Hoppa till sidans innehåll

GT Söder och Silwing/Troja Segrare i DM 2017

2017-11-01 13:36

En vecka som för det mesta inneburit regn och kyla i Stockholm, fick under söndagen en pulshöjning när segrarna i DM korades.

I Skanstullshallen serverade IK Bolton fika i kiosken, samtidigt som Hammarby IF HF hjälpte förbundet med arrangemanget i hallen där två jämna semifinaler spelades. Tillslut stod Hammarby IF HF och
HK Silwing/Troja som segrare och fick tillsammans med sina fans förflytta sig ett par kilometer till Sjöstadshallen för att ansluta sig till sina motståndare. För samtidigt som semifinaler spelades i Skanstullshallen avgjordes de andra två semifinalerna i Sjöstadshallen, där GT Söder och Kungsängens SK kvalificerade sig till finalerna.

Efter ett kort uppehåll, där samtliga fick möjlighet att fylla på depåerna i Cafét som Årsta AIK höll i hela dagen, studsade först damfinalen igång.
GT Söder tog sitt fjärde raka DM guld när de besegrade Hammarby IF HF med 27-20. Lite senare i herrfinalen blev det målkalas när HK Silwing/Troja och Kungsängens SK drabbade samman, 42-30 i HK Silwing/Trojas favör. I halvtidspaus under herrfinalen bjöds Skuru IKs herrjuniorer ner på planen för att mota publikens applåder och guldplaketter för deras seger i DM för herrjuniorer.

Stort tack till alla som på ett eller annat sätt bidrog denna söndag sent i oktober: lag, publik, domare, funktionärer, speaker, kiosk och café.

 

Resultat Damer

Semifinaler
GT Söder – HK Silwing/Troja                      33-24
Hammarby IF HF – Tyresö Handboll            23-22

Final
GT Söder – Hammarby IF HF                     27-20

 

Resultat Herrar

Semifinaler
Kungsängens SK – Lidingö S                     28-24
Hammarby IF HF – HK Silwing/Troja          27-29

Final
Kungsängens SK – HK Silwing/Troja          30-42

 

Ha nu en fortsatt trevlig halloween-vecka.

Uppdaterad: 2018-09-21 08:00
Skribent: Maria Casado

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890