Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Handbollförbund startar Sveriges första serie för personer med utvecklingsstörning

2017-10-06 09:23

Sveriges första handbollserie för personer med funktionsvariation och utvecklingsstörning är ett faktum när Stockholms Handbollförbund startar en ny och banbrytande serie som inleds med ett matchsammandrag under helgen.Skuru IK, Roslagen Sol, Sorunda IF samt Sollentuna/Häggvik gör upp om den första serietitel som genomförs med reglerna för handboll inom Special Olympics i serien Special Olympics Class. Att Stockholms Handbollförbund startar en serie för personer med funktionsvariation går i linje med förbundets nya vision och strategi som går ut på att bli den ledande idrotten i Stockholm och att skapa mer för fler.

- Det känns såklart otroligt bra att befästa detta genom att starta Sveriges första serie för personer med funktionsvariation och utvecklingsstörning. En insats som kommer att berika hela handbollen och förhoppningsvis fungera som en ögonöppnare såväl som en inkubator för en mer inkluderande mångfald. Nu hoppas vi att fler sporter, distrikt och specialförbund också öppnar upp sina verksamheter, på riktigt.
Jakob Jansson - Ordförande - Stockholms Handbollförbund

Serien kommer att inledas klockan 11.00 den 7 oktober i Skarpnäckshallen med fritt inträde. Matcherna kommer att spelas om 2 x 15 minuter och spelas stående enligt regelverket för handboll inom Special Olympics. Deltagande spelare får delta i serien, som spelas med klister som ett funktionellt hjälpmedel, från 8 års ålder. Respektive lag som deltar i serien uppmanar och välkomnar fler spelare som vill prova på handboll och kontakta dem för nästa öppna träningstillfälle.

- Visionen för Special Olympics Sverige är att med hjälp av idrott förändra människors attityder till personer med utvecklingsstörning och bidra till ett mer inkluderande samhälle. Stockholms Handbollförbunds initiativ att skapa en serie för denna målgruppen stärker vårt arbete med visionen.
Sussan Eriksson - Styrelseledamot - Svenska Parasportförbundet

För mer information, intervjuer eller bilder kontakta:
Jakob Jansson - Ordförande - Stockholms Handbollförbund
ordforande@stockholmhandboll.se eller 072 - 727 78 55

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med utvecklingsstörning. Det finns verksamhet i 170 länder och inkluderar nästan 5 miljoner idrottsmän- och kvinnor med utvecklingsstörning. Special Olympics har en ed som lyder; låt mig vinna, men om jag inte vinner, låt mig vara stolt över mitt försök. Läs mer via: www.specialolympics.se

Uppdaterad: 2018-09-21 08:00
Skribent: Rickard Westerlind

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890