Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutveckling

Stockholm satsar nu vidare med att stött och stärka föreningarna. Stockholm Handbollförbund startar nu upp ett nytt projekt där målet är att bli fler genom att stärka föreningarna. Vi vill med detta hjälpa 4-5 områden inom Stockholms distriktet genom att stärka föreningarna. Projektets syfte är:

"Vi vill säkerställa att handbollsspelare är med under en lång period samt i alla åldrar. Ju fler vi behåller och rekryterar desto mer ökar chansen att vi får spelare som spelar längre upp i åldrarna, fler ledare, domare skapar möjlighet att få fler organisationsledare såsom eldsjälar, styrelserepresentanter mm. Allt för att skapa stabilitet och långsiktighet. Många föreningar mäktar inte med detta arbeta, och i och med detta arbete vill vi stötta och underlätta för alla att bedriva och starta handboll. Slutmålet är att få fler aktiva handbollsspelare under en längre tid i en fungerande verksamhet, i fler föreningar.

Vi vill hjälpa föreningarna att skapa en bra organisation, strukturerad verksamhet och strukturerad rekrytering utifrån varje förenings behov.
Vi kommer arbeta efter pyramiden nedan där vi behöver säkerställa att basen fungerar för att sedan lägga på nästa steg. Därför är det viktigt att vi kontinuerligt arbetar med rekrytering och säkerställer att detta fungerar samtidigt som ett arbete görs för en fungerande verksamhet. För att vi skall anse att verksamheten fungerar avses att en stor andel aktiva stannar kvar inom handbollen långt upp i åldrarna. Vi vill med relevanta insatser säkerställa att föreningen har ett långsiktigt och strukturerat arbete."

Våran målbild är:

  • Handbollen i distriktet ökar i antal utövare och behåller fler spelare längre i vår idrott och våra föreningar.
  • Handboll finns alltid i din närhet”
  • Alla föreningar har en fungerade verksamhet.
  • Stärka och stötta våra föreningar

Vår metod är att tillsammans med föreningen och SISU göra SISU:s skattningsanalys/behovsanalys för att se vilken hjälp respektive område/förening behöver. Efter den behovsanalys som respektive förening fått genom skattningen, tas det fram en handlingsplan för respektive område/förening som man arbetar efter. Stockholms Handbollförbund skall finnas med som projektledare/koordinator för att driva och hjälpa föreningen framåt och hitta samordningsvinster mellan föreningarna. Tanken är att  föreningarna finns med i detta projekt under många år.

Deltagande område är HT 2015:

Kommer meddelas senare när de är kontaktade.

Vill ni veta mera om projektet kan du läsa projektbeskrivningen här>>>

Eller kontakta rekrytering@stockholmhandboll.se

Uppdaterad: 2016-05-25 13:36
Skribent: Tomas Pellbjer

Nyheter

Förbundsfrukost #sthlmhandboll

2019-09-18

Stockholms Handbollförbund bjuder in dig som är…

Utbildningar med Trygg Idrott i fokus

2019-09-17

SISU och Stockholmsidrotten har många bra…

Inspirationskväll med Albin Tingsvall - Hur skapar vi en sund idrottsmiljö oavsett ambitionsnivå?

2019-09-13

Välkomna till en föreläsning med Albin Tingsvall…

Välkomna till DM 7-8/9 i Eriksdalshallen

2019-09-06

Nu i helgen den 7-8 september spelar både damer…

Inbjudan till Parasportveckan

2019-09-05

Välkomna till Parasportveckan som går av stapeln…

Material

Projektbeskrivning>>>

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 0855606890