Hoppa till sidans innehåll

SverigeCupen 2017 är slut.

2017-11-14 08:08

Då har helgen passerat när flickor och pojkar födda 2002 spelade Sverigecupen. Vi vill tacka alla spelare, ledare, föräldrar, instruktörer och organisationen för en väl genomförd helg.

På torsdag går vi ut med vilka som är uttagna till riks och skickar då med en inbjudan till de som inte är uttgna till Stockholmslägert som sker 6-7/1. 

Då har förbundskaptenerna utset någon instruktör från sitt gäng som kommer komma och hålla i träningarna. 

 

Flickorna sammanfattad dag 3 såhär:

Söndagen började med lite välbehövlig sovmorgon och en stadig frukost. Därefter var det dags för båda lagens första match kl 11:10 i Nyköpings Sporthall. Semi-off om placeringsmatch 5-6 och Stockholm Röd mot Stockholm Gul. Självklart va stämningen lite spänd eftersom lagen skulle möta varandra, men båda lagen uppträdde proffsig och schysst. Att gemenskapen är stark i gruppen syntes extra tydligt vid detta tillfälle.

Matchen började väldigt jämnt och det bjöds på många fina avslut, försvarsspel och sköna kamper på planen. Stockholm Gul lyckades mot slutet av första få ihop sitt försvarsspel lite mer än Röd vilket gav dom en liten ledning. Den andra halvleken fortsatte i liknande anda tills Röd förändrade matchbilden sista 7 minuterna genom att spela 7-6 framgångsrikt. Båda lagen kämpade riktigt mycket, men till slut gick Stockholm Gul segrande ur matchen. Efter slutsignalen samlades alla tjejerna i mitten och avslutade matchen med en gemensam stark ring.

Därefter va det dags att ladda om med en bra lunch och promenad. Stockholm Gul skulle spela placeringsmatch 5-6 mot Uppland som de mött tidigare i turneringen. Revansch på sig själva och motståndarna. Tjejerna va taggade och inledde matchen stabilt. Många bra prestation i försvaret och ett snabbt uppspel banade vägen. Målvakterna stängde igen bakåt i båda halvlekarna och flera tjejer visade upp sitt bästa handbollsspel och fina samarbeten i anfall. Skön revansch och de fick visa sig själva och andra att de kan spela bättre än de gjorde i fredagens första match.

Straxt därefter spelade Stockholm Röd sin placeringsmatch 7-8 mot Östergötland. En match som så många andra som började väldigt jämnt. Båda lagen ville väldigt mycket och det syntes. Stockholm började lite bättre i anfall och tog en liten ledning. Därefter fick Östergötland lite väl mycket utrymme i mitten och kunde skjuta ensamma mot målvakten. I andra halvlek fick dock tjejerna ihop försvaret och då fick Östergötland problem. Fart framåt och bestämda beslut.

Vi ledare är riktigt stolta över alla tjejerna och deras prestationer under helgen. Vi har haft en fantastisk resa under lång tid och vi vet att dessa tjejer kan gå hur långt de än vill och de bara fortsätter kämpa. Tack och bock!

 

Pojkarna sammanfattade dag 3 såhär:

Killarna

För Stockholm Gul var det dags för semifinal i klassiska Nyköpings Sporthall och kanske var det nervositet som ledde fram till ett underläge med 0-5 efter bara fem minuter. Därifrån börjar Stockholm komma igång och underläget är endast två mål i paus. Efter en jämn andra halvlek har vi chansen att kvittera med en minut kvar, men lyckas tyvärr inte, och Skåne kan sedan avgöra med ett friläge. ”Som vanligt” när Stockholm spelade under helgen fick publiken se ett fantastiskt fint målvakts- och försvarsspel samt en bra attityd och inställning. Tyvärr missar vi lite för många avslut, även om Skånes målvakt naturligtvis gör ett gäng fina räddningar.

 I bronsmatchen blev det dessvärre en smärre genomklappning då trötta grabbar inte alls kom igång och fick se Skåne avgå med segern, 24-7. Det fina spelet som grabbarna visat upp under helgen var som bortblåst och det tar hela 12 minuter innan vi lyckas få hål på Skånes försvar. I den andra halvleken spelar vi 3-3 i cirka 15 minuter med fint resultat och bra intensitet men tyvärr fortsätter problemen i anfall. Därmed blev det en fjärdeplats för Stockholm Gul.

Stockholm Röd skulle spela semi-off mot match om 5-6-pris i Rosvalla A, där Västergötland stod för motståndet kort efter Guls match, och det blev även det en rysare. Efter att ha haft ledningen större delen av matchen var det till slut oavgjort då slutsignal ljöd och matchen fick avgöras på shoot-out. Efter fem omgångar stod det 3-3 och det var dags för sudden death, där Västergötland tillslut stod som segrare.

Matchen om 7-8-plats spelades mot Halland och blev en jämn historia där Stockholm till slut kunde avgöra med 30 sekunder genom ett oerhört snyggt lobbmål. Här bjöds det på ett spritt målskytte från Stockholm som var i underläge stora delar av den första halvleken, men kunde rycka ifrån i den andra. Hallands målvakt bjöd på turneringens odiskutabelt häftigaste räddning då han hoppade ut och räddade med foten långt över sitt eget huvud. Stockholm Röd visade upp ett tufft och aggressivt försvarsspel och slutade därmed på en hedrande sjundeplats.

 

Åter igen, tack!

Uppdaterad: 2018-09-21 08:00
Skribent: Anna Bisso

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890