Hoppa till sidans innehåll

Hand the Ball Sverige söker instruktörer

2018-08-20 14:37

På uppdrag lägger vi här ut en efterlysning: Sökes! engagerade och energirika personer som skulle vilja arbeta med Hand the Ball och den gröna streethandbollen under hösten.

Under hösten 2018 kommer Hand the ball starta upp på sex olika skolor i Stockholmsområdet som en del av ett skolprojekt inför EM 2020 i Sverige. Projektet har som mål att hjälpa barn i socioeknomiskt utsatta områden i Stockholm till mer rörelse under skoltid. Vi arbetar med mångfald och inkludering samt pedagogik inspirerat av den danska Hand the ball-organisationen som arbetar på liknande sätt nere i Kenya och Tanzania.

Hand the ball använder sig av en mjuk grön boll och den huvudsakliga aktiviteten är streethandboll och tricks med bollen. Fokus är på leken och att försöka hitta barnets inre motivation till deltagande av en aktivitet. Målet är att flytta ut spelet till skolgården, bort från resultatinriktning och att på ett kreativt sätt få barnen att leka och kommunicera med varandra.

Som ledare i Hand the ball får du vid sidan av lön även en ledarutbildning innan start i både de tekniska och pedagogiska delarna. Denna utbildning har som fokus att lära ut hur vi är som aktiva Hand the ball-instruktörer och hur vi kan få ut vår kärlek till rörelse vidare till de barn vi arbetar med.

Arbetet kommer att ske under eftermiddagar (främst mellan 14-16) och man kan själv komma med önskemål på hur många pass man kan arbeta per vecka.

Låter detta intressant så kontakta Jennie Linnéll på Hand the ball via jennielinnell@gmail.com

Uppdaterad: 2018-09-21 08:00
Skribent: Li Ekroth

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890