Hoppa till sidans innehåll

Skånelagstränarna presenteras: Fredrik!

2017-10-24 09:17

Vi fortsätter att presentera våra duktiga Skånelagstränare och idag är det Fredrik Anderssons tur!


1. Berätta lite om dig själv som tränare!
Jag heter, Fredrik Andersson kallas för "Figge", bor i Lund med min fru och mina två pågar. Farsan var grym målvakt i H43 så handboll var ett naturligt val för mig. 45 år och har spenderat 39 av dem på de bästa som finns, handboll, och 30 av dem som tränare. Just nu är jag ansvarig för Kävlinges damer och U-lag vilket är fantastiskt kul. Gillar att jobba med det individuella hos spelarna. Försöka hitta de små detaljerna som är viktiga och utveckla hos individen utifrån deras nivå. Fantastiskt kul att se spelare utvecklas.Tidigare har jag verkat som tränare för ungdomar och utvecklingslag i Lugi HF under många år. Min moderklubb är Lundagård. Har haft förmånen att vara ansvarig för Skåne F99 vilket var en fantastiskt rolig resa och ser fram emot en ny.
2. Berätta varför du tycker att det är intressanta att träna ett Skånelag?
Man jobbar mycket med de individuella hos spelarna och det är fantastiskt kul och ser en stor utmaning i att få ihop en grupp duktiga handbollsspelare på så kort tid och göra en väldigt rolig resa tillsammans. Naturligtvis är det en ära för oss alla att få möjligheten att representera Skåne under Sverigecupen och förvalta alla grymma tränares jobb och engagemang runt omkring i Skåne under ett och samma tillfälle. Vi ska inspirera dem ytterligare och försöka bidra med att tjejerna fortsätter att gilla handboll. Allra roligast är att tjejerna har ett otroligt fokus och suger åt sig så otroligt mycket och inte minst brinner för sin handboll.
3. Berätta om dina tankar om SverigeCupen!
Tycker det är perfekt med två lag för de första, väldigt bra att man bestämde sig för det. Det är fantastiskt kul och utvecklande för tjejerna och killarna och självklart också för oss tränare att under nästan tre dagar få njuta av handboll och bolla med alla handbollsspelare och kollegor runt om i landet.
4. Säg något uppmuntrande till de som inte kom med!
Tjejerna födda 02 som vi haft förmånen att jobba med under dessa tillfällen har alla förutsättningar oavsett Sverigecup eller inte att gå långt. De handlar om att försöka skapa rätt förutsättningar tids nog och så småningom lägga ner den tid som krävs och i unga år också pröva andra sporter. Titta på mycket handboll, fråga saker och inte minst våga tro på sig själv och se det positiva, stressa inte. Klubbarna och tjejernas tränare har gjort ett fantastiskt arbete med dessa tjejer och skapat förutsättningar och det kommer hända så otroligt mycket dem närmsta åren.  Lycka till alla och ge aldrig upp.

Uppdaterad: 2017-10-24 09:29
Skribent: Emme Adébo

Fler nyheter

Uppdaterad info om Skånelagen

2017-09-25

Info om skånelagen 02 uppdateras efter hand på…

Nu släpper vi utbildningar för dig som vill lära dig mer

2017-09-25

.

Mycket lyckat symposium

2017-09-11

Barn- och ungdomssymposiet i Malmö den 26…

Barn- och ungdomssymposium

2017-06-22

Skånsk handboll är mycket stolta över att kunna…

Tränarutbildningar hösten 2017 och våren 2018

2017-05-31

.

 
Skånes Handbollförbund
Stattenavägen 25
222 28 Lund
Telefon: 040 600 59 92, 040 600 59 93