Hoppa till sidans innehåll

Hand the ball Sverige söker instruktörer

2019-03-29 14:04

Hand the Ball Sverige söker engagerade och energirika personer som skulle vilja arbeta med oss och vår gröna streethandboll i våra CSR projekt.

Under hösten 2018 startade vi upp Hand the ball på sex olika skolor i Stockholmsområdet som en del av ett skolprojekt inför EM 2020 i Sverige. Projektet har som mål att hjälpa barn i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm till mer rörelse under skoltid. Vi arbetar med mångfald och inkludering samt pedagogik inspirerat av den danska Hand the ball organisationer som arbetar på liknande sätt nere i Kenya och Tanzania.

Hand the ball använder sig av en mjuk grön boll och den huvudsakliga aktiviteten är streethandboll och tricks med bollen. Vi fokuserar på leken och att försöka hitta barnets inre motivation till deltagande av en aktivitet. Målet är att flytta ut spelet till skolgården, bort från resultatinriktning och att på ett kreativt sätt få barnen att leka och kommunicera med varandra.

Som ledare i Hand the ball får du vid sidan av lön även en ledarutbildning innan start i både de tekniska och de pedagogiska delarna. Denna utbildning har som fokus att lära ut hur vi är som aktiva Hand the ball instruktörer och hur vi kan få ut vår kärlek till rörelse vidare till de barn vi arbetar med.

Arbetet kommer ske under eftermiddagar (främst mellan 14-16) och man kan själv komma med önskemål på hur många pass man kan arbeta på i veckan.

Vid intresse och mer information kontakta Ingemar Linnéll på Hand The ball via: ingemar@handtheball.se

Hand the ball är ett samverkansprojekt mellan Handbolls-EM2020 AB, Stockholm stad, Svenska Handbollförbundet och Stockholms Handbollförbund.

Uppdaterad: 2019-06-04 14:47
Skribent: Joanna Stassos Wolf

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 0855606890