Hoppa till sidans innehåll

Är ni registrerade överallt?

2018-10-08 17:35

Varför är det viktigt att vi är registrerade i IdrottOnline och i TA?

IdrottOnline
Här är det viktigt att både klubbfunktioner, lag och tillhörande spelare är registrerade utifrån flera aspekter. 

1) för att försäkringen skall gälla om olyckan är framme. Vi har för ett år sedan bytt försäkringspartner inom svensk handboll och jobbar numera med Gjensidige. I lagets tävlingslicens ingår en försäkring som gäller för de spelare som är registrerade i det laget. Därav vikten av att spelarna finns registrerade i IdrottOnline under respektive lag, som är registrerade under rätt förening. Här läser du mer om Gjensidige och handbollsförsäkringen

2) Riksidrottsförbundet (RF) utgår ifrån de siffror och statistik som finns i IdrottOnline rörande: antal föreningar, lag, spelare, aktiviteter m.m. Det är det som ligger till grund för LOK-stödsnivåerna men också för bidragen till distriktsförbunden dvs. de pengar vi har att lägga in i och utveckla vår verksamhet - Stockholmshandbollen.

Det är också viktigt för den enskilda föreningen att man beroende på vilket system man använder, laget.se eller IdrottOnline (det är två olika system), ser till att gå in och aktivera integrationen mellan dessa system så att informationen kan läsas över (ny funktion sedan augusti 2017) så att siffrorna stämmer.  Läs också mer om LOK-rapportering.

3) Att rätt kontaktpersoner och roller är uppdaterade för din förening. Har ni bytt styrelse, ordförande eller tävlingsansvarig m.m är det viktigt att det också uppdateras i IdrottOnline så att det finns korrekta kontaktvägar in till rätt funktion i er förening. Minst lika viktigt är förstås att också ta bort de personer som inte längre är aktiva.

TA-systemet (TävlingsAdministrations-systemet)
Även här är det viktigt att det finns korrekta uppgifter registrerade till respektive lag i föreningen. Detta för att vi skall kunna kommunicera enkelt med rätt personer kring eventuella matchflyttar, renovering av hall eller liknande.

Uppdaterad: 2019-05-17 14:35
Skribent: Li Ekroth
 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 0855606890