Hoppa till sidans innehåll

Svensk-Finskt samarbete

2018-12-20 11:07

Stockholms Handbollförbund har valt att ta ett nytt och lite annorlunda steg i att utveckla handbollen i distriktet. Frågan har gått via Svenska Handbollförbundet då det ju blir tal om ett internationellt samarbete, även om det "bara är på andra sidan vattnet", och godkänts.

Vi jobbar ständigt med att utveckla handbollen och att få till nivåanpassningar och serieupplägg som både skall motivera och utveckla lagen och spelarna. Vi har fått en förfrågan från finska Kyrkslätt IF, Finland, om att delta i Stockholmsserien för F16 då de behöver lite större utmaning än de kan få på hemmaplan. 

Uppgörelsen gäller över två säsonger, 2019/2020 och 2020/2021, och upplägget kommer vara sådant att Kyrkslätt åker till Stockholm för att spela både sina hemma- och bortamatcher.
Det är en bit kvar tills vi börjar lottning och serieläggning för nästa säsong så exakt hur det kommer att se ut i detalj är ännu inte klar mer än att alla Kyrkslätts matcher spelas inom Stockholms distrikt. 

Vi ser detta som en god möjlighet till samarbete över Östersjön och att stötta handbollen i Finland (som är en relativt liten sport) och utöver det så ger det våra Stockholmslag möjlighet att möta ett nytt lag med kanske lite annat spelsätt vilket ger utmaning och utveckling även här. 

Bild: Kyrkslätt IF Finland. Foto: FyIF

Artiklar i ämnet:
- Handbollskanalen
- HBL - Hufvudstadsbladet

Uppdaterad: 2019-06-04 14:47
Skribent: Li Ekroth

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 0855606890