersspelarna i Eslöv allt som oftast hamnade hos duktiga Therese Wislander i målet eller så gick de utanför.

    Efter en riktigt dålig första halvlek där Skövde var det klart bättre laget verkade det som att de gula tjejerna hade pratat ihop sig i halvlek för det var helt andra takter i den andra halvleken.

    Nathalie Wingemo i hemmaburen höjde sig rejält och framåt lyckades Eslöv sätta Rebecca Isaksson i bra lägen där hon gjorde mål eller ordnade straffar och utvisningar. Efter cirka tio minuter i den andra halvleken var Skövde i ledningen med fyra bollar men ett par utvisningar i följd gjorde att hemmalaget gick ikapp och därefter följdes lagen åt målmässigt.

    Kanske kan tränare Magnus Frisk gräma sig över att de inte riktigt lyckade sy ihop säcken när de hade ett klart övertag på Eslöv. Å andra sidan stod de till sist som segare men det får han tacka sin målvakt för. I matchens sista anfall hade Eslöv chansen, dessutom med en spelare mer på banan då Skövde drabbats av en utvisning.

    Från läktarplats kändes det som att instruktionerna var tydliga, Skövde ville inte släppa ett läge till Rebecca Isaksson på högernio som varit bäst i hemmalaget under den andra halvleken. Så bollen hamnade hos Malin Andersson som med stor lucka på högersex var fri med Therese Wislander. Ni vet hur den duellen slutade och det var bortalaget som fick dansa ringdans.

    Malin Hanold utnämnd till bästa spelare i Skövde HF men en annan spelare som verkligen bör nämnas är Ewelina Danielsson som var bra matchen igenom.

    I Eslöv var det Rebecca Isaksson som fick med sig blomsterkvasten hem.

    Uppdaterad: 2013-11-24 20:39
    Skribent: Lasse Angantyr

    Fler nyheter

    Kvartsfinalerna klara i SHE

    2018-03-15

    Efter kvällens sista matcher i grundserien står…

    Grytegård: "Vi är ett lag som inte ger sig"

    2018-03-15

    Kampen kring strecket ger extra nerv till den…

    Allt inför den rafflande sista omgången

    2018-03-14

    Det är dags för den sista grundserieomgången av…

    Hallagård: "Man är så fokuserad på att vinna"

    2018-03-09

    Motivationen väcktes hos den blivande mamman…

    Elin Hansson: "Många som kan ta ansvar"

    2018-03-08

    En del tips pekade i en annan riktning. Skuru IK…